5 идеи за модерно и бързо почистване на дома

Публикувано: 2022-11-28 06:03:18
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed , Почистващи машини за дома Rss feed

Ако искате да имате безупречен дом, но не виждате смисъл или нямате възможност да посвещавате часове в чистене - съвременният пазар на роботизирани и практични домакински уреди си струва да бъде проучен при първа възможност. Има хора, които обичат да чистят. За тях това е като терапия и начин да подредят мислите си. За други обаче - това заниманието може да е скучно, а дори и плашещо. 

Независимо в коя група смятате, че сте, никога не е излишно да се обградите от практични почистващи машини. Те ще ви спестят доста време и усилия. Освен това са специално разработени да се справят с упорити замърсявания в кухнята, банята, на балкона и всяко едно друго помещение. Някои може да управлявате, докато лежите на дивана или пък докато сте на разходка из града. 

Не е трудно да се научите да почиствате модерно и да поддържате дома подреден и чист. Достатъчно е да разгледате нашите почистващи уреди - роботи за прозорци, стъклочистачки, парочистачки, екстрактори, роботи прахосмукачки, централни вакуум системи и други. Всеки един от тях ще ви помогне да подобрите хигиената в дома и да го поддържате чист до блясък. 

прахосмукачка роботВ следващите редове ще отделим внимание на пет начина, по които може да почиствате бързо дома си като професионалисти. 

5 домакински уреда за чиста и здравословна среда у дома

Преди да пристъпите към избора на нов уред, с който да улесните почистването на дома, нека ви дадем един съвет. Когато чистите, следвайте принципа отгоре надолу. Някои хора започват да чистят стая по стая, като забързват шкафовете и масата и минават с прахосмукачка. Това е грешка. Най-ефективният подход, който ще ви предпази от двойно и тройно почистване на едно и също място, е като започнете да чистите отгоре надолу. Първо забършете най-високите повърхности - например горната част на гардероба, осветителни тела, високи шкафове, прозорци, первази, след това минете лавиците и др. По този начин прахът и мрасотията падат надолу, а последната стъпка е минаване на прахосмукачка. 

Робот за прозорци 

хобот робот за прозорциИнтелигентен и модерен начин да поддържате прозорците и други стъклени повърхности у дома е с помощта на робот за прозорци. В магазини Коледжиков предлагаме модели, които работят на принципа на вакуума. Те се захранват с ток и с микрофибърните си подложки позволяват да отстраните наслоения прах по прозорците с минимум усилия. Дори без да използвате препарат. 

Друго предимство на робота за прозорци е, че се управлява с дистанционно или през смартфона. По този начин може да се заемете с други задачи у дома - готвене, подреждане на дрехи, гледане на филм или друго занимание по избор, докато машината почиства. 

Подробно може да научите принципа на работа на роботите за прозорци в някой от другите ни материали, посветени на тях.

Стъклочистачка

Практично решение за почистване на прозорци, душ кабини, огледала, стъклени маси и други подобни повърхности е стъклочистачката. С нея удобно и бързо може да отстраните мръсотия и прах

стъклочистачка керхер

Парочистачка 

За упорити петна и мръсотия препоръчваме да разгледате асортимента от парочистачки. Високата температура доказано се справя по-лесно с отстраняването на замърсявания, отлагания и мазнина. Затова парочистачките често се използват за почистването на кухни (плотове, печки, мивки и батерии), бани и други помещения. Често те вървят с накрайник за под. Така може да дезинфекцирате подовете у дома с помощта на водна пара. С парочистачка ще намалите употребата на препарати, създавайки по-чиста и безопасна откъм химикали домашна среда. 

парочистачка за кухня

Прахосмукачка робот за сухо и мокро почистване 

С парочистачка може да почистите ръчно теракотени плочки, ламинат, паркет и други подови настилки. Можете да си спестите обаче тази задача, ако си вземете прахосмукачка робот. На съвременния пазар има модели за сухо или мокро почистване, а също така и комбинирани - те поддържат и двете функции. 

Подобно на робот за миене на прозорци, роботизираните прахосмукачки позволяват да ги контролирате от дистанция. По-новите модели може да управлявате дори и извън пределите на дома си. Те са лесни за поддръжка, а при покупка трябва да се съобразите с площта на жилището, височината на мебелите (например на дивана, холната маса, шкафа за мивката и др.), наличието на домашни любимци и други фактори. 

Екстрактор 

Когато в дома има килими, пътеки и мокети, а също така искате да поддържате в добро състояние мебелите и креслата, препоръчваме да оцените възможностите на екстракторите. Този тип перяща прахосмукачка има широко приложение у дома, на вилата и дори в колата. С нея може да почиствате ефикасно текстилни повърхности, а също така подови настилки - естествен камък, мрамор, паркет, ламинат, керамични плочки и други

Заключителни думи 

Поддържането на хигиената у дома по принцип не е лека задача. Може значително да я опростите, когато имате на разположение качествени почистващи машини и освен това - модерни. Независимо на какъв уред се спрете, важно е редовно да почиствате. Редовността е ключът към уютния дом. С робот прахосмукачка например, колкото и да сте заети, винаги ще ви остава време да настроите машита за работа. Може да сте сигурни, че прибирайки се у дома, тя ще е почистила праха и дребни боклуци от пода. Освен това, ако е снабдена с подложка за мокро почистване, той ще и блести. 




Полезно четиво:

Приложения на парочистачката у дома

Подопочистващи машини за офиси и търговски центрове - избор и модели

Как да изберем парочистачка за дома: функции и ползи

Стъклочистачка или робот за прозорци: предимства и недостатъци

Hobot R3 - какво може най-новият робот за миене на прозорци с контейнер

Какъв вид прахосмукачка за кола да изберем?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание