Роботът за почистване на прозорци HOBOT 188

Публикувано: 2022-01-17 07:02:11
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини за дома Rss feed

Миенето на прозорците, особено големите, с помощта на специален робот е нововъведение, което определено ще ви допадне. 

Тези умни устройства са ценни помощници в поддръжката на хигиената в дома, а това, което най-много ще ви спечели на тяхна страна е, че може да се използват за почистване на различни повърхности - релефно стъкло, плочки, стени, подови настилки, маси, кухненски плотове и др. 

Днес ще отделим специално внимание на един от роботите ни за прозорци - Hobot 188, който е продукт на тайванската компания HOBOT Technology Inc. За тази иновация тя печели златен медал от изложението iENA в Германия в категория нови, иновационни и смарт изобретения. 

Hobot 188 представлява подобрена версия на Hobot 168 и го превъзхожда с по-ниско ниво на шума и усъвършенствана технология на почистване. 

Какво може, как се работи с него и какви са предимствата му, ще разберете от следващите редове.

Ревю на продукта

Hobot 188 е евтин робот за миене на прозорци, който ще заеме достойно място на любимец №2 след прахосмукачката робот (Ако все още нямате такава, да знаете, че изпускате много!). Той представлява компактно устройство и тежи почти 1 кг

В кутията му ще откриете: 

  • самия Hobot 188
  • дистанционно управление с включени в комплекта батерии
  • два допълнителни диска, към които се закрепват микрофибърните кърпи
  • 12 броя микрофибърни кърпи и 2 поставени на самото устройство
  • адаптер 100-240W
  • обезопасително въже (прикрепено към робота)
  • допълнителен кабел за удължаване
  • ръководство

В средата на корпуса на Hobot 188 е разположена удобна дръжка, с която ще го поставяте и отделяте от повърхността. От двете й страни са разположени дюзи, през които преминава всмуквания от вакуума въздух. Той има още едно приложение - докато роботът прави мокро почистване, спомага за изсъхването на повърхността

робот за прозорци

От едната страна на корпуса ще забележите датчик, който сигнализира кога устройството е приключило работата си. До него има два светлинни индикатора. Синята светлина обозначава, че Hobot 188 е включен, а червената (съпроводена със силен звук), че има проблем. 

След като ви описахме как изглежда, нека пристъпим към основните му характеристики. 

Характеристики

Hobot 188 е компактно устройство (29,5 см х 14,8 см х 12 см), което работи в ел. мрежа 220V и се управлява с дистанционно управление. 

То е с мощност 90W и е снабдено с вакуумна система за закрепване (сила на вакуум 5 кг), която му позволява да се придвижва сигурно по вертикални повърхности - прозорци, стени и др. Производителят препоръчва да го използвате на площ с размери минимум 35х35 см и максимум 600х500 см. 

Роботът поддържа постоянна скорост на придвижване (което може да бъде въртящо се или зигзагообразно) и почиства 1 кв. метър за 4 минути. Двете му ефективни микрофибърни подложки се въртят със скорост 70 оборота в минута.

188 хобот робот

Фабрично популярният робот за прозорци Hobot 188 върви в комплект с 14 броя микрофибърни кърпи, обезопасително въже и е способен да чисти по 3 начина. Специален алгоритъм предпазва робота от падане, а дългият 4 метра захранващ кабел му дава свобода на действие. 

Вградената в корпуса на робота батерия е натоварена със задачата да го задържи на прозореца (за 20 минути), като по този начин може да го предпази от падане при прекъсване на тока

Начин на работа 

Hobot 188 е смарт устройството, което ще ви хареса - то се използва лесно и не изисква кой знае каква поддръжка. Преди да пристъпите към стартирането му, уверете се, че батерията му е заредена напълно и че обезопасителното въже е подсигурено. След това го включете. Ще светне синият индикатор и ще чуете, че вентилаторът работи. 

hobot 188 робот за почистване на прозорци

Време е да поставите Hobot 188. Производителят съветва да го оставите на разстояние 10 см от края на прозореца. Щом се уверите, че устройството се е закрепило, може да го пуснете. Свалянето му е също толкова лесно като поставянето. Щом приключи работа, хванете го с ръка и изключете захранването му. 

Hobot 188 има 3 режима за автоматично миене плюс ръчен, които се различават по това, че определят принципа, по който се движи по повърхността. 

Оптималната траектория на почистване може да бъде:

  • Първо нагоре след това надолу
  • Първо наляво след това надолу
  • Първо надясно и след това надолу

Във всеки един момент можете да променяте движението му по преценка. А сега нека пристъпим към съществената част - стартиране на режима за почистване. Благодарение на него вие можете да използвате робота за сухо и мокро почистване. 

Сухо почистване 

Препоръчително е да го използвате само от външната страна на прозорците или при силно замърсени прозорци. За да отстраните натрупалите се прах и мръсотия, използвайте чисти и сухи микрофибърни кърпи. Не е необходимо да ги сменяте за всеки прозорец. 

Мокро почистване 

За мокро измиване на прозорците подгответе комплект сухи и чисти микрофибърни кърпи. Нанесете по външния им край почистващ препарат или вода, като оставите центъра сух. 

Ако забелязвате, че по прозореца ви има мръсотия или следи от насекоми, препоръчваме да навлажните тези зони преди да стартирате робота. Те ще се размекнат и Hobot 188 ще се справи с тях от първия път. 

робот за прозорци

За съвършено почистване, без оставяне на следи, препоръчваме да пуснете робота да почисти прозореца за втори път. В този случай навлажнете само центъра на микрофибърните кърпи. Така сухите краища ще оберат излишната влага. 

Миене на хоризонтални плоскости 

Hobot 188 е подходящ за поддръжка на плотове, маси, подове и други. Необходимо е да оставите робота на повърхността и да стартирате работата му от дистанционното управление. 

Накрая трябва да подчертаем някои важни характеристики на този модел на Hobot, който с въртеливи и зигзагообразни движения старателно ще мие прозорците, плочките, стените и т.н. по всяко време, когато поискате. 

Той е: 

  • подходящ е за стъкла с всякаква дебелина
  • автоматично определя края на стъклото
  • автоматично спира след като приключи работа
  • не се използва на прозорци без рамки и с неправоъгълна форма

Колкото до поддръжката на микрофибърните кърпи, може да ги перете ръчно или в пералня при максимална температура 30-40 градуса. Не се препоръчва избелване, сушене в сушилня и гладене. 

Предимства

Основните предимства на робота за миене на прозорци Hobot 188 са, че се стартира удобно и бързо, микрофибърните кърпи се слагат и свалят лесно и не изискват кой знае каква поддръжка. 

Устройството впечатлява с:

  • съвременен дизайн
  • удобно дистанционно управление
  • по-тих режим на работа (с до 40% спрямо предшественика му)
  • бързо и ефективно сухо и мокро почистване 
  • нова конструкция, която позволява да се отстранява по-лесно прах

Ако трябва да ви посочим неговите слаби страни, то те са няколко: 

  • в сравнение с по-скъпите роботи за миене на прозорци, той има по-стар софтуер
  • не е снабден с контейнер за препарат и функция за автоматично пръскане
  • не поддържа режим за двойно почистване 
  • не може да го контролирате през смартфон

Технологии

Роботът за миене на прозорци Hobot 188 е снабден със софтуер, базиран на изкуствен интелект (AI Technology V2.0) и набор от датчици. Той умело се придвижва по повърхността без риск от падане с помощта на вакуум функция

hobot 188

Качество

Hobot 188 е модел, който се е утвърдил на пазара. За качеството му говори безусловно авторитетният златен медал от германското специализирано изложение iENA. Откакто го предлагаме на пазара, сме останали с добри впечатления. Имаме позитивна обратна връзка от клиентите ни.

Дизайнът на устройството е компактен, а габаритите му позволяват лесно да му намерите място, на което да го съхранявате. Нямаме забележки към изработката му. Пластмасата, от която е изработен корпусът, е качествена и позволява лесна поддръжка. 

Микрофибърните подложки се свалят и поставят без замисляне, което елиминира риска от увреждане на устройството или нарушаване на начина му на придвижване. Тъй като Hobot 188 не се движи на колела, той не оставя следи по прозореца. 

Датчиците се справят със задачата да определят разстоянието до края на повърхността и силата,  с която трябва да се задържат на нея. Така с минимални усилия от вас ще имате превъзходно почистени прозорци, витражни стъкла, плочки, подови настилки, плотове и др. 

Малко повече за марката

HOBOT Technology Inc. е тайванска компания, основана през 2010 г. Тя е специализирана в производството на дребна електроника - DVD плейъри, проектори, дигитални камери, смартфони и др. 

Едно от най-успешните й направления през последните 10 години е разработването на домашни роботи. Първият продукт от серията е Winbot-68, който е първообразът на Hobot 168 и Hobot 188 и е анонсиран през 2010 г. 

През следващите години роботът за миене на прозорци продължава да се усъвършенства и дори разнообразява формата си. 

Така днес в магазин Коледжиков може да откриете разнообразие от модели: 

  • Hobot 268
  • Hobot 288 
  • Hobot 298 
  • Hobot 368 
  • Hobot 388 
  • Hobot 2S 

Всеки един от тях е достоен да стане ваш помощник в домакинството и да облекчи традиционното пролетно и есенно голямо почистване. 

Бележка: От магазин Коледжиков може да поръчате различни аксесоари към своя робот за прозорец: резервни рингове за кърпички, препарати, кабели-удължители, шайби за колела, велкро лепенки, микрофибърни кърпи, дюзи, дистанционни управления, задвижващи ремъци, контейнери за вода, вакуумни решетки, адаптери, батерии и др. 

Продуктовият асортимент на тайванската компания предлага и друго роботизирано решение - прахосмукачките робот Hobot Legee, за чиято полза също може да кажем доста. Ако ви е любопитно да научите повече за тях, не се колебайте да се свържете с нашите търговски консултанти или да посетите магазините ни в София и Варна.


Полезно четиво: 

Предимствата на прахосмукачка робот CONGA 7090 IA

Същност и характеристики на роботите за почистване на прозорци

Как да изберем най-подходящата прахосмукачка за нашия дом

Hobot R3 - какво може най-новият робот за миене на прозорци с контейнер

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание