Как да изберем вентилатор на батерии?

Публикувано: 2024-04-15 06:20:24
Категории: Вентилация Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

мини вентилатор на батерии риоби

През последните години по нашите ширини става все по-топло и наедно с това задушно. Слънчевото време е добре дошло, но създава и неудобства. Част от тях засягат комфортната среда на живот и работа. Един от начините да разрешим такъв проблем е чрез използването на вентилатор. Днес ще поговорим за акумулаторните модели, които работят на батерии и са преносими. Преди да разгледаме обаче критериите за изобр на вентилатор на батерии, нека първо разгледаме какво приложение може да намери той в ежедневието и професионалната сфера. 

Приложения на вентилатора на батерии

В продуктовия асортимент на магазин Коледжиков предлагаме няколко марки, които произвеждат акумулаторни вентилатори - Milwaukee, Ryobi, Raider и Ego. Техните продукти се отличават по характеристики и професионален клас. Преди да ви запознаем с конкретни модели, да очертаем основните им приложения. 

На открито

професионален вентилатор его на батерииАкумулаторният вентилатор е устройство, което може да осигури комфортни условия, когато сте на открито. Например на плажа, в парка, на къмпинг, пикник или друго занимание. То ще произведе необходимия поток от свеж въздух на места, където нямате достъп до електричество.

У дома

Един мини вентилатор на батерии е решение за охлаждане на малки помещения и подобряване на циркулацията на въздуха в затворени пространства. 

В кола или кемпер 

Мики акумулаторните вентилатори могат да влязат в употреба и по време на път. Особено в аварийни ситуации, когато климатичната система излезе извън строя. 

В работилници

Професионалните вентилатори на батерии са подходящи за работни зони, устроени в гаражи, работилници, складове и навсякъде, където има ограничен достъп до електричество, но има нужда от циркулация на въздуха. 

По време на спортни мероприятия

Спортните занимания изискват комфортна среда. Тя може да бъде осигурена чрез поставянето на вентилатори на удобни места. Така, независимо дали се спортува на открито или закрито, хората ще разполагат със свеж полъх. 

Кои са критериите за избор на акумулаторен вентилатор?

Когато ви предстои покупка на акумулаторен вентилатор, обърнете внимание на няколко ключови характеристики. 

Капацитет на батерията 

вентилатори на батерииКапацитетът на батерията на вентилатора е важен. По него може да се ориентирате колко дълго ще работи уредът между презарежданията. Този показател се измерва в ампер часове - Ah.

Сила на въздушния поток

Силата на потока на въздух подсказва колко ефективно ще бъде охлаждането. Той традиционно се обозначава с кубични метра в час. Колкото по-голяма е силата, толкова по-ефективно е охлаждането. 

Размер и дизайн 

Тъй като акумулаторните вентилатори често се предпочитат, тъй като са преносими, важно е да отчетем техния размер и дизайн. Някои модели се отличават с компактност, докато други са по-обемни, но и с по-голям въздушен поток. 

Настройки на работата

Възможността да настройвате режима на работа на вентилатора на батерии е предимство. Поинтересувайте се какви са вградените функции на моделите, които разглеждате. Не е изключено да откриете функции, които да надделеят при избора на уред. Например такива може да бъдат наличието на LED осветление, USB порт за зареждане и др. 

Цена 

Не на последно място важен критерий при покупката е цената. В зависимост от класа тя може да варира от стотина до няколко стотин лева. 

Сравнение на вентилатори на батерии

За да се запознаете с характеристиките на различните акумулаторни вентилатори, прилагаме сравнителна таблица на няколко модела. Надяваме се тя да ви е от полза, когато обмисляте на какъв да се спрете. 

МоделНапрежение на батериятаСтепени на скоростПоток на въздуха/Максимална скоростПродължителност на работаТеглоДруги характеристики
MILWAUKEE M18 AF-018 V3760 / 1000 / 1290 куб.м/часварира според избраната батерия2.7 кгМоже да се захранва от ел.мрежата. Има дръжка за пренасяне и е подходящ за помещения до 14,4 кв. метра. 
RYOBI R18F-0 SOLO18 V21400 / 2100 об/минутаварира според избраната батерия, 5 Ah осигуряват до 18 часа1.1 кгИдеален е за вътрешна и външна употреба по време на ремонт, когато сте на излет сред природата или за охлаждане на дома. Подходящ е за окачване на различни места. 
RAIDER RDP-SWF2020 V3130 метра/минутаварира според избраната батерия, 2 Ah осигуряват до 130 минути на 3-та скорост3.9 кгРазполага с автоматичен таймер, чрез който избирате продължителността на работа - до 4 часа. Може да се закачи на стена. 
MILWAUKEE M12 AF-012 V3300 / 450 / 680 куб.м/час; 22.53 км/чварира според избраната батерия2.3 кгПритежава глава, която позволява въртене на 360°, за да можете да насочвате удобно въздушния поток.
EGO POWER+ FN1800E56 V52520 - 8460 куб.м/часварира според избраната батерия, до 60 часа работа10.4 кгИдеален за работни условия в горещо време, спортни събития, къмпинги и барбекюта.
RYOBI RF18-018 V-850 куб.м/ч; 930 / 1600 / 1900 об/минварира според избраната батерия1.7 кгЧаст e от серията ONE+ Whisper с намалени шумови нива и по-тиха работа.

Заключителни думи 

Изборът на подходящ акумулаторен вентилатор е важен за осигуряване на комфорт и безопасни условия. Преди покупка, е важно да се обърне внимание на критерии като капацитет на батерията, сила на въздушния поток, размер и дизайн, настройки за скорост и наличие на допълнителни функции. Сравнителният анализ на различните модели и техните спецификации може да помогне на потребителите да изберат най-подходящия за техните нужди. Ако имате допълнителни въпроси или нужда от съвет, не се колебайте да се свържете с нас - готови сме да помогнем!




Може би се интересувате още и от:

Каква водоструйка Керхер да изберем?

Какъв вид прахосмукачка за кола да изберем?

Какво трябва да знаем, ако решим да купим конвектор за отопление?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание