PL2501, 64-сантиметров аератор BILLY GOAT

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

Аерирането на почва, с тревна настилка, не e трудна задача, и може да са извърши по много различни начини. Някои то старите методи са разходка по тревата с обувки, на които има шипове или тегленето на валяк с шипове на барабана. Но да си признаем, всеки търси по-лесен вариант за аериране. Благодарение на аератор BILLY GOAT PL2501, тази задача ще Ви се стори лека. Това е така, защото този вертикутир е моторен и самоходен, но повече за него в следващите редове.

 

 

Характеристики на аератор PL2501

Аератор BILLY GOAT PL2501 е с 64-сантиметрова работна ширина, което Ви гарантира обработката на 4 000 квадратни метра за час. Дължината му е 1.7 метра, височината от земята до ръкохватките 87 сантиметра, а теглото 197 килограма. С подобни габарити може да Ви се струва тромава машина, но всъщност не е така. PL2501 се движи и маневрира доста адекватно.

 

 

 

 

 

 

Лесен за контрол аератор, с хидростатична задвижваща система

Задвижването на моторен аератор BILLY GOAT PL2501 наподобява това на косачка с нулев радиус на завиване. Ремъчно задвижван вал, предава въртенето към диференциал, който от своя страна привежда в ход колелата. Излизащият от диференциала маркуч се свързва към резервоар пълен с хидравлична течност. Тази хидростатична, задвижваща система се управлява от два лоста, които наподобяват тези, на велосипед. Левият контролира обратната скорост, а десният е отговорен за движение напред. Скоростта може да се контролира безстепенно, според упражнения върху лоста натиск. Бензинов аератор BILLY GOAT PL2501 може да развие максимална скорост 6.5 км/ч, а на заден ход малко по-малко.

 

 

Променлива плътност на аериране

Моторен аератор BILLY GOAT PL2501 разполага с 6 топлинно обработени зъбци, които бързо проникват в земята при променлива гъстота на аериране. С други думи, ако се движите с максимална скорост плътността на еарация ще бъде по-малка, отколкото ако скоростта е по-ниска. Тази патентована система, наречена VAD, позволява на аератор BILLY GOAT PL2501 да създаде до 10 пъти повече дупки спрямо барабанен вертикутир с един ход, като се елиминира нуждата от повторно преминаване. Всеки от зъбците е монтиран на винт и може да се подменя много лесно. В допълнение, VAD система е много по-ефективна от всяка друга технология за аериране на почвата.

 

 

Ефективно зацепване на зъбците

Под капака на бензинов аератор BILLY GOAT PL2501 ще откриете задвижващия механизъм на зъбците, контролиращ проникващите действия нагоре и надолу. напълно прилича на коляновия вал на типичен двигател с вътрешно горене, а всеки зъб се движи подобно на бутало. Контролирането на работата е истински лесно. Голям червен лост е насочен нагоре (вертикално), щом не е активно зацепването на зъбците. Когато двигателят работи, потребителят придърпва червения лост в хоризонтално положение, към дръжката. Това задейства остриетата, започвайки да се движат бързо нагоре и надолу. В рамките на няколко секунди трябва е необходимо да започнете да се движите с аератор BILLY GOAT PL2501 в противен случай ще се образува голямо количество дупки в земята. Освобождаването на червения лост ще спре задвижването на остриетата, но няма да ги повдигне. За тази цел се използва крачен педал, който се намира в задната част на този вертикутир. Натискането му повдига зъбите и позволява мобилност без обструкция.

 

 

Поддръжка и обслужване

Капак с двойна конструкция позволява достъп до сервизните точки на аератор BILLY GOAT PL2501, като двигателя и други. Коляновия вал за задвижване на остриета се нуждае от редовно смазване в няколко точки. Двата капака се свързват с полимерни винтове, така че не са необходими инструменти за достъп. Единият капак всъщност представлява резервоар за воден баласт, с който добавяте 20 килограма към задната ос на аератор BILLY GOAT PL2501, за да проникват остриетата в твърда почва безпроблемно.

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички