Свредели за дупки - същност, предимства и видове

Публикувано: 2022-04-11 06:39:11
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Свредели за дупки Rss feed

Работата в градината никога не свършва, тъй като винаги може да се намери нещо за дооправяне или пък да ви хрумнат идеи за обновление. Ако често те са свързани с използването на лопата, предизвикваме ви да потърсите ново решение. 

Например свредел за пробиване на дупки. Този градински инструмент има проста конструкция, но може да ви спести много усилия и време. С него ще работите по-бързо, по-удобно и ще може да свършите повече неща. 

След като ви разкрихме още отсега основните преимущества на свределите за земя, време е да ви разкажем подробно за тяхното приложение и разновидностите, които ще откриете на пазара.

Както вече споменахме, те са подходящи за поддръжка на градината. Може да ги използвате за засаждане на дървета и храсти, изкопаване на кладенци, оформяне на дупки за поставяне на огради и стълбове и т.н. 

Освен това свределите може да се използват за вземане на проби от почвата и за прокарване на кабели и канализация. Във втория случай ще имате нужда от вертикален свредел за дупки. 

Характеристики

В магазин Коледжиков предлагаме няколко вида свредели за дупки:

  • Ръчни свредели за дупки
  • Електрически свредел за дупки
  • Моторни свредели за дупки (познати още като бензинови свредели)

Ръчните градински свредели се отличават с проста конструкция. С тях може да правите дупки в земята, но оформянето им изисква прилагането на много физическа сила. Въпреки това те се радват на популярност сред градинарите, чиято работа по двора не е с голям обем. 

свредел за дупки щил

Едно от предимствата на ръчния свредел за земя е, че е автономен - той не зависи от достъп до електрическата мрежа или наличието на гориво, за да работи. Ако ви предстои да купувате такъв, изберете модел с нужните характеристики. За ръчните свредели от значение са диаметърът и височината на спиралата, теглото и материалът, от който са изработени. 

Здравината на инструмента е от значение за безпроблемното създаване на отвори в земята. Така ще може за минути да засадите нови овошки, жив плет, цветя и други тип растения. 

В магазин Коледжиков ще откриете и електрически свредели за дупки. Те се задвижват от електродвигател, снабден с дръжки и механизъм за закрепване на шнека. Последният може да бъде с различен диаметър в зависимост от резултата, който искате да постигнете. 

Както градинските ръчни свредели, така и електрическите може да се използват на открито и закрито. Те не генерират вредни емисии, каквито са налице при работа с бензинов свредел. С тях се работи леко. Една от основните разлики между тях е в цената. 

Електрическият свредел за земя е по-скъп, но по-удобен за използване при големи обеми работа. Точно затова е предпочитан на строителните площадки. Освен това той може да бъде снабден с антивибрационна система, която осигурява допълнително удобство за оператора. 

Когато разглеждате електрическите свредели за почва, обърнете внимание на характеристики като мощност на двигателя, напрежение, обороти и работна дълбочина. От диаметъра на свредло зависи колко големи дупки може да правите. Други важни показатели, които подсказват колко удобно ще ви е да работите с инструмента, са ниво на шум и тегло. 

електрически свредел за почваЕлектрическите свредели за земя намират широко приложение в градинарството, земеделието и строителството. С тях много по-лесно ще засаждате овошки, лозя и други растения, а издигането и укрепването на ограда ще мине по-леко и бързо. 

Най-мощните машини на пазара са моторните свредели за почва, наричани още бензинови. Те са най-производителни и предназначени за по-голям обем работа. Основните им характеристики са тип двигател и мощност, обем на двигателя, скорост, тип запалване, дълбочина и диаметър на пробиване и вместимост на резервоара. 

Моторните свредели за земя са по-тежки. Те са подходящи за използване за набиване на колове, засаждане на дървета и различни строителни дейности. Скоростта на пробиване е едно от преимуществата им. Най-мощните модели изискват координирана работа от страна на двама оператори

Технологии и качество

Свределите за дупки са инструмент, в който няма да срещнете сложни технологии

За качеството на машините говорят: 

  • Антивибрационната система - тя съществено подобрява удобството при работа с машината
  • Системата за бързо стартиране
  • Разположението на горивния резервоар и масления филтър - препоръчително е да купите модел с удобен достъп до тях
  • Надеждност на рамата - колкото по-здрава е тя, толкова по-голямо натоварване ще издържи

В съвременните електрически и бензинови свредели за дупки е добре да има възможност за аварийно спиране на работата при сблъсък с твърд обект в почвата.

Марки и модели

Пазарът предлага разнообразие от модели свредели за дупки на производители от цял свят. В магазина ни ще откриете подбран асортимент, който отговаря на нуждите на широк кръг потребители и покрива ниския, средния и високия ценови клас

Предлагаме ръчни свредели на HANDY, електрически свредели на EUROKOMAX и TEXAS и моторни свредели на CIMEX, EUROKOMAX, GREEN GARDEN, HYUNDAI, KAWASAKI, MAKITA, MTD, OLEO MAC, PROCRAFT, RAIDER, STIHL и TEXAS. 

Ценови диапазони

Както вече споменахме, градинските ръчни свредели за почва са най-евтини. Те се предлагат на цени от около 100 до 150 лв. Следват ги електрическите модели. Сред тях може да купите качествен инструмент на цена от 500 до 3500 лв. 

Цените на бензиновите свредели за дупки варират от 250 до 4500 лв. 

Препоръки от Коледжиков

Има една народна поговорка, която ни учи как да вземаме правилни решения. Тя е “седем пъти мери, един път режи”. Фирма Коледжиков има дългогодишен опит в търговията със строителна и градинска техника

Ако ви предстои да купувате свредели за почва, не се колебайте да се консултирате с нас. Ще ви помогнем да изберете най-доброто решение - онова, което отговаря на потребностите ви.




Полезно четиво: 

Какъв бюджет да заделя за градинско оборудване?

Сеялки SEMBDER- машини за засяване на семена

Какво е аератор и как се използва?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание