Как да работим с машина за мелене на грозде GRIFO DVEP30

Публикувано: 2022-08-08 06:50:08
Категории: Гроздомелачки Rss feed , Оборудване за винарски изби Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

GRIFO DVEP30 е електрическа мелачка за грозде с функция отделяне на чепките и помпа. Машината е италианско производство и е създадена по високите стандарти на винопроизводителите от една от водещите страни. Когато става дума за вино, италианците може да се наредят сред най-изтъкнатите познавачи.

Именно поради това в магазини Коледжиков ще откриете богат асортимент на италианските електрически гроздомелачки GRIFO. Те са се доказали през годините като качество и издръжливост. Предпочитани са от нашите клиенти и няма да е трудно да откриете полезни мнения и насоки как да ги използвате оптимално.

За да бъдем максимално полезни и ние, в следващите редове ще ви разкажем по-подробно за характеристиките, начина на употреба и поддръжка на електрическата мелачка за грозде GRIFO DVEP30.

Какво трябва да знаете за GRIFO DVEP30?

GRIFO DVEP30 е гроздомелачка с отделяне на чепките. Тя се използва за надробяване на гроздето. Добър избор е за производители на вино от неголям и среден мащаб. Снабдена е с центробежна помпа, която насочва намачканите плодове към съда.

машина за мелене на грозде грифо

Мелачката е предназначена за създаване на висококачествено вино. Корпусът й е изработен от стомана, която е прахово боядисана. Дължината й е 1040 мм, ширината - 550 мм, а височината - 900 мм. Теглото е 95 кг.

Мощността на двигателя на GRIFO DVEP30 е 2,5 к.с. и осигурява скорост от 1400 оборота в минута. Избирайки този модел мелачка за грозде на италианската марка, получавате производителност до 3000 кг на час. Препоръчителната работна температура е в диапазона 5 - 45 градуса по Целзий.


Колкото до характеристиките на центробежната помпа, тя е с диаметър 60 мм и осигурява височина на напора 4 метра.

Правила за безопасност при работа с мелачка за грозде GRIFO DVEP30

гроздомелачка с отделяне на чепкитеЕлектрическата гроздомелачка с отделяне на чепките GRIFO DVEP30 трябва да се използва само по предназначение. Не правете никакви модификации и не я използвайте за операции, които производителят не е предвидил. За да се запознаете напълно с препоръките за безопасност и експлоатация, желателно е да прочетете внимателно ръководството, което върви в комплект с мелачката.

Конструктивно GRIFO DVEP30 е създадена така, че да е намален максимално рискът от инциденти. Следването на инструкциите за експлоатация гарантира безопасност.

Как работи GRIFO DVEP30?

Мелачката намачква гроздето с помощта на два вала, разположени във вътрешността на букера. В същото време отделя чепките и по този начин може да разчитате на вино с отличен вкус. Накрая машината отвежда изцедената течност чрез центробежната помпа.

Как да подготвим мелачката за грозде за работа?

машина за грозде с отделяне на чепкитеПоставете GRIFO DVEP30 на разстояние не по-малко от 70 см от стени, пътеки и др. По този начин ще осигурите достатъчно свободно място за работа с гроздомелачката и ще намалите риска от инциденти.

Мястото трябва да бъде чисто, равно, подредено и по възможност без други машини в близост. Уверете се, че разполагате с достатъчно светлина, за да следите процеса на работа.

Стартиране

След като сте поставили гроздомелачката на равно и безопасно място, може да пристъпите към стартирането й. Преди да включите двигателя, поставете гроздето в бункера. То ще попадне между въртящите се валове, а чепките ще бъдат отделени. В рамките на този процес гроздовите зърна преминават през решетка и попадат в контейнер. Чепките на свой ред изпадат в задната част на мелачката. Докато машината работа, в никакъв случай не посягайте към движещите се работни елементи.

Как да почистваме гроздомелачката?

Почистването на GRIFO DVEP30, както е и в случая с други електрически гроздомелачки на марката, не изисква да разполагате със специални средства или познания. Препоръчително е да използвате струя вода, спирт или безвреден (щадящ) миещ препарат. По време на миенето подходете с внимание. Не бива да насочвате водната струя директно към двигателя и електрическото оборудване.

Резервни части, сервиз и поддръжка

Работим с продуктите на GRIFO от много години. Като италиански производител с история и утвърдени позиции на световния пазар, може да разчитате на доверен партньор, който ще ви осигури техническа и сервизна поддръжка. На ваше разположение са резервни части, консумативи и при нужда достъп до сервиз.

италианска гроздомелачка

Дългогодишният срок на употреба на мелачките за грозде GRIFO изисква редовно техническо обслужване. Препоръчително е да бъде извършено от специалист. Достъпът до вътрешността на машината е максимално облекчен. Достатъчно е да отвиете няколко болта. Преди това да бъде направено, уверете се, че сте изключили гроздомелачката от електрическата мрежа.

Машините за мелене на грозде имат нужда от смазване за движещите се части. Всеки път след използването им трябва да почиствате бункера и валовете. По този начин ще предотвратите навлизането на течност при двигателя. Всеки месец смазвайте детайлите на трансмисията на двигателя и механизма за отделяне на чепките.

Заключение

GRIFO DVEP30 е модерна гроздомелачка с отделяне на чепките на достъпна цена. Тя е удобна за работа, лесна за поддръжка и постига добра производителност. Изработена от качествени материали, ще ви служи дълго време.

В онлайн магазин Коледжиков може да разгледате широкия асортимент от гроздомелачки, шихтови филтри и други продукти на италианската марка GRIFO и да се запознаете с различните модели и техните специфики. Ако изпитвате трудности да се ориентирате в избора си, винаги може да разчитате на нашите търговски консултанти. Те ще ви дадат препоръки и мнение за всяка мелачка за грозде.

За удобство сме предоставили възможност да сортирате продуктите по цена, новост и промоция. При нас може да разчитате на професионален съвет, безплатен видео инструктаж по Viber и обратна връзка във всеки един момент след покупката.

Не се колебайте да се свържете с нас в удобно за вас време. Може да използвате контактната форма в "Контакти и Магазини", да ни напишете лично съобщение във Facebook-страницата ни, да ни изпратите e-mail или да ни позвъните. Добре дошли сте и в магазините ни в София и Варна.




Може би се интересувате още и от:

Как да използваме шихтови филтри за вино със съвършен вкус

Съдове за съхранение и ферментация на вино

Преса за плодове - видове, характеристики и съвети за приложение

Машини за мелене на грозде - цени и видове

Иноксов съд за вино - предимства, начин на употреба и поддръжка

Какво трябва да имаме предвид при избора на оборудване за нашата винарска изба?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание