Филтрирай
Цена
659лв.3411лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Открийте ни в YouTube

Електрически свредели за дупки

Електрически Свредели за земя → Цени — Коледжиков

Какво е електрически свредел за дупки?

Електрическият свредел за дупки има проста конструкция, която се състои от електрически двигател, две дръжки и механизъм, с който се регулира работата с машината. Този инструмент най-често има вид на винт. Използва се със свредло, което според преценката на оператора може да бъдат с различен диаметър, за да се регулира размерът на дупките.

Принципът на работа с електрически свредел за дупки е прост. Той изкопава пръстта с помощта на добре закалено и остро свредло, което започва да се върти при стартирането на машината.

Характеристики

Основните характеристики, които са от значение при избора на електрически свредел за дупки, са диаметър на режещите елементи на свредлото и работна дълбочина. Първият параметър е препоръчително да бъде с 5 мм по-голям от диаметъра на дупката, която искате да направите в почвата. Дълбочината на дълбаене зависи от дължината на свредлото и може да се регулира с помощта на удължителни адаптери.

Други особености, на които трябва да обърнете внимание, са:

  • мощност
  • скорост на работа
  • режими на работа. 

Задължително се запознайте с материалите, вложени в изработката на инструмента, и производителя му.

При работата със свредел за дупки е обичайна практика инструментът да заседне в почвата. Поради тази причина на практика всички нови модели задължително разполагат със система за безопасност. Тя изключва двигателя при буксуване на машината и по този начин я защитава от счупване. 

За да избегнете тези моменти, препоръчваме да изключвате свредела периодично и да почиствате свредлото от пръстта. Наличието на система за безопасност е важно и поради още две причини. Тя изключва възможността инструментът да стартира случайно и защитава оператора при загуба на управлението.

Видове

Електрическите свредели за дупки в почвата са няколко типа според тяхното предназначение:

  • за пробиване на дупки в почва
  • за земеделски дейности
  • за поставяне на колчета и др. 

За целта се използват специално разработени свредла и се взима предвид мощността на машината.

За какво са предназначени?

С електрически свредел може да правите дупки в почвата, когато искате да садите или пресаждате растения, храсти и овошки. Тази машина намира широко приложение в строителството, бита и комуналните услуги. Използва се за копаене на отвори за поставяне на колове, огради, пътни съоръжения и др.

Рядко ще видите електрически свредел за дупки в ръцете на хора с големи дворни пространства и обширни зеленчукови или овощни градини. Да, този инструмент в сравнение с ръчния свредел за дупки намалява необходимостта от полагане на физически усилия, но за сметка на това изисква наличието на достъп до ел. мрежа. 

Сред основните му преимущества са безшумна работа, екологичност и готовност за работа на момента. Друго негово предимство е, че е компактен и може да се използва на места с ограничено пространство.

Неголемите габарити, високата функционалност и достъпната цена на електрическия свредел за дупки са основни негови плюсове. Тъй като мощността на този вид свредел е сравнително висока, препоръчва се добре да изследвате почвата, в която ви предстои да правите дупки. Наличието на неголеми камъни и коренища може да затрудни процеса на копаене.  

Възможността машината да се използва със свредла с различна дебелина, дължина и спирали разширява практическото й приложение, което допринася за значението й в градинския инвентар на всеки човек с къща с двор, градина или пък малко земеделско стопанство.

Ако планирате да използвате електрически свредел за дупки в градината, ще ви е достатъчен модел с мощност 1,5 кВт. За дейности в строителната сфера препоръчваме по-мощни свредели – с мощност минимум 2 кВт.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

Фирма Коледжиков може да се похвали с екип от опитни консултанти и качествено сервизно обслужване. Разполагаме с ценен опит в сферата на търговията с градинска, строителна и комунална техника. 

Ще ви препоръчваме машини, които да отговорят на потребностите ви и които ще удовлетворят очакванията ви за качество и надеждност. В магазините ни ще откриете електрически свредели за дупки и необходимите за тях аксесоари и консумативи на достъпна цена. Готови сме да ви консултираме, за да направите правилен избор. 

Можем ли да направим поръчка без регистрация?

Да, в магазин Коледжиков може да направите "Бърза поръчка без регистрация" или да поръчате като гост. Няма нужда от регистрация и в случаите, когато заявявате поръчка по телефон, e-mail или във Facebook-страницата ни. 

Какви са начините за доставка?

Ще получите поръчката си с наш разнос или с избрана от Вас куриерска фирма. 

Каква е цената за доставка?

Получавате безплатна доставка при поръчка над 250 лв. до посочен от Вас адрес, независимо от населеното място на територията на България. Изключение правят артикулите от раздел "Винарско оборудване" и тези в промоция. Конкретна информация за Вашата поръчка може да получите от нашите търговски консултанти. 

В какъв период ще получим продуктите?

Потвърдена поръчка се доставя за 1 до 3 работни дни. Всички машини и оборудване, за които е необходимо производствено време, се доставят в срок до 30 работни дни

В какъв ценови диапазон са продуктите в категорията "Електрически свредели за дупки"?

Предлагаме електрически свредели за дупки на цени от 450 лв. до 3500 лв. 

Как и кога можем да се свържем с вас?

Може да се свържете с нас по телефон, e-mail или чрез страницата ни във Facebook

Работно време: 

Понеделник до петък - от 9:00 до 18:00 часа

Събота - от 9:00 до 14:00 часа

Акумулаторен свредел MAKITA DDG460T2X7, 36V, 2x5Ah, диаметър 20 см., дълбочина 80 см
Свредел за почва MAKITA DDG460T2X7 притежава безчетков електродвигател, който се задвижва от 2 батерии по 18 V. Максималната скорост на първа...
MAKITA / МАКИТА
Редовна цена 2 323.00 лв. Цена 1 319.00 лв.
  • -1 004.00 лв.

Свързани статии


Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички