Стъклочистачка или робот за прозорци - предимства и недостатъци

Публикувано: 2022-02-14 07:25:05
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини за дома Rss feed

Всеки, който се е заемал да мие прозорците и огледалата у дома, знае колко деликатна е тази процедура. Понякога в опит да постигнем съвършенство я повтаряме няколко пъти и така до следващия път, когато всичко започва отначало. 

Това са доста усилия и време и несъмнено сте опитвали да се снабдите със съвременни средства за почистване на прозорци - например микрофибърни кърпи, по-добри препарати, стъклочистачки и т.н. Дори и с тях обаче са оставали следи, замазвания или пък недостигнати зони от почистваната повърхност. 

Просто решение на проблема намираме в лицето на акумулаторните стъклочистачки и роботите за миене на прозорци. В следващите редове ще поговорим за техните особености и преимущества. Надяваме се по този начин да направите поддръжката на чистотата в дома ви една идея по-лесна и приятна. 

Критерии за избор на стъклочистачка

В магазин Коледжиков предлагаме акумулаторни стъклочистачки Karcher и Nilfisk, които имат оригинален дизайн и позволяват бързо и най-вече безупречно да почистите прозорци, огледала и други стъклени повърхности, независимо от размерите им. 

Принципът на работа на уреда е елементарен - първо напръсквате прозореца със специален разтвор с помощта на накрайника с мека кърпа и след това използвате акумулаторната стъклочистачка. 

Разглеждайки гамата от модели, обърнете внимание на няколко важни критерии преди да направите избора си.

Време за работа 

Стъклочистачките Karcher и Nilfisk работят с батерия. Процесът на зареждане отнема няколко часа. Ако имате много прозорци за миене, препоръчително е да изберете уред, който може да ви осигури време за работа 30-40 минути

стъклочистачка

Обем на резервоара за мръсна вода

Обемът на резервоара на продукта варира между 100 и 500 мл. Колкото по-голям е той, толкова по-тежка ще става стъклочистачката в процеса на работа. Същевременно позволява да не прекъсвате почистването

Работна ширина на засмукващата дюза

Работната ширина може да бъде между 200 и 300 мм. Съобразете се с размера на прозорците, избирайки каква да бъде тя. По-малките накрайници са по-маневрени и с тях ще може да почиствате по-малки прозорци

Тегло 

Тъй като стъклочистачката се държи с една ръка, теглото е определящо за комфорта по време на работа. В оптималния случай е добре да тежи между 500 и 600 грама. По-тежките модели изискват по-голяма физическа сила. 

Критерии за избор на робот за почистване на прозорци

Роботите за миене на прозорци стават все по-популярни и това не е случайно. Продукт на технологичното развитие, те правят поддръжката на хигиената у дома много по-лесна и удобна

Достатъчно е да включите робота и да го поставите на прозореца или друга стъклена повърхност (дори плочките в банята), за да ви отмени. В магазин Коледжиков предлагаме роботи за почистване на прозорци Hobot. Разучавайки моделите, обърнете внимание на няколко критерия: 

Минимален и максимален размер на обработваемата повърхност

Тази характеристика се различава за всеки модел и ви ориентира на каква площ роботът ще се справи най-добре със задачата си. 

Скорост на работа 

Производителността на робота за миене на прозорци зависи от скоростта на работа и мощността му. Средният показател за добра машина е 4 минути на 1 кв. метър

роботи за прозорци с пръскане

Тип почистване 

Желателно е роботът да поддържа сухо и мокро почистване

Тип управление

По-старите модели се управляват чрез натискане на бутон или с дистанционно. По-усъвършенстваните вървят със специално приложение за телефон

Дължина на захранващия кабел

Дължината на захранващия кабел е определяща за удобството и скоростта на работа. Повечето модели са снабдени с кабел с дължина 4-5 метра. Винаги може да използвате и удължител. 

Наличие на обезопасително въже

Препоръчително е роботът за миене на прозорци да е снабден с обезопасително въже, което го предпазва от падане в случай на спиране на тока. 

Кога се нуждаем от едното, кога - от другото?

Ако трябва да направим сравнение между двата принципа на работа на стъклочистачките и роботите за миене на прозорци, следва да отчетем техните особености. 

Резултатът от почистването с акумулаторна стъклочистачка зависи до голяма степен от самите нас, докато при роботите всичко е оставено на техните умения. Обмисляйки на кой продукт да отдадете предпочитание, ние ще кажем - не се отказвайте и от двата. 

стъклочистачка

Акумулаторните стъклочистачки са полезен ръчен уред, който може да използвате за поддържане на различни стъклени повърхности. Те са удобни и спестяват усилия. В момента, в който решите да се качите на стълба или на стол, за да достигнете по-високите зони на прозореца, е време да се замислите за робот. 

Роботът за миене на прозорци не само ще ви предпази от инцидентни падания. Той буквално ви отменя в изпълнението на нелеката задача. Перфектно решение е за бързо и лесно почистване на външната страна на прозорците

Марки, модели и цени

Честа практика на производителите е да се придържат към определено степенуване на възможностите на своите продукти. Те залагат на базов модел, който постепенно се усъвършенства. На този принцип са и стъклочистачките Karcher и Nilfisk и роботите за прозорци Hobot. 

Вижте още: Същност и характеристики на роботите за почистване на прозорци

В магазин Коледжиков може да опознаете в детайлите различните модели и да получите ценни насоки от нашите търговски консултанти

Ценовият диапазон при акумулаторните стъклочистачки е от 125 до 200 лв., а при роботите за миене на прозорци - от 600 до 900 лв. 

роботи за прозорец

Качество на машините

Като търговец с над 30 години опит ние ценим високо производителите, които се придържат към високи стандарти на работа и не отстъпват от тях, въпреки променящите се условия на пазара. 

В продуктовия ни асортимент ще откриете стъклочистачки и роботи за прозорци на три фирми с утвърдена добра репутация:

  • Датската компания NILFISK
  • Тайванската компания HOBOT Technology Inc. 
  • Германската компания Karcher

За качеството на машините говорят още гаранцията и достъпът до аксесоари. 

Препоръки от Коледжиков

За да извлечете максимална полза от уредите за почистване на прозорци, препоръчваме внимателно да се запознаете с указанията за работа с тях, предоставени от производителя

За миенето на прозорците например стъклочистачките имат нужда от специална течност. Тя обикновено е концентрат, като в самото начало ще получите такъв в комплект с машината. Не е препоръчително да доливате в резервоара препарат на спиртна основа или вещества, образуващи пяна. 

След като приключите работа със стъклочистачката я измийте и подсушете.

Грижата за робота за прозорци е още по-лесна. Необходимо е само да перете след употреба микрофибърните кърпи.




Полезно четиво:

Прахосмукачките роботи - лукс или необходимост? 

Как да изберем най-подходящата прахосмукачка за нашия дом

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание