KAMADOE JOE CLASSIC II - класически грил на дървени въглища

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

 

Въпреки че компанията Kamado Joe е основана през 2009 година, таз технология за приготвяне на месо е на повече от 3000 години. Базирайки се на древната готварска пещ, концепцията произхожда от Китай и се разпространява в Япония. Грил на въглища Kamado Joe Classic II е изграден на същите тези древни принципи, но използва съвременни материали и напредничав дизайн, за да првърне печеното в удоволствие. Това барбекю има способност да постига висока температура, заедно с удобните за потребителя функции.


Впечатляващо задържане на топлина

Барбекю на дървени въглища Kamado Joe Classic II е направено изцяло от керамика, от дебелите стени до вътрешната горивна камера, която съдържа въглищата. Чрез регулиране на отвори, потребителите могат да контролират количеството въздух за горене и следователно, температурата на горене. Долният вентил регулира топлината на макро мащаб в интервали 100 градуса, докато горният отвор е за фина настройка на топлината в стъпки от 25 градуса. Тъй като керамичмният материал задържа топлината, не е необходимо да изгаряте голямо количество въглени, за да развиете висока температура. Скарата на грил Kamado Joe Classic II е с диаметър 47 сантиметра. Този размер е напълно достатъчен да изпечете цяла пица под капака.

 

Чудесен външен вид и лесен за употреба

Барбекю Kamado Joe Classic II е с яйцевидна форма, с вграден термометър в капака. Но за разлика от други марки, той идва в смел и лъскав, тухлено-червен цвят, който му придава впечатляваща външност. Той е снабден със здраво заварена метална стойка, която има заключващи се задни колела, и полимерни странични рафтове, които лесно се разгъват и сгъват при нужда. Полиците дори включват куки за окачване на инструменти и принадлежности. В Kamado Joe Classic II има няколко дизайнерски иновации, които го правят особено лесен за използване. Датчикът за температура е много голям и лесен за разчитане, изобразяващ градусите във Фаренхайт и Целзий. Системата „Divide and Conquer” („Разделяй и владей”) е изискано проектирана, за да Ви позволява да държите храната близо до огъня, или да я поставите на няколко сантиметера по-висока за по-умерена топлина. Колекторът за пепел, който се изважда чрез приплъзване, улавя всички угарки от горивната камера. 

 

Пружинен механизъм на капака

Едно нещо, което много различава Kamado Joe Classic II от останалите камадо грилове е лесният за вдигане капак. Иновативният пружинен механизъм поема по-голямата част от теглото на тежкия капак, така че да го отваряте и затваряте без прекомерни усилия. Всъщност той дори няма да се затвори докрай, освен ако не натиснете. Когато използвате други марки, капакът може да падне рязко, дори да счупи скарата.

 

Включени основни аксесоари са включени в комплекта

Всичко, от което се нуждаете, за да започнете печенето или пушенето, се доставя с Kamado Joe Classic II. Това включва количка, рафтовете, решетките за готвене от неръждаема стомана и керамичен топлинен дефлектор, който помага за смекчаване на топлината и създаване на непреки топлинни зони. Други опционални аксесоари за закупуване са перфорирана стоманена тава за печене на зеленчуци или риба.

 

Загряване и охлаждане

Тъй като Kamado Joe Classic II е толкова добър в задържането на топлина, е по-лесно да го загреете, отколкото да го охладите. Ако искате да готвите при умерена или слаба топлина, не дръжте отворите широко отворени при предварително загряване. Затворете ги малко, така че топлината да може да се повишава постепенно. Колкото повече използвате Kamado Joe, толкова по-добре ще предскажете къде да поставите отворите за желаната температура. Ако искате да готвите при високи градуси, с пълна горивна камера, с пресни въглища и широко отворени отвори ще достигнете максимална температура за 15 минути.

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Барбекю-опушвач KAMADO JOE CLASSIC II

 
 
Материал на скарите: Неръждаема стомана
 
Работна температура: 82 - 399 °C
 
Диаметър на скарата: 47 см
 
Размери: 118 х 121 х 71.1 см
 
Тегло: 85 кг
 
 
 
 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички