Машините за пелети NEGRI са практични и добра бизнес идея

Публикувано: 2019-02-18 09:27:30
Категории: Машини за пелети Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Машината за пелети превръщат различни суровини във високоефективно гориво. Когато то е в по-удобна форма, се улеснява транспортирането, съхранението и използването му. През последните години технологиите в тази сфера се развиват с невиждано темпо. 

Горивото от биомаса започва успешно да заменя употребата на традиционно гориво. Закупуването на машина за дървесни пелети предоставя бизнес възможности, които всеки предприемчив човек трябва да обмисли. 

Възможности на съвременните машини за правене на пелети 

В магазин Коледжиков ще откриете различни модели машини за пелети NEGRI и прикачни варианти, които са създадени да отговорят на потребностите на различни индустрии. С тях може да се обработват много видове суровини, независимо от големината им. От вас зависи да определите от настройките пелети с каква големина да произведете. 

Пелетизаторите NEGRI се отличават със своята производителност. Те са професионален клас машини и са предназначени за лесно превръщане на отпадни био материали в екологично и икономично гориво с висока калоричност. Може да се използват и за производство на храна за животни, стръв за риба и други. 

Най-често срещаните суровини за производство на пелети са:

  • дървени стърготини 
  • слънчогледови люспи 
  • сено 
  • слама 
  • листа 
  • трева 
  • заешка тор 
  • царевица 
  • отпадъци от почистване на зърнени култури 
  • материали, чиито физико-механични свойства позволяват слепване

Машините за гранулиране, наричани още пелетизатори, може да се използват с дробилки за клони на същата марка за производство на екологично чисто гориво от отпадъчни материали. 

Машини за пелети

Прикачните машини за пелети - например NEGRI P70T и NEGRI P70TC, са пригодени за работа с трактори с мощност 15 к.с. Те осигуряват производителност до 70 кг гранули  на час. Крайният продукт е с диаметър 6 мм и е с цилиндрична форма. 

Защо да изберете машините за производство на пелети на NEGRI?

Компанията разполага със специалната изработена и патентована система за пресоване, която позволява производството на пелети дори от материали с по-висока влажност, без да се запушва матрицата. Всеки субстрат, който не надвишава 15-20 % коефициент на влага, може да се използва. 

За производството на качествени пелети производителят определя коефициент на влага 10 - 12%. Непрекъснатият контрол на скоростта на захранващия поток осигурява високо качество на крайния продукт, независимо от изходната суровина. По-висока матрица (26 мм) може да бъде заменена за по-лесна обработка на по-малко кохезивни материали.

Гаранция за качество

Всички машини за пелети NEGRI са произведени в Европа с европейски части, гарантиращи високо качество и постоянна наличност на резервни компоненти.

Здравата конструкция на пелетизаторите, заедно с използването на първокласни материали по време на производство им, ги прави устойчиви на механични повреди дори при постоянно натоварване с максимална работна мощност, като по този начин се гарантира дълъг експлоатационен живот с минимални разходи за обслужване.

Машини за пелети

Машините за пелети, които мнозина наричат пелетни машини, могат да бъдат оборудвани с бункер с голям обем, което допринася за повишената производителност на работата. Лесният и бърз достъп до работното оборудване осигурява безпроблемно почистване и поддръжка на машината. Стоманените части са с най-доброто прахово покритие и са поцинковани.

Клиентите, които избират да се доверят на качествата на машините за производство на пелети NEGRI могат да се гордеят с тях, тъй като се характеризират с:

  • високата полезна дейност
  • перфектен дизайн  
  • 100 % надеждност

Нека ви представим част от нашите машини за пелети

Както споменахме по-рано, в продуктовия асортимент на NEGRI ще откриете машини с различни мощности и технология на производство. Техническите характеристики ги правят подходящи за различни сфери на приложение. В следващите редове ще ви представим едни от най-популярните модели машини за правене на пелети на италианската марка

Пелети за отопление 

Едно от ключовите приложения на машините за пелети е производството на гориво за отоплителния сезон. С помощта на модела NEGRI P70EHP4 можете сами да произведете такова от дървен материал. Машината е снабдена с електрически двигател, колела и дръжки за транспортиране. Производителността й възлиза на 25 - 40 кг на час

Корпусът на NEGRI P70EHP4 е от закалена стомана и е с дебелина 2,3 см. Подаването на дървения материал става директно, а за прецизната работа на машината има система за смазване на лагерите

Машини за пелети

Сходен по характеристики модел за производство на гранулирано гориво представлява NEGRI P70EHP4C. Машината за пелети има същата мощност (3000 W) и захранващо напрежение (220 V) като предходния модел. Разликата между тях е в подаването на материала. При NEGRI P70EHP4C то се осъществява с помощта на червячен вал. 

Екологично био гориво може да произвеждате и с по-мощния пелетизатор NEGRI P70EHP55, който осигурява производителност до 70 кг на час. Той има същите габарити като NEGRI P70EHP4, но е с мощност 4000 W и захранващо напрежение 380 V. Неговата модификация с червячен вал е NEGRI P70EHP55C. 

На който и модел от трите да се спрете, ще произвеждате по екологичен начин гранули с дебелина 6 мм. Технологията не изисква употребата на слепващи агенти. Т.е. при изгаряне не се отделят токсични вещества в околната среда. Оформянето на гранулите се постига с помощта на термична обработка и натиск. 

Още по-голяма производителност може да постигнете с машините за пелети NEGRI P70EHP75 и NEGRI P70EHP75C. С тях ще произвеждате до 90 кг на час. Те са с мощност 5500 W и захранващо напрежение 380 V

Различават се по начина на подаване на материала, габаритите и теглото си. И двата модела може да се ползва и в домашни условия, ако имате достъп до трифазен ток.  Произведеното с машините за пелети NEGRI еко гориво се отличава с минимално количество отделяне на сажди и пепел. Поради това е предпочитано за огрев на къщи

Защо да изберем NEGRI?

Италианската марка NEGRI е позната на българския пазар като производител, специализиран в производството на градински машини - шредери, дробилки за клони, скарификатори, листосъбирачи и др. Компанията се занимава активно с разработването на машини от 1991 г. и постоянно развива своето продуктово портфолио. 

Машини за пелети

Над 90% от продукцията й се произвежда по поръчка, като всяка машина минава през стриктен контрол и тестване. Благодарение на тази философия, NEGRI покрива изискванията както на хоби потребителите, така и на големи предприятия в цял свят. 

Ако имате нужда от машина за пелети, но все още се колебаете на кой модел да се спрете, не се колебайте да се свържете с нас. В магазини Коледжиков в София и Варна ще получите професионална консултация, допълнителна информация за техническите характеристики на моделите и инструктаж за работа със специализираната техника.

Може да разчитате на нас за съвети и за гаранционно и извънгаранционното обслужване на машините

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание