В какъв ценови диапазон варират мотокултиваторите?

Публикувано: 2021-10-15 15:41:51
Категории: Мотофрези, мотоблокове и мотокултиватори Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Мотокултиваторът е градински уред, с помощта на който може да извършвате различни дейности в градината и на нивата. Неговата популярност се дължи на универсалността му. 

Докато земеделците отдават най-често предпочитание на едрата и по-скъпа техника - трактори, комбайни, сеялки и др., хората с големи дворни пространства, градини или неголеми обработваеми площи, се спират на култиватора, наричан още мотоблок

Той представлява нещо средно между трактор и мотофреза и е способен да се справя с широк кръг селскостопански работи, включително да пренася товари. 

С какъв бюджет трябва да разполагам, за да закупя култиватор?

Подобно на други градински машини, мотокултиваторите се делят на няколко класа - леки, средни и тежки. Те може да бъдат условно класифицирани и по цена. Може да бъдат обособени няколко ценови групи - от 990 до 1499 лв., от 1500 до 1999 лв., от 2000 до 2999 лв. и над 3000 лв. 

Евтините мотокултиватори не са подходящи за професионална употреба. Те не са създадени за сериозни натоварвания, каквито изискват ежедневната работа на полето и обработването на десетки квадратни метри земя. 

Същевременно са изгодно решение за любители градинари. Срещу минимална инвестиция може да се сдобиете с мултифункционална почвообработваща машина. С подходящото прикачно оборудване тя ще изпълнява желаните от вас задачи в градината. 

Колкото по-скъп е един мотоблок, толкова по-издръжливи материали и нови технологии са вложени в него. Често към него може да се купи широк асортимент от приставки и инвентар. В професионалния клас например ще срещнете модели като GRILLO G 85d и BCS 740 POWERSAFE

Мотокултиваторът GRILLO G 85d се задвижва от бензинов двигател SUBARU с мощност 8,3 к.с. Той е разработен да отговори на очакванията на производителите на зеленчуци и плодове. 

Ще се справи пълноценно с работата в цветна градина и с поддръжката на тревата. Благодарение на вградения блокаж на диференциала Diff-lock може да разчитате на по-добро сцепление при придвижване по сложни терени. 

мотокултиватор нева

Моделът GRILLO G 85d е мултифункционален, може да бъде използван с различни прикачни инвентари - палцова косачка, навесна фреза, гребло, плуг, брана, ротационна четка, косачка за висока трева, снегорин и т.н. В зависимост от условията на работа може да го оборудвате с тежести за колела, метални или пневматични колела и др.  

На свой ред мотоблокът BCS 740 POWERSAFE, който може да купите на приблизително същата цена, може да се задвижва с двигател по ваш избор - бензинов BRIGGS & STRATTON или HONDA или дизелов YANMAR

Тази почвообработваща машина се нарежда сред едни от най-безопасните на пазара. Снабдена е със съединител PowerSafe®, заключване на диференциала и кормилни спирачки. Така имате пълен контрол върху движението на машината. 

Когато говорим за професионален клас култиватори, няма как да не отделим внимание на машините на KöPPL. Тази марка е специализирана в производството на специализирани почвообработващи машини. В продуктовия й асортимент ще откриете мотоблокове с различен дизайн, конструктивни особености и задвижване - тип градински трактор, с гумени вериги и др. 

Характерно за техниката на KöPPL е, че може да бъде използвана с различен инвентар, чието управление става лесно - с помощта на джойстик. В допълнителното оборудване ще откриете различни косачки - дискови, за висока трева, сеносъбирачи, ротационни и странични четки, снегорини, брани, мулчери, транспортни колектори, гребла за сняг и др. 

Мога ли да намеря добро качество на достъпни цени?

Да. В магазини Коледжиков ще откриете точно това - богат избор на мотокултиватори с добро качество на достъпна цена. Като търговец с няколко десетилетия опит зад гърба си, сме направили подбор на производители и модели машини, които да отговорят на изискванията на всеки клиент. 

Вярваме, че по този начин можем да предложим качествена почвообработваща техника, която не изисква инвестиция на големи средства, но остава пълноценен помощник в градината. За да не бъдем голословни, нека ви представим някои от популярните мотоблокове на българския пазар

Мотокултиватори Нева

Градинската техника на Нева е добре позната у нас. Утвърдила се е като символ на качеството и дълготрайността. В магазина ни ще откриете няколко модела култиватори Нева, сред които на най-голяма популярност се радват НЕВА МБ23Б и НЕВА МБ23

Характерно за тях е, че се предлагат с двигател BRIGGS & STRATTON и YAMAHA. НЕВА МБ23 се задвижва от двигател с по-голяма мощност 12 к.с. (срещу 10 к.с.) и има повече скорости. Работната им ширина е идентична - 86 - 135 см. 

мотокултиватор прогарден

Мотокултиватори PROGARDEN

Машините на PROGARDEN са отличен избор за всеки професионалист. Освен с отличителен дизайн, те се характеризират с издръжливост на натоварване, здрава конструкция и висока производителност. 

Моделите PROGARDEN BT330/G190 и PROGARDEN BT330/G177 + BT-X65 може да се използват с широк асортимент от прикачно оборудване - плуг, палцова косачка, браздир, 2- или 3-редова сеялка, снегорин, ремарке и т.н. 

Мотокултиватори GRILLO 

В магазина ни може да опознаете богатия асортимент на марка GRILLO. Специално място в него заемат култиваторите, които са подходящи за обработване на средни и големи по размер овощни и зеленчукови градини. Разнообразието от прикачен инвентар е една от причините, поради които този производител да е все по-ценен. 

Както при предходните две марки, и тук мотоблоковете са пригодени за работа с допълнително оборудване. По този начин избраната машина може да бъде превърната в мултикултиватор - градински уред с много функции. 

В заключение ще кажем, че може да разберете дали ще инвестирате разумно заделения от вас бюджет по един важен показател - наличието на резервни части и сервизно обслужване. Така ако в бъдеще машината се развали, ще може да я ремонтирате, спестявайки си извънреден разход за закупуване на нов мотокултиватор. 

Защо да изберете магазин Коледжиков? 

Фирма Коледжиков е специализиран магазин за градинска техника. При нас ще откриете оригинални мотокултиватори на водещи производители от цял свят. Сред огромния ни асортимент и с помощта на нашите опитни търговци няма как да не откриете машина, която да отговаря напълно на вашите потребности. От нас ще получите ценни съвети как да работите с мотоблок, кога да сменяте маслото и други важни въпроси за обслужването. 

Предлагаме:

  • безплатна доставка до всяка точка на територията на страната
  • консултация от професионалисти 
  • качествени машини на достъпна цена
  • сервизно обслужване - гаранционно, извънгаранционно, абонаментно
  • възможност за закупуване на изплащане




Може би се интересувате още от:

Електрически фрези - с какво са по-добри от останалите

Видове мотофрези

Мотофреза или мотоблок - съвети, мнения и препоръки

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание