Предимствата на прахосмукачка робот CONGA 7090 IA

Публикувано: 2021-12-06 07:18:07
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини за дома Rss feed

Обмисляйки каква нова прахосмукачка да купим, обикновено търсим максимално функционален модел, който да ни бъде от полза и да облекчи ежедневните ни задължения по дома. Ако така е и при вас, то си заслужава да проучите по-обстойно прахосмукачките робот.

Те не са ограничени от кабел, снабдени са с различни модерни технологии и по-новите модели може да се управляват от дистанция. С тях ще направите решителна стъпка към една нова концепция за оптимална поддръжка на дома - тя се характеризира най-кратко с няколко думи - лесно, удобно и приятно.

Преди още да се запитате на коя прахосмукачка робот да се спрете, ние сме готови да ви дадем няколко насоки. Напълно наясно сме, че пазарът предлага пребогато разнообразие, затова решихме да ви представим модела CONGA 7090 IA.

Той е изключителен представител на своя клас и с негова помощ може да изградите представа колко полезни за бита са този тип почистващи машини.

С  него може да се сбогувате с натрупващите се по ъглите на дома и под мебелите косми от котката или кучето, може да отстранявате упорити петна и да намалите съществено количеството фин прах, който се събира в дома ви. Наличието на качествен филтър е предпоставка да намалите нивото на алергените и да подобрите качеството на въздуха.

Ревю на продукта

CONGA 7090 IA впечатлява още от пръв поглед. Тя е с компактни размери и леко тегло. Дизайнът тази прахосмукачка робот е максимално изчистен и елегантен, но отличителен на фона на останалите модели на пазара. Под привлекателната й външност се крие изкуствен интелект, който може да анализира и да взема собствени решения.

прахосмукачка робот conga

Създадена да осъществява сухо и мокро почистванеCONGA 7090 IA е снабдена с набор от четки и постига до 95% събиране на прах и боклук. Тя без проблеми разпознава препятствията по пътя си и сама контролира нивото на заряда си. Така намесата от страна на потребителя е сведена до минимум.

За да се убедите в превъзходството на CONGA 7090 IA и да я оцените като главен претендент за домашен помощник, ще ви разкажем подробно за нея.

Характеристики

Перфектният план за почистване на дома ви

Прахосмукачката робот CONGA 7090 IA умее да съставя прецизна карта на дома ви, благодарение на която разходва енергията си по оптимален начин и отстранява всичкия боклук от пода ви, включително от най-трудните места. Той няма как да бъде възпрепятстван, тъй като изкуствен интелект разпознава обектите по маршрута на робота и адаптира цикъла на почистване.

Благодарение на иновативната система RoomPlan 3.0, може да управлявате до 50 плана за почистване на жилището ви. Така може да наредите на робота да чисти точно определени зони и стаи. Към нея трябва да добавим 360-градусовата система Smart iTech Laser.

Роботът сканира, картографира дома ви и изработва най-ефективния маршрут за поддръжка на пода. Интерактивната система MultiMap 3.0 може да съхранява едновременно до 5 различни карти в паметта на CONGA 7090 IA.

Управлявате от дистанция

Този роботизиран помощник няма нужда от кой знае каква намеса от своя собственик. Той разполага с App Control - приложение за смартфона, с което може да управлявате робота, да избирате режими на почистване, да насрочвате час и ден, да регулирате смукателната сила и др.

С помощта на технологията VirtualVoice може да свържете своята CONGA 7090 IA с гласов виртуален асистент (например Alexa, Google Assistant) и да я управлявате удобно с гласови команди.

Режими на почистване

Напредничавите технологии, вложени в прахосмукачката робот, нямаше да имат никакво значение, ако тя не се справя по уникален начин с праха и мръсотията по различни типове подови настилки.

Машината е снабдена с четка Jalisco, която отстранява най-фините замърсявания, специална гумена четка за премахване на животински косми дори от килими и няма риск да се заплете в кабели.

прахосмукачки робот

Освен да ви отмята в сухото почистване на пода, можете да разчитате на CONGA 7090 IA, за да го измие. Тя разполага с 3 режима според степента на замърсяване. Към тях трябва да добавим още 10 режима на почистване, сред които автоматичен, спирален, точков, ръчен, дълбоко почистване, ръбове, ограничена зона и др.

Brush Pro технология гарантира, че роботът ще отстрани цялата мръсотия и прах от дълбочината на килима. За това спомагат циклонна технология и смукателна сила от 10 000 Pa.

Ако мислите, че CONGA 7090 IA ще ви притеснява със своето усърдие, недейте! Тя е оборудвана с технологията OnlySilence. Така може да се наслаждавате на заслужена почивка у дома, докато прахосмукачката чисти при ниво на шум под 64 децибела.

Автономна работа

За да ви осигури оптимално почистен дом, роботът има нужда от енергия. Такава му дава литиево-йонна батерия с капацитет 6400 mAч, 14,8 V. В идеални условия - т.е. почистване на под с леки зацапвания и умерено количество препятствия, може да разчитате на нея трудолюбиво да шета из дома ви в продължение на 240 минути.

Този показател е висок за съвременните стандарти. След като изпълни задачите си или пък зарядът й е на привършване, CONGA 7090 IA ще се върне сама към базата, благодарение на интелигентната система GPSHome.

Предимства

CONGA 7090 IA впечатлява с циклонна технология и 10 000 Pa смукателна сила, двойна камера, Roomplan Manager 3.0 и набор от различни четки. Тя умее да пречиства въздуха, тъй като е снабдена с високоефективен филтър, способен да задържа алергените и праха. В комплект с машината получавате 2 броя HEPA филтър.

конга прахосмукачка роботОсвен това този робот заслужава вниманието ви, защото се справя с почистването на всички видове подове, тънки килими и отстранява космите на домашните любимци. За да е пълноценен в отговорностите, той се адаптира перфектно към жилището ви, почиства под мебелите, открива препятствията и избягва опасности като падане по стълби.

Технологии

За да се открои даден продукт на съвременния конкурентен пазар, той трябва да притежава специални качества. Точно такъв профил има CONGA 7090 IA.

Прахосмукачката робот е снабдена с:

  • оптичен сензор, за да минава по предварително дефинирани маршрути.
  • смарт технология, която му позволява да картографи дома ви и да запаметява различни модели на чистене. По желание може да зададете да мине през една и съща зона два пъти за максимални резултати.
  • система Turbo Clean Carpet - която активира режим с максимална мощност на засмукване. Тя е разработена за почистване на килими и други такива настилки.
  • технология Wash4You, която контролира и дозира нивото на водата и водния поток. Така мопът винаги е влажен.
  • режим Scrubbing, който почиства упорити замърсявания по-лесно от всякога. 
  • технология iWater с 3 режима на мокро почистване - high, middle и low.

Качество

В магазини Коледжиков предлагаме широка гама роботизирани решения за бита. Всяко едно от тях е подбрано с оглед тяхното приложение, авторитет на производителя и възможности да отговори на потребностите на съвременния потребител.

Прахосмукачките робот Conga се предлагат с 12 месеца гаранция за юридически лица и 24 месеца гаранция за лична употреба. Гаранцията на батерията им е 6 месеца. За да ви убедим в качествата им, нека ви запознаем с производителя им.

Малко повече за марката

CONGA 7090 IA е продукт на испанската компания Cecotec, който е специализирана в производството на малки домакински електрически уреди. Тя е основана през 1995 г. и оттогава насетне активно развива интелигентни и иновативни решения, които адаптира в продуктите си.

За да отговори на потребностите на своите клиенти, компанията има широко портфолио. То включва още вертикални прахосмукачки, парочистачки, водоструйки, ръчни прахосмукачки, роботи за миене на прозорци, стъклочистачки, прахосмукачки за камини и др.   

Голяма част от продуктите на Conga се произвеждат в Белгия.


Полезно четиво:

Как да изберем влагоабсорбатор за дома?

Как се използва пистолет за боядисване на стени

Защо да изберем фирма Коледжиков?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание