Телфер - сфери на приложение и основни характеристики при покупка

Публикувано: 2024-02-12 06:39:36
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

електрически телфер имер

Телферът (познат още като електрически телфер) е устройство за повдигане и преместване на товари. То може да работи като част от кранова система или като отделен механизъм. В наши дни намира широко приложение в: 

  • различни производства
  • складове
  • работилници за ремонт на оборудване
  • транспортния отрасъл
  • строително-монтажни дейности на закрито и открито 
  • навсякъде, където има нужда от повдигане и преместване на тежки товари 

Как да изберем самостоятелно телфер? 

За да изберете грамотно телфер, необходимо е знаете какви са характеристиките му и да ги съобразите със своите потребности. евтин телфер райдерПотърсете сами или попитайте търговски консултант относно: 

  • максималното тегло на товара за вдигане 
  • височината на издигане - от пода до горната част на куката
  • габаритите на телфера
  • режимите на работа 
  • качеството на изработка (за да знаете в какви условия може да използвате устройството)
  • скоростта на работа
  • препоръчителната температура в околната среда
  • други изисквания, сред които например допълнителна спирачка и т.н.

Когато разглеждате телферите на пазара, задайте си няколко въпроса.

Каква е интензивността на използване? 

Ако не е голяма, може да изберете ръчен телфер. Той е за предпочитане и когато се налага да работите на различни места. 

Каква скорост на повдигане ще използвате? 

Ако се изискват 8 метра в минута например, може да изберете телфер с въжен механизъм. 

Според мощността ли се избира телфер? 

Мощността на електродвигателя на телфера показва товароподемността на устройството и скоростта на навиване на кабела. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-голяма тежест може да повдигне устройството и толкова по-бърз е процесът. телфер подемник прокрафтПрепоръчваме обаче да изберете телфер според неговата товароподемност. 

Въпреки това, за да не бъдете измамени, по-добре е да изберете подемника веднага според товароподемността му. Мощността е важна, за да се съобразите с натоварването върху електрическата мрежа. Телферите с ниска мощност могат да работят с 220V. За къща, вила или гараж може да разгледате предлаганите на пазара модели с мощност до 1000W. С тях лесно ще повдигате и придвижвате товари с тегло до 500 кг. За професионална употреба ще имате нужда от телфер с мощност до 2000W. При тях товароподемността е няколко тона. Този тип устройства не може да се захранват с ток 220V. За тях е необходим трифазен ток с напрежение 380V. 

Как да преценим от каква товароподемност имаме нужда? 

В онлайн магазин Коледжиков предлагаме телфери с товароподемност от 125, 250, 400, 500, 600 кг, 2 тона и т.н. С тях може да повдигате товари на височина над 10-12 метра. 

Капацитетът на повдигане на телфера трябва да бъде поне 30% по-голям от теглото на предметите, които планирате да повдигнете с него. Например, трябва да премествате пратка с тегло 50 кг - минималната товароподемност трябва да бъде 650 кг (500 кг + 30%, без използването на блок).

Основни правила при работа с електрически телфер

Електрическият телфер има просто устройство и се управлява с лекота. За да го използвате уверено, необходимо е да спазвате няколко прости правила и да извършвате редовната поддръжка на механизма. 

телфер електрически

За да избегнете повреда на електродвигателя на телфера например, някои производители препоръчват да се правят начесто почивки. Така ще избегнете прегряване и ще може да работите много по-дълго време. За всеки случай уверете се, че напрежението на мрежата е стабилно. 

Като стандарт повечето електрически телфери на пазара са снабдени с вградена защита срещу претоварване. По този начин, ако се количка за телферпревиши максимално допустимото натоварване и се превиши допустимата височина на повдигане, телферът автоматично се изключва.

Заключение 

Голямото разнообразие от електрически телфери на пазара предполага, че няма да ви е трудно да намерите модел според вашите изисквания. Изборът никога не е труден, когато познавате основните характеристики. В онлайн магазина предлагаме телфери на няколко марки - IMER, Procraft, Raider и Unicraft. Техните продукти отговарят на качеството и ценовия диапазон, които търсят нашите клиенти. 

За да купите телфер, може да ни се обадите още сега - 0879 027 917. Наш консултант ще ви предостави цялата информация, която ви е необходима, за да изберете модел според условията, в които ще го използвате, и натовареността.



Може би се интересувате още и от:

Как да изберем машина за рязане на плочки?

Как да изберем жираф за шлайфане?

Видове вибромастари

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание