Винарско оборудване GRIFO - качество и традиции от Италия

Публикувано: 2020-07-10 17:39:20
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​ , Полезни съвети

GRIFO Macchine Enologiche е италианска компания, родена преди петдесет години от страстта на Джордано Марчети да произвежда коркови тапи за бутилки. Вдъхновен от това се ражда идеята му да основе производството на енологични машини, насочени по-специално към потребители и дребни производители. А какво по-добро място за това от Пиадена, провинция Кремона - област, чиито кулинарни традиции са дълбоко свързани с целта на семейството на Марчети да гарантират висококачествени продукти на всички, които се стремят към здравословна и натурална храна на своята трапеза.

Винопроизводството е древен занаят и благодарение на машините за производство на вино на GRIFO, както и други продукти от компанията, тази традиция успява да се съхрани и позволява създаването на здравословни и натурални крайни продукти.

Сериозността, качеството, прецизността характеризират GRIFO - добродетели, които двамата братя Donato и Luca поддържат постоянно. Продукцията на ГРИФО включва ръчни и електрически винарски машини като роначки, мелачки, преси, шихтови филтри, помпи за вино и други, които следват целия процес на обработка на гроздето от смачкване до филтриране, бутилиране и съхранение. 

Винарско оборудване GRIFO, което днес се предлага на пазара, е резултат от процес на непрекъснат качествен и технологичен растеж. Подкрепяни от удовлетвореността на своите клиенти, портфолиото на GRIFO от машини за производство на вино се разширява с други инструменти, подходящи за преработка на плодове за получаване на пресни сокове, ликьори и сиропи, домашно приготвени, със суровини по ваш личен избор. И това не е всичко. От дълбокото уважение към кулинарните традиции GRIFO има удоволствието да Ви предостави и серия домакински уреди.

Амбиция на GRIFO е да предложи конкретна и професионална помощ на всички, които желаят да произвеждат собствено вино и да преоткрият древното изкуство за преработка на грозде и плодове, като цяло. ГРИФО ще сложи на масата Ви продукти, идващи от качествена, функционална и надеждна обработка. 
Качеството и високата технологична стойност на енологични машини GRIFO се ценят и в чужбина, като широката дистрибуторска мрежа придобива нови клиенти всяка година на всички континенти.

Специално удоволствие за нас, е да предлагаме продукти с многогодишен опит GRIFO на Вас!

 

 

Електрически и ръчни гроздомелачки с отделяне на чепките

Гроздомелачки GRIFO с модерния си и опростен дизайн са изключително надеждни поради използваните висококачествени материали и технологии. Всички гроздомелачки са тествани, за да се гарантира за тяхната функционалност. Два полимерни валяка, сертифицирани за контакт с храни, леко притискат гроздовите зърна, след което се отделя от стъблото чрез вал за дестемиране и решетка от неръждаема стомана. Предлагат се както гроздомелачки с електродвигател, така и с ръчно управление. Има варианти, изработени от емайлирана или неръждаема стомана, както и от двете. GRIFO произвежда също така и гроздомелачки с гумени валяци за по лек натиск върху плода. Лесна за почистване и бърза поддръжка. Производителността на версиите с ръчно задвижване варира от 800 до 1000 кг / ч, докато за тези с електрически двигател е приблизително 1500 кг / час.

 

 

 

Гроздомелачки с центробежна помпа

Направена с технологично усъвършенствана структура, тази  електрическа гроздомелачка с помпа не прави изключение в качеството и надеждността си. Предлагат се във вариант от емайлирана или неръждаема стомана, като и двете версии включват решетка от неръждаема стомана и помпа. Този вид гроздомелачки извършват отделяне на гроздето от чепките, голяма помпа придвижва мъстта към съдовете за съхранение, а мощен двигател задвижва всички тези механизми, както и вала за дестемиране и червяка, който избутва гроздовата маса към помпата. Висококачествените опори на машината гарантират устойчивост, надеждност и здравина. Производителността на малките модели е 2000 кг/ч, на големите 3000 кг/ч, а професионалните гроздомелачки от неръждаема стомана достигат 5000 кг/ч.

 

 

 

 

 

 

Стандартни гроздомелачки

GRIFO предлага също така и  стандартни ръчни гроздомелачки и машини с електрически двигател. Изработени от висококачествени материали, корпуса им може да е прахово боядисан или от неръждаема стомана. Полимерните ролки, които са сертифицирани за контакт с храни, са регулируеми и оборудвани с миксер. Всички опори и зъбни колела са изработени от полимер и осигуряват дълъг живот на продукта. Колело, което се задвижва ръчно с дръжка или от електромотор, насочва движението на въртене към смесителя, ролките и зъбните колела, за да гарантира спукване на гроздето. Разстоянието между ролките може да се регулира в диапазон от няколко милиметра, съответно за по-силен или по-слаб натиск. Производителността на малките ръчни модели е до 600 кг/ч, до 800 кг/ч за по-големите и до 1500 кг/ч за електрическите модели.

 

 

 

Преси

GRIFO предлага и гама от преси, подходящи за студено пресоване на грозде и други смлени плодове, и някои зеленчуци, което позволява получаването на мъст, сокове, сайдер бързо и с минимални усилия. Няма значение дали ще изберете хидравлична преса или пневматична преса: независимо дали използвате силата на вода или въздух, операцията е същата и усилието остава минимално. Балон от естествен каучук, подходящ за контакт с храна, набъбва и притиска плодовете равномерно към стената. Доставен платнен филтър позволява на сока да излезе, без да запушва дупките. С този процес вие запазвате всички хранителни вещества, антиоксиданти и физически свойства на плодовете. Подобно на повечето продукти на GRIFO, компоненти са изработени от неръждаема стомана, но основите и капаците са от алуминий. Налягането се контролира от предпазен клапан, калибриран на 3 бара. 

 

 

 

Шихтови филтри

Шихтови филтри GRIFO са изработени от неръждаема или емайлирана стомана и са оборудвани с полимерни плочи, между които се поставят филтриращите слоеве. Различните филтриращи слоеве правят тези машини идеални за рафиниране, избистряне и стерилизиране на вино, бира, сок, масло, оцет, ликьор, естествена есенция, билкови и козметични продукти по естествен начин. Каталогът на GRIFO от шихтови филтри е голям. Както малки модели за домашна употреба с производителност 80 - 100 литра на час, така и професионални модели, използващи същите филтърни слоеве, но имат по-голяма производителност, достигаща 1500 л/ч, в зависимост от броя на използваните слоеве. И хоби, и професионалните филтри съдържат до 10 плочи, но е възможно да се намали или увеличи техния брой. За да се контролирате налягането има манометър и резервоар за извличане на течност.

 

 

 

Двупосочни помпи

Помпите на GRIFO са класически образец за самозасмукващ двупосочен модел със звездообразно работно колело. Подходящи са за деликатен пренос на чисти течности без твърди части ( с процентно съдържание не повече от 0.2 – 0.5%). Можете да ги използвате за винарство, хранително-вкусова промишленост , морски науки и градинарство. Възможно е да се постави плътен, мрежест филтър върху аспирационната тръба, за да се  изпомпват течности, които все още съдържат твърди части. Двупосочни помпи GRIFO могат да бъдат използвани за трансфер на вино, бира, вода, мляко, сок, мъст и други. Дебита в минута варира от 33 л/мин до 82 л/мин, като зависи от мощността и размера на помпата. Предлагат се модели с фитинг 20, 25 и 30 милиметра.

 

 

 

 

 

 

Плодорезачки

Гама на GRIFO от машини за обработка на плодове е съставена от много продукти, които да задоволят всяка нужда. С плодорезачки GRIFO е възможно да обработвате ябълки, круши, дюли, праскови, сливи, кайсия, череши и много други. Предлагат се малки ръчни или електрически машини, съставени от бункер и зъбчати ролки, перфектни за смачкване и притискане на плодове. По-големите плодорезачки се отличават с наличието на бъркалка с ножове, за да се гарантира по-бърза обработка, но иначе са подобни на по-малките: предлагани, както от неръждаема, така и от емайлирана стомана; с ръчно задвижвани или автоматизирани. GRIFO предлага, също така машини за отделяне на ципата от пулпата на плодове като сливи, кайсии и череши.

 

 

 

 

 

Всички продукти GRIFO предлагани от Коледжиков.бг ще намерите тук.

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички