Как се използва пистолет за боядисване на стени

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

Свикнали сме да използваме четка и валяк за боядисване, но пистолети за боя предлагат много по-гладка, равномерна и безупречна покривност с по-наситени цветове. Бояджийски пистолет може да Ви помогне да боядисате перфектно и то за много по-кратко време.

Въпреки това, ако никога преди не сте използвали пистолет за боядисване, може да изпитвате леко притеснение преди да започнете. Ние ще Ви преведем през основите и тънкостите, за да боядисате стените си, така че да впечатлите Вашите приятели и гости.

 

Неща, от които ще имате нужда

 

Първо, съберете всичко необходимо. Ще ви трябва боя, цедка за нея, разредител, пистолет за боядисване - по избор, кофа за разбъркване и предпазна екипировка. Подходящо облекло за боядисване са всички стари и ненужни дрехи, с които разполагате. Гащеризоните са също добър избор.

Подготовката на стаята, която ще се боядисва е много важна. Преместете всички мебели извън стаята. Осветителните тела също трябва да бъдат премахнати или покрити. Всичко, което не може да бъде преместено, трябва да бъде добре закрито.

Внесете всичките си консумативи и затворете вратата. Ако няма врата, покрийте входа с покривен найлон, за да задържите мъглата, която се образува при боядисване с боя.

След това трябва да покриете всичко, което няма да боядисвате. Това е така, защото пистолети за боя пръскат, създавайки фина мъгла от частици, които могат да се реят във въздуха и да оцветят неща, които не сте възнамерявали да боядисвате.

Покрийте пода и се уверете, че сте залепили добре ръбовете. Тежките брезентни платна са подходящи, тъй като е по-малко вероятно да се разместят.

Накрая покрийте всички прозорци отново с найлоново покритие, но не използвайте непрозрачни материи, тъй като ще искате да имате естествена светлина, за да може да оцените качеството на получения резултат.

 

Започнете процеса на боядисване

Разбийте боята, когато сте вече облечени и стаята е покрита. Първото нещо, което трябва да направите, е да филтрирате боята. За да го направите, трябва да прокарате боята през цедка. Ако пропуснете тази стъпка, вашият пистолет може да се задръсти. След преминаване през филтъра, боята трябва да отива в чиста кофа.

След като боята вече е в кофата може да я прелеете в резервоара на Вашия пистолет за боядисване. Дюзата трябва да е съвместима с гъстотата на боята. Различните видове дюзи на пистолети са съвместими с различни видове бои. Поставете очила, ръкавици, респиратор и всяко друго оборудване, с което разполагате за Ваша безопасност.

 

 

След като всичко е готово може да започнете с боядисване.

Първо, ще трябва да тествате боята си. Тази стъпка предотвратява непредвидени резултати. Използвайте парче картон, дъска или шперплат върху, което да пръснете, за да оцените качеството на боя. Нагласете добре, докато получите хубав, равномерен шаблон.

Докато пръскате, дръжте Вашия пистолет за боя на подходящо разстояние и започнете да се движите, от едната страна към другата, без да движите китката си. Това води до по-последователен модел и намалява умората. Не се движете твърде бавно, тъй като боята може да изсъхне на повърхността и да създаде припокриващи се следи. Започнете да движите ръката си, преди да дръпнете спусъка за най-добри резултати.

За последователно и гладко покритие, спрете пръскане на боя, преди да достигнете края на повърхността, след което припокрийте до 40 % при следващото си преминаване. Това „преодоляване“ може да направи работата Ви малко по-дълга, но това е жизненоважно умение, което е добре да се научи.

 

Почистване

Когато приключите с пръскане, отделете достатъчно време за почистване. Добре почистете Вашия пистолет за боя, както отвътре, така и отвън, след като сте приключили работа с него, защото ако боята засъхне вътре може да го съсипе.

 

 

Това са нашите топ предложения за пистолети за боядисване, кликнете върху снимката за да достигнете до раздела за избор и закупуване.

 

 

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички