За ползване и пазаруване в Онлайн магазин Koledzhikov.bg

Фирма “Коледжиков” ЕООД е дружество, регистрирано по реда на Търговския закон на Република България с ЕИК 103000896, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12

Настоящите УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между фирма “Коледжиков” ЕООД (наричана по-долу Koledzhikov.bg или Търговец) от една страна и потребителите на онлайн магазина Koledzhikov.bg (наричани по-долу Потребителят). 

Koledzhikov.bg е виртуална платформа за продажба на широка гама стоки и услуги - градинска и строителна техника, електроинструменти, дървообработващи машини, помпи за вода, вентилация, заваръчна, ВиК и компресорна техника, металообработващи машини, оборудване за винарски изби, подемна техника, резервоари за гориво, отопление, генератори за ток и др. 

Зареждайки Сайта ни в браузъра си, Вие се съгласявате с настоящите Общи условия, с Политиката за защита на личните данни и Политиката за бисквитките и потвърждавате, че ги приемате.

1. Условия за ползване 

1.1. За да използва услугите на онлайн магазин Koledzhikov.bg и да пазарува стоки от него, Потребителят трябва да е пълнолетно физическо лице, юридическо лице или друго правно образувание или организация. Той не е задължен да прави регистрация. Ако реши да си направи такава, трябва да попълни регистрационна форма. В нея трябва да впише своите имена, e-mail, парола и дата на раждане (не е задължително), както и да се съгласи с Общите условия и политиката за поверителност. Регистрацията в Koledzhikov.bg позволява да се използва вече съществуващ акаунт на Потребителя във Facebook или Gmail. 

1.2. Когато Потребителят закупува стоки или услуги от онлайн магазин Коледжиков, той трябва да предостави съответните данни на Търговеца. С качественото изпълнение на предлаганите услуги Koledzhikov.bg изисква данните да са коректни и верни. 

1.3. При успешна регистрация Потребителят получава на посочената от него електронна поща потвърждение, съдържащо e-mail-а, с който ще може да влиза в създадения от него профил в онлайн магазина на Търговеца. 

1.4. Търговецът си запазва правото да анулира създаден профил, ако данните в него са посочени некоректно и/или неточно. 

1.5. Търговецът си запазва правото да откаже поръчка на клиент.

1.6. Всеки един продукт в онлайн магазин Koledzhikov.bg е с посочени наименование, артикулен номер, марка и модел, основни характеристики, функционалности и крайна цена в лева (с включен ДДС). 

1.7. Цената за доставка (в случаите, в които се заплаща от клиента) зависи от тарифния план на избраната от Потребителя куриерска фирма. 

1.8. Търговецът си запазва правото да променя цените без да уведомява предварително потребителите. Потребителят заплаща цената на продукта, валидна в момента на покупка, за което е уведомен от търговец на Коледжиков.* 

1.9. Търговецът си запазва правото да променя, прекратява, разширява или да ограничи продуктовия асортимент по време на провеждана промоционална кампания. 

1.10. Търговецът предоставя на Потребителя техническа информация за всеки закупен продукт спрямо техническите характеристики, дадени от Производителя (съществува вероятност от неволни технически грешки).

1.11. Предвид динамиката на стокооборота, пандемичната ситуация и огромното разнообразие (над 35 000 продукта), по технически причини е възможно определени стоки и аксесоари към тях, маркирани като “налични”, да бъдат изчерпани при заявката и да не могат да бъдат поръчани и доставени.  

Търговецът има задължението да уведоми потребителите, направили поръчка на изчерпан продукт, за невъзможността тя да бъде изпълнена. 

В този случай наш търговец ще ви предложи наличен аналогичен, сходен или алтернативен продукт.

1.11. Търговецът не носи отговорност за неточно или невярно изпълнена поръчка, когато Потребителят е предоставил невярна, неточна, непълна или неактуална информация. 

1.12. Цените в онлайн магазина и физическите магазини Коледжиков може да се разминават. 

1.13. Пазарувайки в магазин Коледжиков, потребителят се съгласява да получава бюлетин на електронната си поща. Той може да се откаже от него по всяко време, като се свърже с търговеца по телефон или имейл.  

2. Задължения на потребителите при регистриране

2.1. Когато Потребителят регистрира профил в онлайн магазин Koledzhikov.bg, той се задължава да впише вярна, точна и актуална информация. Той може да промени подадените данни по всяко време. 

2.2. В случай че Потребителят подаде фалшива, неточна, непълна или неактуална информация, Търговецът си запазва правото да изтрие и/или закрие създадения профил. 

3. Закупуване на стока и/или услуга от онлайн магазина

3.1. Потребителят може да пазарува в онлайн магазин Koledzhikov.bg като създаде профил, чрез вече съществуващ акаунт във Facebook и Gmail или като гост, като попълни необходимата информация във формата за поръчка: имена, e-mail, телефон, начин на доставка, начин на плащане и др. 

3.2. Потребителят може да поръча продукт като натисне жълтия бутон “Купи”. След натискането му продуктът се добавя в “Количка”. За да бъде приключена поръчката, необходимо е да бъде попълнена коректно бланка с лични данни и информация за плащане и доставка. 

3.3. При успешно направена поръчка Потребителят получава известие по e-mail, който предварително е предоставил на Търговеца. В него ще бъде упомената информация за направената поръчка - избрани продукти, единична цена обща стойност на поръчката, адрес за доставка и друга полезна информация. 

3.4. В онлайн магазин koledzhikov.bg Потребителят може да използва опцията “Бърза поръчка”, при която представител на Търговеца ще се свърже с него във възможно най-кратък срок, за да се уточнят подробностите около поръчката. 

3.5. Потребителят може да разглежда съдържанието на количката, да добавя в нея нови продукти или да премахва вече добавени. 

3.6. При невъзможност поръчката да бъде изпълнена поради наличие на независещи от Търговеца причини Потребителят ще бъде информиран по e-mail или телефон. 

3.7. Всяка една постъпила заявка за поръчка, преди да бъде потвърдена за изпълнение, се обработва от представител на Търговеца, който се свързва по e-mail или телефон с Потребителя.  

3.8. Регистрираният в онлайн магазин Koledzhikov.bg потребител може да следи в профила си историята на своите поръчки, върнати продукти, любими продукти, кредитни известия и др.

3.9. Всички продукти, включително тези в промоция, се предлагат за покупка до изчерпване на количествата, дори и това да не е изрично отбелязано на друго място в сайта.

3.10. Когато Потребител поръча продукт, който е изчерпан, Търговецът задължително го уведомява и предоставя алтернативни решения или допълнителна възможност за поръчка на желания продукт. 

3.11. Търговецът си запазва правото да отмени поръчка, ако е нарушено някое от настоящите общи условия. За това Потребителят ще бъде своевременно уведомен.

3.12. На постъпили писмени запитвания във формата за контакт с Търговеца се отговаря във възможно най-кратък срок и най-късно до 14 дни, считано от следващия работен ден от датата на получаване.

3.13. При възникване на спор между Потребителя и Търговеца може да се обърнете към съответните органи за алтернативно решаване на спорове (АРС) - помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите на адрес: https://kzp.bg/. При възникване на спор свързан с онлайн продажба може да използвате сайта за онлайн решаване на спорове (ОРС)

4. Заплащане на закупени стоки и услуги

4.1.Потребителят може да използва няколко метода за заплащане на желаните стоки и услуги: 

Наложен платеж (Плащане в брой при получаване на стоката)

Банков превод по сметка на Търговеца (Задължително уточнете по телефон или имейл с търговец на "Коледжиков" дали продукта, който възнамерявате да платите по банков път, е наличен.)

На кредит (Уникредит Кънсюмър Файненсинг, Ти би Ай Банк, БНП Париба)

Кредитна/дебитна карта (българска) (Задължително уточнете по телефон или имейл с търговец на "Коледжиков" дали продукта, който възнамерявате да платите с карта, е наличен.)

4.2. Всички плащания се извършват в български лева. 

4.3. В зависимост от избрания метод на плащане Потребителят получава от Търговеца съответната информация, касаеща плащането. 

4.4. Когато Потребителят изберете метод на плащане “На кредит”, той трябва да заяви това чрез попълване на форма за кандидатстване. След издаване на становище от съответната кредитна компания, Търговецът се свързва с Потребителя, за да уточни детайлите за доставката на стоката. 

5. Доставка на закупени стоки 

5.1. Фирма "Коледжиков" предлага няколко начина за получаване на закупена от онлайн магазина стока: доставка с куриер, вземане от физически магазин на Търговеца и доставка с транспорт на Търговеца. 

5.2. Стандартният срок за доставка е от 1 до 3 работни дни след потвърждаване на поръчката от Търговеца. Този срок не важи за стоки и услуги, които изискват технологично време. Потребителят получава конкретна информация за срока на доставка на желания от него продукт от Търговеца. В общия случай законовият срок за доставка е до 14 работни дни, ако не е договорен друг между Търговеца и Потребителя. 

5.3. Търговецът осигурява безплатна доставка при покупки на стойност над 250 лв /само и единствено на територията на Република България/, в изключение на случаите, в които изрично е написано, че тази опция не важи. Такива, например, са артикулите в раздел “Оборудване за винарски изби” и някои промоционални продукти (Търговец на “Коледжиков” ще разясни подробностите след като се свърже с Вас). 

5.4. Поръчки на стойност над 1000 лв. - те следва да се платят по банков път. Ако Клиентът предпочита наложен платеж, стойността на доставката се поема от него. Допълнителна информация за крайната сума за плащане може да се получи от консултант на магазин "Коледжиков".

5.5. Доставките се извършват на територията на Република България и в целия свят, като във втория случай е необходимо допълнително доуточняване с търговец на “Коледжиков” .

5.6. Търговецът не носи отговорност за забавяне на доставката поради независещи от него обстоятелства. 

5.7. При доставка продуктите следва да бъдат прегледани от Потребителя. 

5.8. Ако при получаване потребителят констатира наличие на външни видими дефекти, следва да се свърже с Търговеца по e-mail или телефон. Преценява се дали да бъде изпратена нова част, или машината трябва да бъде върната за смяна на частта. Възможна подмяна на цялата машина при преценка на търговеца. 

5.9. Ако Потребителят приеме доставката без забележки, последващи претенции за външни видими дефекти по стоката са неоснователни и няма да бъдат удовлетворени. 

5.10. Търговецът не носи отговорност, ако Потребителят е посочил неточен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон за доставка. 

6. Отказ от закупен продукт

6.1. Когато Потребителят е платил желания от него продукт, но се отказва от него, преди изпращането на пратката, Търговецът му възстановява заплатената сума в срок до 3 работни дни, като използва същото платежно средство, използвано при първоначалната трансакция. 

6.2. Потребителят има право да се откаже от закупен продукт в срок до 14 дни от неговото закупуване при следните условия: 

Трябва да бъде фабрично нов, в търговски вид

Не трябва да бъде използван, да няма удари, надрасквания, деформации или да бъдат извършвани ремонти по него

Фабричната му опаковка трябва да е запазена и непокътната

Трябва да се върне в същото състояние, в което е получен, придружен с всички документи и прилежащи инструменти, документ за покупка (касов бон и/или фактура), гаранционна карта, инструкции за употреба, консумативи, аксесоари, промоционални продукти и подаръци изпратени към него.

6.3. Потребителят не може да се откаже от закупен продукт, ако той е изрично произведен и/или внесен по негово искане. 

7. Гаранционно обслужване

7.1. Всеки един продукт в магазин "Коледжиков" е с конкретен гаранционен срок. Законово той е 24 месеца за физически лица и 12 месеца за юридически лица, считано от датата на покупка. 

7.2. В случай на възникнал гаранционен проблем фирма "Коледжиков", както и нашите партньори, сме длъжни да отстраним този проблем в срок от 30 календарни дни от датата на получаване на машината в наш сервиз или в сервиз на нашите партньори, в случай че не възникнат форсмажорни обстоятелства, свързани с доставка на необходимите за подмяна части или елементи.

7.3. Търговецът предоставя възможност на потребителя да удължи с 3 години гаранцията на всички машини с двигател с вътрешно горене (ДВГ). Повече за услугата може да научите от раздел “Допълнителна гаранция”.

8. Други

8.1. Потребителят носи отговорност в случай на нарушаване на настоящите Общи условия и каквото и да е нарушаване на приложимото законодателство при използването на сайта и неговото съдържание и е длъжен да обезщети Дружеството за всички вреди - претърпени загуби и пропуснати ползи, резултат на нарушението, включително за платени имуществени санкции, адвокатски възнаграждения и други разходи, вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица.

8.2. В случай, че някоя от клаузите по настоящите Общи условия се окаже недействителна, това няма да влече недействителност на настоящите Общи условия. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или установената практика.

8.3. За всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

8.4. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от приложението на настоящите Общи условия, включително относно тяхното тълкуване, недействителност, изпълнение ще бъдат разрешавани от компетентния по действащото българско законодателство съд в град София.

*Поради динамиката на пазара, инфлационните процеси и извънредната епидемична Ковид обстановка, производителите актуализират цените си и е възможно цените на продуктите, които виждате в електронния ни магазин, да се разминават с окончателните. Молим да ни извините за временното неудобство! Работим върху отстраняването на проблема. 


Настоящите Общи условия са актуализирани на 05.09.2023 г.

Адрес на администратора и поддържащия екип: sofia@kol-bg.com

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички