Мини багери - същност и приложения

Публикувано: 2021-10-04 08:33:02
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

Багерът, наричан още екскаватор, представлява земекопна машина, която може да бъде с колесно или верижно шаси и е снабдена с подвижна стрела, на края на която е монтирана кофа. Тя разполага със седалка за оператора и намира широко приложение в строителството, селското стопанство и други сфери на живота

Стрелата на багера имитира движенията на човешката ръка и позволява да се използват различни инструменти - кофа за копаене, вила, свредели за почва, щипка за пренасяне на товари и др. Тази универсалност на машината я прави незаменима в земекопните дейности, добива на полезни изкопаеми, в горските стопанства и на строителната площадка. 

Мини багерите от своя страна заемат свое място на пазара, съчетавайки в себе си висока производителност и компактни размери. Те може да се използват в условия, в които по-големите машини не се справят. 

Характеристика

Възможностите на мини багера са ценни за всеки, който се нуждае от подобен вид техника, която умее да работи в условия на ограничено пространство. Той отменя необходимостта от ръчен труд и се адаптира лесно в градски условия. 

Сред ключовите му предимства са: 

  • Неголеми размери и тегло - именно поради тях се нарича мини багер.
  • Слаб натиск върху повърхността - в този клас влизат машините до 10 тона.
  • Гумени вериги - не присъстват във всички модели, но когато ги има, не повреждат повърхността, по която се движат.
  • Висока проходимост - верижният мини екскаватор се слави с това.
  • Маневреност - изхождайки от по-малките габарити, логично е, че тази машина може да работи буквално на парче земя.
  • Лесен транспорт и употреба - може да работи на закрито и на ограничено място. 

мини багер

Приложение

Мини багерите са компактни и това ги прави ценен инвентар. Когато е необходимо да се извършват работни задачи в ограничено пространство, машините със стандартни размери може да се окажат безсилни. Например тесни улици, неголеми площади, различни конструкции и др. Тук мини багерът е в свои води. 

Компактните размери на машината й позволяват бързо да се придвижва, да преодолява препятствия, да копае канали и изкопи с нужната прецизност.

В магазини Коледжиков предлагаме мини багери на френската компания CHARGEUR PLUS. С необходимите приставки те имат широк спектър на действие. Характерно за тях е, че са напълно механични. 

Не са снабдени с електронна система, което ги прави удобни за лесни за управление. При използването на аксесоари се препоръчва поставяне на противотежест. Опционално производителят предлага електродвигател

Приложения на мини екскаваторите CHARGEUR:

  • Копаене
  • Заравняване на терени
  • Отстраняване на корени
  • Оране
  • Пробиване на дупки със свредели за земя
  • Преместване на дървен материал
  • Разбиване на бетон с хидравличен чук
  • Цепене на трупи и др. 

Към списъка трябва да добавим, че този тип малогабаритни строителни машини се използват широко за неголеми ремонтни дейности в селското стопанство и строителството на сгради. Може да послужат при копаенето на фундаменти, изграждането на басейни, прокарването на тръби и др. 

Видове мини багери

На пазара се предлагат два основни вида мини багери: колесни и верижни. И двете конфигурации имат своите преимущества и недостатъци. 

Какви са преимуществата на верижния мини багер? 

Купуването на верижен екскаватор е по-добрият избор, ако имате нужда от машина, която ще работи на неравни терени или на мека почва. Този вид има отлична способност да тегли и добре разпределя теглото си по цялата контактна повърхност. 

За стабилността на машината допринасят разстоянието и ширината на веригите. Когато са по-широки, те са най-подходящи за меки почви, но при по-твърда и абразивна повърхност има риск от по-бързо износване

мини багери

Скоростта на движение на верижния багер обикновено не превишава 5 км/ч. Това го прави предпочитан за дейности, които не изисква прекалено често преместване или пък на голямо разстояние. 

Какви са преимуществата на колесния мини багер?

Колесният екскаватор предлага по-висока скорост на движение - около 35 км/ч. Той е предпочитан при работи, които изискват повече мобилност на машината

Същевременно колелата имат по-малка тяга в сравнение с веригите, дължаща се на по-слабото сцепление с терена. Колесните мини багери са предпочитани при работа върху твърди повърхности - бетон, асфалт и др. 

френски мини багер

Марки и популярни модели

Магазини Коледжиков има над 30 години опит в продажбата на градинска и строителна техника. Спрели сме се на френската марка CHARGEUR PLUS, тъй като тя предлага специфичен продукт на пазара. За да ви уверим в качеството на мини багерите й, ще ви разкажем повече за нея.

Френската компания е специализирана в производството на селскостопански и строителни машини. Тя е създадена през 2005 г. От 2016 г. е част от GO Industry Group, благодарение на което сега разполага с още по-стабилна дистрибуторска мрежа, по-добро следпродажбено обслужване и предлага по-богата гама, разработена според потребностите на физическите лица и професионалистите

Машините са с дизайн, който осигурява максимален комфорт за оператора: 

  • регулируема седалка
  • удобно управление 
  • електрически стартер
  • добра видимост

CHARGEUR PLUS предлага няколко серии мини екскаватори: The Libellule, The Sauterelle, The Cigale, The Sphinx и La Puce. Характерното за тях е, че се задвижват от бензинов двигател. Компанията предлага и електрически мини багери, такива са моделите MMT-72-800-S, MMT-72-1200-P и MMT-82-1500-S

минибагерТе са снабдени с 360-градусово завъртане, като рамото му може да бъде дълго от 180 и 230 см в зависимост от модела. Дълбочината на рова варира от 95 до 170 см

Мини багерът CHARGEUR PLUS The Sauterelle MP-72-800-S, подобно на THE CIGALE MP-82-1500-S, е с хидравлично движение на рамото и завъртане от -55 до +55 градуса. Този екскаватор е с мощност 6,5 к.с. и се задвижва от 196-кубиков двигател Excalibur. 

Предлага капацитет на копаене от 800 кг на час, височина на копаене 160 см и дълбочина на копаене - 95 см. Разходът на гориво е нисък - 1,9 литра на час. 

Характерно за френския мини багер е, че доста лек, а широчината на следата му е 72 см. Стартерът му е електрически, а дължината на разгънатото рамо достига 180 см

Всички мини екскаватори на CHARGEUR PLUS с обозначение MPT в продуктовото име са с 360-градусово завъртане и механично задвижване. Такива модели има в сериите The Libellule и The Sphinx

Да хвърлим поглед на някоя машина The Libellule. Моделът MPT-72-1200-S е снабден с двигател с мощност 9 к.с., има капацитет на копаене 1200 кг на час и с него ще може да копаете на дълбочина почти метър. В разгънато състояние рамото му е дълго 180 см и може да се върти на от -55 до +55 градуса. 

Багерът La Puce ML-96-800-S е сред най-новите модели на френската марка. Той е колесен тип, но само с две колела и с упор в предната част. Ключовите му характеристики са: бензинов двигател Excalibur, 6,5 к.с. мощност, капацитет на копаене 800 кг, дълбочина и височина на копаене - 116 см и 140 см съответно. 

Консумацията на гориво е ниска, което е предимство на всеки един модел на CHARGEUR PLUS. В разгънато състояние дължината на рамото е 145 см, то може да бъде завъртано до -55 и +55 градуса

Цени

В продуктовата гама на магазини Коледжиков предлагаме мини багери на френската марка CHARGEUR PLUS на цени от 10 650 до 30 000 лв. 

Защо от Коледжиков?

Закупуването на строителна техника като мини багер изисква внимателен избор на марка и модел. Погрижили сме се да ви предложим френско качество. В допълнение предлагаме опит и умения, които сме натрупали през трите десетилетия, през които работим на българския пазар. 

Избирайки магазини Коледжиков, който е официален вносител на CHARGEUR+, получавате в замяна гаранционен и следгаранционен сервиз, достъп до резервни части за техниката и профилактика. 

На ваше разположение за мнение и консултация са нашите опитни търговски консултанти. Предвидили сме и възможност за купуване на мини багер на лизинг, като може да изберете един от нашите лизингови партньори и да изплатите цената на машината на месечни вноски

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание