Предимствата на робота за почистване на грил

Публикувано: 2022-02-21 07:02:48
Категории: Барбекюта и пушилни за месо Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Всеки почитател на приготвената храна на грил знае колко трудоемко е да се поддържа чиста скарата. Това е процедура, която не бива да бъде пропускана. 

Ако до този момент сте разчитали на различни трикове за лесно отстраняване на загорелите остатъци - с кафе, лук, оцет, сода бикарбонат, бира, зехтин и др., представяме ви модерното решение - робота за почистване на грил GRILLBOT

Достатъчно е да го поставите на решетката, да натиснете бутон и той ще започне да чисти с помощта на трите си твърди четки. За ваше удобство GRILLBOT е снабден с LCD дисплей и таймер. Устройството е пригодено да работи както на газови барбекюта, така и на такива, работещи на дървени въглища. 

Представеният от нас робот за почистване на грил е дело на Итън Уудс, бивш брокер на недвижими имоти. Веднъж, докато чисти грила си с четка, той решава да я закачи на дрелка и така се ражда идеята за GRILLBOT. 

Да създаде продукт и да го пусне на пазара е отдавнашна мечта на Уудс. Когато споделя идеята си с няколко инженери, те му отвръщат, че задачата е непосилна. Трудно ще бъде накарано едно устройство да се придвижва по решетъчна скара. 

робот за скара

Брокерът обаче не се отказва и се свързва с инженерна компания в Китай. След месеци на непрестанни разработки и тестове дизайнът и функционалността на GRILLBOT отговорят на представата на Уудс. След година цялата му инвестиция се изплаща. 

Характеристики

Всеки GRILLBOT е снабден с устойчив на висока температура корпус, литиево-йонна батерия с напрежение 11.1V и капацитет 1400 mAh и система за почистване с 3 срещуположно въртящи се четки. В комплект с него получавате зарядно устройство, а допълнително може да бъдат закупени калъф за съхраняване, четки, резервни батерия и зарядно устройство

GRILLBOT е компактен и лек. Той е снабден с 3 режима на чистене, а батерията му осигурява до 90 минути работа. След това трябва да го презаредите - процес, който отнема 4 часа. 

Вграденият LCD дисплей позволява да избирате в какъв режим да работи, а сигнализацията ви информира, когато почистването е приключило.  

GRILLBOT е пригоден за работа с 3 типа четки.

Месингови 

Те вървят в комплект с робота и са подходящи за почистване на скари от неръждаема стомана или порцелан. Месингът е мек метал и няма да увреди повърхността. 

Неръждаема стомана 

Четките от неръждаема стомана са добър избор, когато решетките са от чугун или от стомана. Влакната ефикасно проникват в порите на чугуна и отстраняват полепналите остатъци от храна и въглени. 

робот за грил

От найлон 

Този тип четки са по-меки и издръжливи. Препоръчват се за по-дълги цикли на почистване. Няма да надраскат скарите и ще ви осигурят добро ниво на хигиена

Технологии

Роботът за грилове и барбекюта GRILLBOT за първи път е представен на международното изложение CES през 2014 г. 

Още тогава то прави впечатление със своите дизайн, функционалност и възможност автоматично да се регулира скоростта му на работа. Устройството е предназначено за барбекюта на газ и дървени въглища и може да почиства както горещи скари (до 250 градуса), така и студени. 

GRILLBOT изпълнява задачата си ефикасно, благодарение на вградени датчици, които регулират скоростта и посоката му на движение. Той сигнализа със звук, когато решетката е твърде гореща и когато е приключил цикъла на работа. Така може спокойно да се насладите на компанията на своите гости на трапезата, докато роботът почиства барбекюто

С помощта на GRILLBOT не е необходимо да цапате ръцете си и да рискувате да се опарите на скарата. Той е защитен срещу висока температура, но не и срещу пламъци

робот за почистване на скара

Ефикасно ще отстрани мазнини и загаряния, а след това от вас се изисква само да почистите четките. Последните се свалят лесно и може да се мият в съдомиялна машина. 

Пълният цикъл на работа на GRILLBOT продължава от 10 до 30 минути в зависимост от режима, който сте избрали. Ако барбекюто няма борд, препоръчително е да затворите капака му. Така ще можете да предпазите устройството от падане. 

Качество

GRILLBOT е създаден да работи в сложни условия. Затова компромиси в изработката му няма. Устройството има осигурена от производителя 2 години гаранция за физически лица. За да може да го използвате дълги години наред, може да поръчате допълнителни аксесоари и резервни четки. 

Роботът за почистване на грило има широко приложение. Подходящ е за барбекюта на газ и дървени въглища, от неръждаема стомана, инфраред или керамични тип Kamado Joe. 

Марки и модели

В магазин Коледжиков ще откриете робот за почистване на грил на марката GRILLBOT, чието седалище се намира в град Ървайн в щата Калифорния, САЩ. Предлагаме модела в два цвята - черно и червено. 

Ценови диапазони

Роботизираните решения за бита навлизат стабилно в живота ни. Роботът за почистване на скари е поредният продукт, чиято мисия е да направи ежедневието ни по-леко. Предлаганият в магазин Коледжиков модел е на цена до 300 лв. Към него може да бъдат закупени различни аксесоари - резервни четки, калъф, кабел за зареждане и др. 

роботи за грилове

Нарастващата популярност на GRILLBOT от 2014 г. насам е категоричен показател, че той е практичен помощник на всеки любител на барбекюто. Заслужава си да инвестирате в него. 

Препоръки от Коледжиков

След като ви представихме възможностите и особеностите на робота за барбекю, сме готови да ви дадем няколко препоръки за работа с него. 

Те включват следните неща: 

  • Редовното почистване на скарите с GRILLBOT ще ви осигури чисти скари през целия сезон.
  • За упорити наслагвания препоръчваме използването на обезмаслител.
  • Преди да стартирате устройството, уверете се, че барбекюто е на равна повърхност.
  • Натискайки бутона старт, роботът ще започне процеса на чистене след около 5-секундна подготовка - това е напълно нормално.
  • Не се колебайте да оставите GRILLBOT да работи под капака на барбекюто. Той ще се справи и без да го наблюдавате през цялото време.

Ако имате колебания кой тип четки да използвате, може да се свържете с нашите търговски консултанти. Четките от месинг са по-меки и са подходящи за всички видове скари. 

Тези от неръждаема стомана са по-здрави и е желателно да бъдат използвани на скари без лесноранимо покритие. Найлоновите четки за GRILLBOT са най-меки и същевременно изключително издръжливи. Ще ви служат дълго време. 

Роботът за почистване на барбекюта, грилове и скари е перфектният подарък за всеки, който обича да приготвя месо, зеленчуци, пици и други храни по този начин. Той спестява време и усилия и ви отменя в изпълнението на една от най-мръсните задачи - отстраняването на загорели остатъци храна, втвърдена мазнина и др. 

В магазини Коледжиков ще откриете, че GRILLBOT може да бъде в два цвята - черно и червено.



Полезно четиво: 

Кои са необходимите аксесоари за едно перфектно барбекю изживяване?

Как да изберем барбекю за нашия двор

Нашето лятно предложение - газово барбекю BROIL KING SIGNET 320

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание