Hobot R3 - какво може най-новият робот за миене на прозорци с контейнер

Публикувано: 2023-05-01 06:46:26
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed , Почистващи машини за дома Rss feed

Новият робот на Hobot вече е на българския пазар. Hobot R3 е робот за миене на прозорци с контейнер с усъвършенствани функции, който дава възможност на потребителя да персонализира гласовите му съобщения. Устройството говори на български език и върви в комплект с дистанционно управление, 4,5-метров захранващ кабел, 2 резервни дюзи, препарат и 12 резервни микрофибърни кърпи

Какво е новото в Hobot R3? 

Подобно на по-модерните модели на марката Hobot, този робот за прозорци може да се управлява през смартфон. Преглеждайки характеристиките му, ще установите, че той е с нов дизайн, има контейнер с две дюзи и допълнителна защита при свързването на захранващия кабел. С помощта на функцията Creative Voice в приложението Hobot може да записвате съобщения, с които да замените фабрично заложените. 

 Hobot 188  Hobot 198  Hobot 368  Hobot 388  Hobot R3 
Мощност90W
Захранване240V
Минимална повърхност за почистване35х35 см
Движение при почистваневъртящо, зигзагообразно
Скорост на почистване1 км. метър за 4 минути
Режими на миене3
Управление през смартфоннеда
Дюзинееднадве
Тегло930 грама900 грама930 грама955 грама

Как се работи с робота за миене на прозорци Hobot R3? 

Hobot R3 е неголямо устройство, предназначено за миене не само на прозорци, но и на други вертикални повърхности (огледала, плочки в кухнята или банята и др.). От потребителя се изисква да го постави на желаното място и след това да зададе режима на работа. Този модел на Hobot е снабден с ултразвукови пръскачки и контейнер, което отменя едно от задълженията при по-старите роботи - напръскването на микрофибърните кърпи с препарат. 

дизайн на робот за прозорци хобот

Насоки за постигане на оптимални резултати с робота Hobot R3 

  • Правилната употреба на робота за миене на прозорци Hobot R3 ви гарантира постигане на максимални резултати - блестящи от чистота прозорци. В следващите редове ще посочим кои са основните правила за работа с него. 
  • Перфектните условия за чистене с Hobot R3 включват слънчево време и ниска влажност. Това изключва използването на робота в дъждовни дни. 
  • Първото почистване на прозорците, огледалата и други повърхност е препоръчително да бъде проведено при изключена функция за пръскане. По този начин сухите микрофибърни кърпи ще отстранят полепналата мръсотия, без да я размажат. 
  • За второто почистване включете функцията за пръскане. В контейнера на Hobot R3 може да налеете препарат или вода - вие решавате. Практиката сочи, че редовно поддържаните прозорци може да станат блестящи от чистота и без използването на препарат. Контейнерът на Hobot R3 трябва да бъде напълнен до отметката Max.
  • Поставяйте робота на прозореца на отстояние 10 см от рамката. Щом се уверите, че устройството е фиксирано, може да го пуснете. 
  • Роботът Hobot R3 не прави разлика между миене от вътрешната или външната страна на прозореца. Ако живеете на високо, не забравяйте да го снабдите с обезопасителното въже
  • За да свалите робота от прозореца, хванете го с ръка и го изключете от копчето. 
  • Ако токът спре, докато Hobot R3 работи, или домашният любимец откачи захранващия кабел по случайност, имате 20 минути време, за да го свалите от прозореца. През това време той ще черпи енергия от защитната батерия. 

дистанционно управление за робот за миене на прозорци

Технологията зад робота за стъкла Hobot R3

За да се запознаете по-отблизо с технологията, на която е базиран роботът за миене на стъкла Hobot R3, ще ви разкажем подробно за нея. 

Система за двойно ултразвуково пръскане 

Роботът за прозорци Hobot R3 е снабден със система с контейнер и две ултразвукови пръскачки. По този начин той създава водна мъгла с частици с размер 15 мкм. В тази форма препаратът или водата не образува струи надолу и може да се използва икономично. За почистването на 1 кв.метър повърхност Hobot R3 има нужда от едва 1,3 мл течност

Търкане на повърхностите според третия закон на Нютон 

Роботът Hobot R3 използва въртеливи движения, които наподобяват тези на ръцете по време на миене на стъкла. Така, основавайки се на третия закон на Нютон за динамиката и коефициента на триене, ако едното чистещо колело на робота се върти, другото може да остане на място и да осигури баланс. 

Оптимално сцепление 

Микрочастиците вода, разпръскани по стъклото, позволяват на робота за прозорци и баня да се движи безпроблемно нагоре. Благодарение на увеличената сила на триене, той е устойчив. 

Обновяване на софтуера и график на чистене 

С цел осъвременяване на софтуера роботът Hobot R3 получава обновления чрез OTA. На всеки 3 месеца той напомня да заредите акумулатора, за да може да ви служи дълго време. 

робот за прозорци с контейнер

Допълнителна фиксация на захранващия кабел

В отличие на предходните модели на Hobot този е снабден с допълнителна фиксация на захранващия кабел. Така вероятността кабелът да се откачи е много по-малка. 

допълнителна защита за робот за прозорциАвтоматично настройване и планиране на маршрута с помощта на изкуствен интелект

Роботът за миене на прозорци Hobot R3 прави проверка на своите функции и околната среда, преди да стартира работа. Освен това определя маршрута си на работа на базата на технология с изкуствен интелект.

Задвижва се с японски двигател

Под корпуса на Hobot R3 е поставен безчетков японски двигател Nidec в комбинация с метален вентилатор. Те гарантират дълготрайна употреба, висока надеждност и ниско ниво на шум. 

Вакуум 

Движейки се по прозореца, Hobot R3 използва вакуум, за да не пада. Мощното засмукване на въздуха помага за отстраняването на голяма част от натрупания прах и освен това прилага сила, която служи на микрофибърните кърпи в отстраняването на останалата мръсотия. 

Роботът за прозорци Hobot R3 чисти различни повърхности 

Може да използвате робота за почистване на стъкла, огледала и други повърхности, дори да са релефни

Често задавани въпроси за роботите за миене на прозорци и баня

Роботите за почистване на прозорци привличат вниманието на все повече наши клиенти, тъй като са модерно решение за поддържане на чистота. Може да се използват както у дома, така и в офиса. Употребата им не изисква специални умения. Препоръчваме обаче да се запознаете добре с инструкциите на производителя. Това ще ви спести време и ще постигнете максимално добри резултати още от първия път. 

Един от най-често задаваните въпроси от клиенти е:

Удобен ли е за използване роботът за прозорци?  

Да, моделът Hobot R3, както и предхождащите го, има дизайн, съобразен с потребителя. Може удобно да го държите в ръка, за да поставите или свалите от прозорец. Теглото му не е голямо. Колкото до подготовката за работа - поставянето на микрофибърните кърпи, тяхното сваляне и поддръжка са максимално опростени. Наличието на резервни кърпи ви дава свобода да почиствате повече повърхности на един път, а самото пране е препоръчително да бъде щадящо. Лесно се перат на ръка, може и да ги накиснете за известно време. 

обезопасително въже на робот хобот

Удобството при работа с робот за прозорци идва и от това, че не налага използването на препарати. Освен това си пестите рискови ситуации, които изискват да се качвате нависоко и дори да излизате от външната страна на прозореца. 

Наличието на защитни функции против падане (вградена батерия, обезопасително въже) ви гарантира, че роботът няма да падне и да се счупи. 

Кой е най-добрият робот за прозорци Hobot?

В магазини Коледжиков предлагаме широка гама роботи за прозорци Hobot. Най-евтините модели са най-старите, при които липсва възможност за управление през смартфон, няма контейнер и пръскачки и функциите са базови. Един от най-популярните модели е Hobot 188. Този евтин робот за прозорци е най-базовият. Управлява се с дистанционно управление и изисква потребителят да пръска с препарат по указан от производителя начин за оптимални резултати. Като принцип на действие обаче той не отстъпва на своите по-модерни събратя. 

Роботът за почистване на прозорци HOBOT 188

Следващите роботи за стъкла от серията с продълговата форма и два кръга с микрофибърни кърпи се предлагат на по-висока цена. При тях вече имаме управление през смартфон, двоен режим на почистване, контейнер за препарат и пръскачки и гласови съобщения на български език. В най-новия модел Hobot R3 можете да променяте съобщенията по свое желание. 

Често клиентите ни искат мнение и за робота Hobot 2s. Този модел е с квадратна форма и работа със сходна по форма микробифърна кърпа. Отличава се от предхождащия го робот за прозорец (HOBOT 298) по наличието на два контейнера за вода/препарат и съответно две ултразвукови пръскачки. Освен това има допълнителна фиксация на захранващия кабел. 

Струва ли си да купя робот за миене на прозорци?

Ако размишлявате дали един робот за миене на прозорци е следващата покупка, от която имате нужда, трябва да знаете, че той не е перфектен, но е полезен. Роботите за стъкла не могат да достигнат до най-вътрешната част на ъглите. Това обаче не е кой знае какъв недостатък. Ще се уверите в това още първия път, в който ги използвате. Трябва да знаете, че редовното почистване на прозорците в дома гарантира много по-слабо замърсяване. Ако досега сте нямали време, за да ги миете начесто, с робот ситуацията кардинално се променя

микрофибърни кърпи за робот за миене на стъкла hobot

Важно е да знаете още, че роботът за миене на прозорци, в зависимост от модела, върви в комплект с допълнителни микрофибърни кърпи и пръстени. По-скъпите модели - и с препарат. Роботите с пръскачки имат и резервни в кутията, което ви гарантира продължителна работа без допълнителни разходи. 

Самите микрофибърни кърпички са издръжливи и може да ви служат дълго време. Колко точно зависи от честотата на употреба и начина, по който ги поддържате. В случай че решите, че имате нужда от повече или искате да си набавите резерви отсега, може да поръчате допълнителни. 




Полезно четиво:

5 идеи за модерно и бързо почистване на дома

Стъклочистачка или робот за прозорци - предимства и недостатъци

Същност и характеристики на роботите за почистване на прозорци

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание