Категории
Филтрирай
Цена
88 лв. 113 лв.
Производители
Покажи Повече Покажи По-малко

Ръчни свредели за дупки

Ръчни Свредели за дупки в земята → Цени — Коледжиков

Ръчни свредели за дупки  

 

Какво представлява ръчният свредел за дупки и как работи? 

Ръчният свредел за дупки е практичен градински инвентар, с помощта на който може да правите лесно и бързо дупки в почвата. Неговата конструкция е Т-образна и се състои от спираловидно свредло и гумирана или покрита с пластмаса ръкохватка с антихлъзгащо покритие.

Благодарение на отлично заостреното и закалено острие, пробиването на дупки става безпроблемно и с лекота. Необходимо е само да започнете да въртите свредела в земята, за да издълбаете отвори с желания диаметър и дълбочина. Препоръчително е от време на време да го вадите от почвата, за да почиствате полепналата по него пръст. 

Предимствата на ръчния свредел пред неговите електрически и бензинови варианти са леко тегло, ниска цена, по-лесно пренасяне и възможност с него да прави отвори на труднодостъпни места. Основен недостатък е, че производителността му зависи от физическата подготовка на човека, който го използва. 

Характеристики 

При избора на ръчен градински свредел трябва да обърнете внимание на производителя, качеството на изработка и вложения материал. Оттук насетне зависи от вашите нужди какви ще бъдат диаметърът и височината на спиралата. 

Препоръчваме ви да използвате свредели за дупки в почва, изработени от стомана, тъй като те са по-издръжливи и производителни. Ще ви служат по-дълго време. 

В зависимост от работата, която искате да извършвате с ръчен свредел за дупки, трябва да обърнете внимание на няколко характеристики

● дълбочина на дълбаене

● диаметър на желаната дупка

● тип свредло

● изработка на ръкохватките

● тегло на инструмента. 

Когато се колебаете за дължината на свредела, имайте предвид, че колкото по-голяма е тя, толкова повече възможности имате в бъдеще. Дори и да трябва да правите предимно еднометрови отвори, един ден може да ви потрябват по-дълбоки. 

Важен критерий при избора на ръчен земеделски свредел е диаметърът на дупките, които ще правите с него. Практиката показва, че за битови нужди най-желаният показател е 20-30 мм. Имайте предвид, че колкото по-малка е една дупка, толкова по-лесно се прави тя с ръчен свредел. 

Теглото на инструмента е следващата характеристика, която е определяща за комфорта по време на работа, тъй като това е градински инвентар, който се пренася ръчно. По-леките модели имат един минус – те не са предвидени за големи натоварвания и дълбаене в по-твърди почви. Конструкцията им е по-тънка, а постигането на резултат в такива условия изисква повече усилия. 

Ако говорим за комфорт, обърнете внимание на ръкохватките на свределите за пробиване на дупки в почвата. Прекалено тънките дръжки ще са неудобни и е възможно да провокират болезнени усещания в ръцете. 

За какво са предназначени ръчните свредели за дупки? 

Съвременният ръчен свредел за дупки изглежда просто устройство, но то може да бъде използвано за изпълнението на много задачи:

● Подготовка на почвата за садене на растения.

● Създаване на дренажни дупки в почвата.

● Монтиране на огради, колове и други подобни съоръжения

● Вземане на проби от почвата. 

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Като търговец с дългогодишен опит на пазара за градинска техника, имаме преки наблюдения върху производителите и развитието на техните продукти. При нас ще откриете висококачествени и мултифункционални ръчни свредели за дупки с доказана устойчивост и дългогодишен срок на употреба

Готови сме да отговорим на всеки ваш въпрос, за да сте сигурни, че избраният от вас модел ще изпълни задачите, които планирате да извършвате с него.  В магазини Коледжиков гарантирано ще намерите ръчен свредел за дупки на изгодно ниска цена

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички