Ползите от машина за раздробяване на сено CARAVAGGI TPF 15 при отглеждане на коне

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

 

 

 

"В началото на годината реших да си купя машина за раздробяване на слама. Използвам около осем бали на всеки две седмици. Хвърлям една в модела TPF 15, която раздробява сламата след около 10 минути и я събира на купчина върху пода. Всеки ден вземам малко и го разпръсквам с помоща на гребло в конюшната. Звучи сложно, но е много практично. Машина за раздробяване на сено CARAVAGGI TPF 15 е много икономична и ми помага да осигуря удобство за моите коне"

 

Думи на клиент, закупил машината за своята конюшна

 

Много повече от просто слама
Сламата има благоприятен ефект върху храносмилането на коня. За това отличното качество е много важно.

 

  
 

 

Конезаводите се нуждаят от около 10 кг слама на ден за всеки кон, което се развнява на 3.5 тона годишно за всяко животно. Сламата е отличен материал за легла, както и здравословна хранителна добавка към дневната дажба. Пшеницата и ръжта са отлични легла. Ечемикът е по-малко подходяща, тъй като остатъците от осили могат да наранят очите на животното. Всеки вид слама може да се използва като фураж, но пшеницата или овесът са най-често срещани.

 

Сламата подобрява чревната активност

Сламата, използвана като хранителна добавка, особено повишава чревната активност. Физиологичните условия в дебелото черво се поддържат, а високото съдържание на сурови влакна води до ранно засищане. Тя също така стимулира производството на слюнка при дъвчене и забавя приема на фураж. Въпреки че е благоприятен за конете, трява да се избягва прекомерен прием. 

 

 

Експертите в областта съветват да се дава до около 1 килограм на 100 килограма телесна масаден дневно . По-специално, по-старите животни не трябва да ядат прекалено много слама, поради намалената им способност за дъвчене.

 

Добре раздробена и смесена

Сламата също е идеална за изготвяне на тонизиращи фуражи. Доказано е, че е много полезно да се нарязва сламата, за да се получи хомогенна смес. Но дължината на раздробената слама трябва да бъде най-много 5 см, за да се предотврати нараняване или колики. Използваната слама за  храна  или постеля трябва винаги да е с отлично качество. Не се допуска употреба на слама с очевидни признаци на плесен или зараза с вируси. Същото се отнася и за силно замърсената слама, съдържаща прах, пръст или плевели. Параметърът за качество, използван при избора на сено, трябва да се прилага и за сламата.

 

 

Сламени легла за коне вместо талаш и дървени стърготини?

 

Да, но раздробена защото:

 

 - Осигурява равномерно разпределяне 

 - Конете по-малко я разпиляват

 - Поглъща по добре урината

 - По-лесно премахване на изпражненията

 - Дори мокра се отстранява лесно

 - Амонякът се свързва по-добре благодарение на абсорбиращата сила на сламата (подобрено качество на въздуха)

 

Използването на раздробена слама спестява около 1/3 от количеството. Това означава, че купувате, съхранявате, разпространявате и изхвърляте една трета по-малко слама. Употребената слама може да се използва за тор на почвата, тъй като съдържа полезни за нея вещества и съставки. Торта е ценна, тъй като подхранва почвата.

   

 

 

CARAVAGGI TPF 15 е най-добрия начин за раздвобяване на слама

 

 

 

 

Влиза дълга

Излиза къса

 

Балата сено се подава в бункера, под въздействието на гравитацията попода в режещиея механизъм. Ротационните остриета раздробяват сламата и я придвижват към ситото. Размерът на отворите определя степента на нарязания материал. Вентилаторите, разположени под остриетата, издухват нарязаната слама през тръба до мястото за съхранение, на разстояние до 12 метра.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако за постелят в конюшните се използва дълга слама, CARAVAGGI TPF 15 може да раздроби употребенета слама, като по този начин се подобрява компостирането и разпространението в полето ѝ, като тор за подхранване на почвата.

 

 

Машина за раздробяване на сено CARAVAGGI TPF 15

 

Дължина на раздробяване: 1 - 10 мм

Производителност: 6 куб.м / ч

Диаметър на барабана: 570 мм

Регулируемо сито

Различни видове захранване: PTO; Електродвигател, Бензинов двигател

 

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички