Топ модели трактори за 2021 година

Публикувано: 2022-01-24 07:02:36
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

Тракторите имат безспорни качества и са незаменими в изпълнението на различни задачи. Неслучайно световни лидери в производството на земеделска и строителна техника ги предлагат в продуктовия си асортимент в огромно разнообразие. 

Сред тях е и японската марка Shibaura, която е основана през 1950 г. и от 1961 г. произвежда трактори. Днес в портфолиото й ще откриете и малогабаритни модели. 

Когато бюджетът е ограничен, малките трактори може да се окажат напълно достатъчни за нуждите, които искате да покриете. Те са леки и мултифункционални и с тях може да осъществите различни дейности, без да уплътнявате почвата. 

Възможността да бъдат сдвоени с допълнителен прикачен инвентар позволява да извличате полза от тях целогодишно - от копаене и косене до ринене на сняг. За да ви убедим в качествата им, ще ви подскажем за какво може да ги използвате.

Употреба 

Превози на товари

Тракторите с мощност между 15 и 40 к.с. са идеални за превозване на различни товари, отменяйки необходимостта от камион. 

Строителство и поддръжка на пътища и снегопочистване 

Един японски трактор Shibaura ще влезе в употреба през цялата година - за разпръскване на чакъл по пътищата, алеи и др., за разпръскване на мулч, снегопочистване и др. Приложенията може да са най-различни, когато прикачите към машината съответната приставка.

Копаене и пръскане на продукти за растителна защита 

Компактните трактори може да намерят разнообразно приложение във фермата. С тях е удобно да извършите планираните пръскания срещу вредители и болести

Санитарни дейности

Този тип компактни и маневрени машини са предпочитани на общинските фирми и предприятия за осъществяване на дезинфекция на пътища и алеи. 

Овощни градини и лозови насаждения

Малкият трактор ще се придвижва много по-свободно из тясното пространство между дърветата и лозята. 

Животновъдство, озеленяване и косене на трева 

Важен дял от селското стопанство е отглеждането на животни. С компактен трактор Shibaura може да извършвате обичайни задачи като транспортиране на фураж и село, почистване на краварници и др. 

Също така този тип машини са предпочитани за поддръжка на зелени площи. Те са маневрени, лесни за управление и комплексни от гледна точка на разширяване на функционалността им. Намират широко приложение в кампуси, затворени жилищни комплекси, паркове, градини и др. 

С прикачен косилен апарат малкият трактор е незаменим за фермерите и градинарите. С него се коси лесно и по-бързо. Освен това може да го използвате за торене и третиране на плевели и вредители.

Земеделие

Не се колебайте да купите малогабаритен трактор за стопанството си, когато бюджетът ви е ограничен. Тази машина има преимущества пред едрогабаритната техника и ще ви позволи да извършите планирате задачи без излишни разходи.

Сега, след като уточнихме колко полезни може да бъдат японските трактори Shibaura, идва време да ви запознаем с конкретни модели. Тяхна обща черта са водното охлаждане, задвижването 4х4 и богат набор от прикачен инвентар

Имат също така предни светлини, просторна платформа за водача и хидравлика на волана. Тракторите с кабини са оборудвани с климатик и подготовка за аудиосистема

Кратко ревю на всички модели

Shibaura SB22M

трактор шибаура

Този малогабаритен трактор е компактен, но достатъчно мощен, за да удовлетвори нуждата ви от надеждна машина за извършване на товаро-разтоварителни дейности, копаене и косене. Той е един от малкото, които е снабден с механична трансмисия. 

Разполага със следните характеристики: 

  • Мощност: 21 к.с. 
  • Максимален въртящ момент: 61.8 Nm
  • Обороти на заден ВОМ: 540 / 960 об/мин
  • Обороти на среден ВОМ: 2600 об/мин
  • Предни гуми: 6.00-12
  • Задни гуми: 9.5-16

Shibaura SB25H

Още по-мощен и вече с двустепенна хидростатична трансмисия, този малък японски трактор е перфектен избор за работа в градината, двора и на полето

Разполага със следните характеристики: 

  • Мощност: 24 к.с. 
  • Максимален въртящ момент: 75.6 Nm
  • Обороти на заден ВОМ: 540 / 960 об/мин
  • Обороти на среден ВОМ: 2600 об/мин
  • Предни гуми: 6.00-12
  • Задни гуми: 9.5-16

Shibaura SB31H

минитрактор

По-бързо, по-мощен и с по-големи гуми, SB31H е проектиран да ви осигури топ функционалност и гъвкавост, запазвайки основните черти на серията малогабаритни трактори на Shibaura. Той ще се справи с по-голямо натоварване и със задачи, които изискват повече стабилност. 

Разполага със следните характеристики: 

  • Мощност: 30 к.с. 
  • Максимален въртящ момент: 86.5 Nm
  • Обороти на заден ВОМ: 540 / 960 об/мин
  • Обороти на среден ВОМ: 2600 об/мин
  • Предни гуми: 7.00-16
  • Задни гуми: 11.2-20

Shibaura SB36H и Shibaura SB36HC

Тези два модела на Shibaura се различават помежду си по това, че SB36HC е с кабина. И двата са снабдени с тристепенна хидростатична трансмисия и круиз контрол, което ги отличава от представените дотук малки трактори. 

Може да очаквате от тях по-висока скорост на движение, повече стабилност при неравен терен и по-големи възможности да извършвате разнообразни задачи - ринене на сняг, копаене, косене, пренасяне на товари и др. 

Моделът разполага със следните характеристики: 

  • Мощност: 35 к.с. 
  • Максимален въртящ момент: 110 Nm
  • Обороти на заден ВОМ: 560 / 780 об/мин
  • Предни гуми: 8.00-16
  • Задни гуми: 12.4-24

Shibaura SB47H и Shibaura SB47HC

японски трактор

Когато имате нужда от повече мощност, висока товароподемност, автоматично усилване на скоростта и круиз контрол, заложете на Shibaura SB47H и Shibaura SB47HC (има кабина). 

Те ще ви служат целогодишно, като може да разширите функционалността им с помощта на прикачен инвентар. Кабината е по модерен дизайн, с отлична видимост във всички страни и е снабдена с климатизация и mp3 USB радио

Моделът разполага със следните характеристики: 

  • Мощност: 45.5 к.с. 
  • Максимален въртящ момент: 145 Nm
  • Обороти на заден ВОМ: 560 / 780 об/мин
  • Предни гуми: 8.00-16
  • Задни гуми: 12.4-24

Shibaura SB62H и Shibaura SB62HC

С тристепенна хидростатична трансмисия, четири цилиндъра, товароподемност 1500 кг и круиз контрол Shibaura SB62H и Shibaura SB62HC са достойно попълнение на машинния ви парк. Те са пълноценен помощник за всеки земеделски производител и строител и без проблем ще се справят с най-тежките задачи. 

Shibaura SB62HC е снабден и с просторна кабина със седалка с регулируемо окачване. Той е перфектен избор за работа през всички сезони. 

Разполага със следните характеристики: 

  • Мощност: 60 к.с. 
  • Максимален въртящ момент: 195 Nm
  • Обороти на заден ВОМ: 584 / 790 об/мин
  • Предни гуми: 9.5-16
  • Задни гуми: 13.6-26

Shibaura SB78MC

малки трактори

Към големите трактори на Shibaura принадлежи и моделът SB78MC. Той е снабден с четири цилиндъра, механична трансмисия SynchroMesh с общо 32 предавки, товароподемност над 2200 кг и просторна кабина с климатик и заключващи се врати. 

Машината върви в комплект със селскостопански гуми, за да може веднага да го включите в плана от задачи, който сте съставили за деня. За удобство на оператора е предвидена подсветка на контролите

Моделът разполага със следните характеристики: 

  • Мощност: 78 к.с. 
  • Максимален въртящ момент: 295 Nm
  • Обороти на заден ВОМ: 540 / 750 / 1000 об/мин
  • Предни гуми: 11.2-24
  • Задни гуми: 16.9-30

Характеристики, на които може да обърнете внимание 

Качествената техника се познава по това, че тя върви ръка за ръка с гаранция и осигурено сервизно обслужване, както и възможност за разширяване на функционалността й с помощта на прикачен инвентар. 

Когато избирате трактор, направете нужните замервания - на вратите на гаража, краварника, склада, на междуредията, в овощната градина и др. Подберете габаритите на машината според условията, където ще я използвате

Друг важен фактор е комфортът. Купуването на малогабаритен трактор и голям трактор е солидна инвестиция. И в двата случая ще ви се иска да го използвате целогодишно, което ни води до следващия приоритет. Поинтересувайте се с какъв прикачен инвентар може да използвате трактора, за да използвате максимално потенциала му. 

Предимства

Малките трактори на Shibaura са по-лесни за поддръжка, те са проектирани да се справят в по-тесни пространства и при нужда от повече маневреност. Същевременно са достатъчно производителни, благодарение на хидравликата си, високото ниво на комфорт за оператора и мощния двигател. Ключово тяхно предимство е, че се предлагат на по-достъпна цена

Големите трактори на свой ред са непобедими като мощност и мултифункционалност. С тях може да извършвате най-тежките задачи, изискващи максимална стабилност, товароподемност и мощ. 

Качество

Shibaura е японска компания с традиции и добре развита производствена линия и мрежа от дилъри. Продуктовият й асортимент от земеделска и строителна техника е резултат от дългогодишни наблюдения на пазара и проучване на потребителските нужди. 

Малогабаритните и големите трактори на марката съчетават в себе си модерен дизайн, удобство, лесно управление и поддръжка, мултифункционалност и надеждност. Това са машини, създадени да устоят на времето.



Полезно четиво:

Мини багери - същност и приложения

SECO – тракторни косачки, произведени в Чехия!

Какво представлява мотофрезата?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание