Пръскачките Marolex - леки, здрави и подходящи за вода и агресивни препарати

Публикувано: 2024-04-22 11:33:59
Категории: Градинска техника Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Пръскачки Rss feed

маролекс пръскачка за градина

Пръскачките са практични уреди, които намират приложение в много сфери на живота. Може да се използват за разпръскване на различни течности, като основното им предимство е, че повишават продуктивността и прецизността и облекчават самия процес. Това прави пръскачките ценени както в ежедневието, така и за бизнес цели. Те намират приложение в градинарството и растениевъдството, служат за почистване на автомобили и други големи или малки предмети, може да се използват за промишлени цели, а също така в строителството и ремонтните дейности. 

Имайки предвид това, днес ще разгледаме характеристиките на едни от най-харесваните продукти в онлайн магазина ни - пръскачките Marolex.

Защо да изберем пръскачките Marolex? 

маролекс ръчна пръскачкаMarolex е полска компания, която е специализирана в разработването и производството на пръскачки. В продуктовата й гама има няколко серии, ориентирани към няколко приложни сфери - акумулаторни, за градината и специализирани. Компанията е на пазара от 1987 г. и активно разширява асортимента си, подобрявайки своите продукти и следвайки потребностите на своите клиенти. Мисията на Marolex е да предлага най-добрите пръскачки. Вярваме, че че се справя с осъществяването й, предвид изградения авторитет на марката през годините и стремежа й към използването на модерни технологии. Четири са опорните точки, които стоят в основата на успеха на полската компания. Това са иновация, надеждност, ергономика и обслужване. На официалния сайт на Marolex потребителите могат да открият ценна информация за всеки един продукт, както и насоки за справяне в различни казуси, изискващи поддръжката им. 

Видове пръскачки Marolex

В магазини Коледжиков предлагаме четири категории пръскачки Marolex - акумулаторни, гръбни и ръчни за градината и пулверизатори. Всяка една от тях има своите предимства и оптимално приложение. Моделите се отличават и визуално по цвят. Едните са бели, а другите - електриково жълти. Тази разлика подсказва тяхното приложение. Белите основно се използват са промишлени и индустриални цели

Акумулаторни пръскачки Marolex 

Акумулаторните или още наричани електрически пръскачки Marolex са модерно решение за потребители, които харесват градинските машини на батерии. Те намаляват значително физическите усилия. Акумулаторните пръскачки MAROLEX RX и MAROLEX FX™ X-line са от жълтата серия на марката. Тяхното основно предназначение е за оранжерии, лозя и малки градини. Препоръчително е да се използват с екологично чисти препарати, които не вредят на природата. С жълтите пръскачки също така може да пръскате хербициди, фунгициди, растителни екстракти и препарати на маслена основа. Тяхната мобилност и лекота на използване ги правят подходящи за работа в трудни райони, например гористи местности. Предпочитани са от лесовъди, които се грижат за здравето на горската растителност. 

Акумулаторните пръскачки Marolex имат телескопични дюзи, които са оборудвани с APS защита срещу замърсяване с прах. Това ги нарежда сред най-надеждните на пазара. MAROLEX RX е с тегло 8 кг и работен обем 12 литра. Дебитът на пръскачката е максимум 2,2 литра в минута. Има три филтъра и микропроцесор с електронен модул. MAROLEX FX™ X-line е с работен обем 7 литра и тегло 3,35 кг. Дебитът на пръскачката е 2 литра в минута. 

Градински пръскачки Marolex 

пръскачки маролекс за вода, вар, растителна защитаТри са основните приложения на градинските пръскачки Marolex:

  • контрол на плевелите без химикали
  • растителна защита и грижа
  • почистване и поддръжка на дървени повърхности

В тази категория са моделите Mini, Xpro, Master Ego, Hobby, Profession, Profession+, Titan и Movi. Mini пулверизаторите се предлагат в два варианта - 500 и 1000 мл. Те са изключително леки и комфортни за употреба. Помагат в редовната грижа за ръчна пръскачка маролексдомашните растения, гладенето, поддръжката на повърхности и т.н. Xpro са ръчни пръскачки Marolex за начинаещи в градинарството, а Master Ego - за ентусиасти в градината, които имат нужда от компактна пръскачка, подходяща за професионална употреба. Те може да се използват с удължена дюза, за да се увеличи обхватът на действие. За по-големи площи разгледайте сериите Hobby, Profession и Profession+. Те са с по-голям работен обем и по-функционални. С тях може да правите повече неща, включително импрегниране на дървени повърхности, варосване на стволове на дървета и т.н. 

Гръбните пръскачки от серията Titan са предпочитани от клиентите, които търсят още по-широк обхват на действие. С тях може да се изкачвате уверени по стълби, за да третирате керемидите срещу мъх или замърсявания. Има възможност да се оборудват с 3-метров удължител, за да увеличите три пъти достъпа си. Пръскачките Titan може да се използват за внасяне на течни торове с помощта на допълнителна дюза 1 мм, предназначена за торове. Със зелената дюза може да създавате микромъгла и по този начин да внесете подхранващата смес като микроскопични капки, което стимулира по-добрата абсорбация. 

Пръскачките movi™ на свой ред са с колелца. Идеални са борба с плевелите и мъха по пътеките. С тях също толкова ефикасно можете да пръскате препарати на растителна основа и да осъществявате листно торене. 

Специализирани пръскачки Marolex 

Бялата серия пръскачки Marolex са предназначени за професионални цели, те са два типа ALKA и ACID. Пръскачките ALKAline са оборудвани с EPDM уплътнения и са проектирани да работят с алкални агенти с pH> 7, а ACIDline имат уплътнения VITON, които са проектирани да работят с киселинни среди с pH <7. 5="" --7="" --="">

маролекс индустриални пръскачки

Продуктовата гама включва няколко серии: Axel 7, Industry lite Alka, Industry lite Acid, Industry Alka, Industry Acid, Axel, Industry Ergo Alka, Industry Ergo Acid и Mini Acid. 

Заключителни думи 

Както се уверихте, полската компания Marolex разполага с богата гама пръскачки за битова и професионална употреба. Помислено е за нуждите на всяка група потребители. Общото между пръскачките, независимо дали са малки, средни или големи по размери, гръбни, ръчни или акумулаторни (електрически) е, че се изработени от качествени материали, с прецизни механизми и са с устойчиви на употреба дюзи. Преди да пристъпите към използването им, съветваме да прочетете инструкциите за употреба и поддръжка. Това ще ви позволи максимално да се възползвате от качествата им. 





Може би се интересувате още и от:

Как да изберем вентилатор на батерии?

Каква водоструйка Керхер да изберем?

Често задавани въпроси за акумулаторните пръскачки

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание