Сеялки SEMBDNER - машини за засяване на семена

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

Изпитана концепция в засяването на семена на тревни и селскостопански култури

Сеялки SEMBDNER притежават концепция, изпитана във времето, устояла на предизвикателствата от множество конкуренти и различни методи на засяване. Тайната се крие в опростения дизайн за ефективно сеене върху тревни площи и ниви. Система от различни валяци функционира в симбиоза, като постига разрохкване на почвата, разпръскване на семената и вкарването им на нужната дълбочина и финално заглаждане на пръстта, за да остане посева защитен. Това е и причината за огромния успех на сеялките SEMBDNER в страната и чужбина.

 

Предлагат се различни машини за засяване според метода на сеене и вида на семената:

 

 

Моторни сеялки за трева SEMBDNER
Три са основните модела сеялки за трева SEMBDNER. Това са RS 60 N, RS 80 N, RS 100 N. Основната разлика помежду им е ширината на засяване и обема на контейнера за семена. Трите модели се предлагат с бензинов двигател Honda GX 160 и различни валяци, според вида на почвата, върху която се работи. Може да избирате между преден гладък валяк, който се справя с разбиването на големи буци пръст, или решетъчен валяк, който разрохка засъхнала почва. След като семената бъдат разпръснати по земната повърхност, шипчест валяк в центъра на сеялка SEMBDNER се грижи те да попаднат на необходимата дълбочина в почвата. Валяк за заглаждане уплътнява почвата в края на процеса, за да остане посятото защитено от външно въздействие, като вятър или птици. Моторни сеялки за трева SEMBDNER притежават самоход. След стартиране на двигателя и натискане на стартерния лост машината потегля, а Вие я следвате и насочвате. Не е необходимо усилие от Ваша страна за задвижването. Сеялки RS 60 N, RS 80 N, RS 100 N са подходящи за озеленяване на големи площи от професионални градинари.

 

 

Ръчни сеялки за трева SEMBDNER
Представител на ръчни сеялки за трева SEMBDNER, насочени към битовия потребител за озеленяване на малки, частни, градини  и дворево, е модел RS 50 H II. Разликата между ръчните и моторни сеялки е начина на задвижване. Докато моторните модели използват бензинов двигател, ръчни сеялки SEMBDNER не разполагат с мотор, а се задвижват механично, чрез бутане. Принципа на засяване на семена е напълно идентичен с този на RS 60 N, RS 80 N, RS 100 N – преден валяк подготвя почвата, валяк с шипове ги засажда, а гладкия изравнява и сляга пръстта.

 
 

Прикачни сеялки за градински и селскостопански култури SEMBDNER
Прикачни сеялки SEMBDNER са проектирани в сътрудничество с професионални градинари и земеделци и са се доказали в продължение на много години. Произволен брой сеялки могат да бъдат прикачени и теглени от трактор или комбайн. Засяването става в редица, а количеството и разстоянието между семената може да бъде настроено, чрез предварително калибриране. Към прикачни сеялки SEMBDNER се предлага опционален разпръсквач за гранулирани пестициди. Така едновременно със сеитбата се грижите и за защитата на Вашите култури. Налични са и други допълнителни аксесоари, като: гладък валяк; решетъчен валяк; прикачен механизъм с ръкохватка, за ръчно задвижване и засяване.

 

 

 

 

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички