Кои са необходимите аксесоари за едно перфектно барбекю изживяване?

Публикувано: 2021-12-05 14:25:03
Категории: Барбекюта и пушилни за месо Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Барбекюто е ценна вещ, която може да се използва целогодишно, макар мнозина от нас да се сещат за нея, едва когато времето навън се позатопли или по специален повод. 

Независимо с колко качествен модел разполагате, струва си да хвърлите поглед на аксесоарите, с които работите. С грамотно подбран набор ще преобразите напълно минутите край скарата и ще впечатлите близките си с отлични кулинарни резултати. 

Аксесоари за барбекю на пазара има много и с тяхна помощ може да приготвяте по различни начини месо, риба, зеленчуци, плодове и печива. Изработени да устоят на висока температура и удобни за употреба, те са незаменими, ако решите да приготвите пай, ребърца, пилешки бутчета или пък зеленчуци. 

Видове аксесоари за барбекю

Барбекю на газ, на ток или на дървени въглища, това не е от значение, когато сте се заловили с най-вкусната професия на света - кулинарството. Днес ще ви запознаем с няколко изключително полезни аксесоара за барбекю. Изхождаме от своя търговски опит и от този на любители кулинари.

Ако трябва условно да поделим аксесоарите на видове, то нека да използваме като критерий приложението им. В следващите редове ще стане дума за инструменти, които правят готвенето на барбекю по-лесно, по-удобно, по-безопасно и по-качествено. Ще споменем и аксесоари, които до този момент може да сте подценили. 

Улесняващи процеса на готвене 

Готварски термометър 

Независимо какво обичате да готвите, един термометър за готвене ще ви бъде от полза. Рисковано е да разчитате на външния вид на месото, за да съдите за това дали е готово, или не. Затова ви препоръчваме да използвате готварски термометър. С този барбекю аксесоар колебания няма да имате. Отлична идея е за подарък. 

шпатули за барбекюШпатула 

Изберете модел с дължина и дебелина според предпочитанията ви. В идеалния случай трябва да е със скосен ръб и офсетова дръжка. Така можете лесно да обръщате кюфтетата, пържолите и т.н. В зависимост от размерите на барбекюто ви обмислете закупуването на няколко шпатули. Трябва да сте подготвени за помощници. 

Шишове от неръждаема стомана 

Задължителен аксесоар за всеки почитател на барбекюто! С тях лесно ще въртите храната на скарата. На пазара ще откриете интересни модели, с които да придадете настроение и стил на кулинарните си творения. 

Готварски щипки 

Удобни щипки заслужава да има всеки - това е първият инструмент, към който протягаме ръка. Заложете на качествен модел с дължина по ваш избор

Към изброените до този момент полезни аксесоари трябва да допълним:

  • газова запалка 
  • пинсети 
  • преса за месо за хамбургери 
  • шишчета за царевица 
  • силиконов моп 
  • лопатка за пица 
  • спринцовка за марината 
  • кука за скара и други 

Позволяващи да се приложат различни методи на готвене

Може да увеличите многократно функциите на своето барбекю, само като добавите към него подходящия аксесоар - чугунена тавичка за пай, гъвкава кошница за грил, поставка за ребра, гурме комплект за бургери, тръба за опушване, кошница за зеленчуци, комплект за шиш кебап, чугунена плоча за пица, чеверме, стойка за пилешки кълки, форми за сладкиши и др. 

Разнообразието на продукти е голямо и неслучайно. То отговаря на спецификите на готвене на различните храни и ястия. С тях ще приготвяте месо, зеленчуци, риба и печива по желаните начин и технология. 

В магазина ни ще откриете няколко модела пушилни за месо, с които готвенето е по-лесно от всякога. За тях може да използвате специални пелети за опушване, наричани още бисквитки

Как да готвим с пушилните за месо BRADLEY SMART SMOKER

Те са напълно безопасни за употреба и разработени така, че да придадат на храната приятен опушен аромат с нотки ябълка, череша, пекан, дъб, елша и др. Веднъж щом се запознаете с технологията на готвене чрез опушване, няма да се откажете от нея. 

За защита и поддръжка 

Четка за почистване 

Качествената четка за почистване е ключът към пълноценната употреба на барбекюто. Моделите от метал са най-добри и с тях лесно ще поддържате скарата. 

Калъф

Утвърдените производители на барбекюта знаят колко важно е да се осигури оптимална защита на уредите. Затова не подценявайте нуждата от калъф, дори ако съхраняването своето на закрито. 

калъф за барбекю

В типичния случай всеки модел разполагат с ушит по негови размери водоустойчив калъф, който го предпазва от прах, дъжд, сняг, палещите лъчи на слънцето и т.н. Той се поставя и сваля лесно, като може да се пристегне с велкро лепенки, за да устои и на най-бурните ветрове. 

Готварска престилка

Какво е един шеф готвач без своята готварска шапка? За следващото барбекю събитие, което сте планирали, съветваме да се въоръжите с чифт качествени ръкавици и готварска престилка по ваш вкус. Те не само ви предпазват от изгаряне, но и подсказват кой е шефът на барбекюто. 

Марки и модели

В магазини Коледжиков ще откриете аксесоари за барбекю на BRADLEY SMOKER, CHAR-GRILLER, NAPOLEON и QUAN GARDEN ART. Продуктовата ни гама обаче не се изчерпва до тях. 

Не се колебайте да поискате информация от нашите търговски консултанти, те ще ви запознаят с целия набор от аксесоари, които може да закупите.

Една част от тях са следните няколко: 

  • Газово барбекю
  • Барбекю на ток
  • Барбекю на дървени въглища
  • Комбинирано барбекю
  • Пушилня за месо 
  • Керамично барбекю и други

Качество

Съвременният пазар на барбекюта предлага богато разнообразие, което може да отговори на изискванията на широк кръг потребителите и заделения от тях бюджет. Моделите се различават по дизайн, габарити, мобилност, професионален клас и материал на изработка. 

Това изобилие до известна степен може да затрудни потребителя. За да бъдем максимално полезни, в магазин Коледжиков сме подбрали внимателно производителите на барбекюта. Постарали сме се да изберем марки с авторитет, които предлагат продукти с безупречно качество. 

Това, което можем да направим от наша страна, е да ви ги предложим на най-изгодна цена, професионално обслужване и ценни съвети как да се грижите за тях. 

В продуктовата ни гама можете да намерите модели, подходящи за употреба у дома, на терасата, поляната, на плажа или на вилата, а също така и в ресторанта. Предлагаме няколко класа - достойни да станат пълноценен помощник в кулинарните занимания на любители готвачи и професионалисти. 

Ценови диапазон

Качествени аксесоари за барбекю, дело на производители като BRADLEY SMOKER, BROIL KING, COBB, KAMADO JOE, NAPOLEON, PLANCHA MANIA, WEBER и др., може да закупите на достъпна цена

Стандартните прибори за барбекю варират от 10 до 300 лв., а различните допълнителни аксесоари като стойки за пиле, чугунени плочи, кръгли скари, плочи за пица, поставки за ребра, затоплящи рафтове и др. започват от 10-20 лв. 

Ако обмисляте за купите защитен калъф за барбекюто си, в зависимост от марката ще трябва да заделите бюджет от 60 до 450 лв. 

Пелетите за опушване са на цена от 50 до 60 лв. 

барбекю

Препоръки 

Накрая бихме искали да ви дадем няколко препоръки, когато готвите на барбекю:

  • Когато използвате въглища, дайте им време да се разгорят. Чак след като пламъците са утихнали, може да започнете да готвите. 
  • Дръжте под ръка спрей с вода, в случай че се наложи да овладеете внезапно пламване на скарата.
  • Използвайте две щипки - една за суровото месо и втора за вече изпеченото. 
  • Ако готвите и за вегетарианци и вегани, разделете добре площта за печене на барбекюто, така че да отделите месото от зеленчуците. Може да поставите разделителна линия от фолио или друг маркер. 
  • Никога не чистете барбекюто си на въглища докато е горещо. Изчакайте до следващия път, когато ще го използвате. Когато се загрее леко, използвайте четката за почистване. 
  • Подберете така въглените, че да създадете няколко зони на сила на огъня. Така може да готвите директно над тях за по-висока температура или индиректно - за храни, които изискват по-дълго време на готвене. 
  • Може да ароматизирате храната си, като поръсите с любима подправка барбекюто. 



Полезно четиво:

Как да изберем барбекю за нашия двор 

Нашето лятно предложение - газово барбекю BROIL KING SIGNET 320

Ако търсите керамично барбекю на въглища, изберете KAMADO JOE CLASSIC II

8 начина за готвене на барбекю

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание