Филтрирай
Цена
218лв.10740лв.
Производители
Покажи ПовечеПокажи По-малко

Барбекюта на дървени въглища

Барбекюта на дървени въглища → С функция пушилня ⋆ Коледжиков

Какво представлява?

Барбекюто на дървени въглища е уред за печене на жар. За разлика от обикновената скара на въглища той има по-усъвършенствано устройство. Разполага с капак, което съществено променя характеристиките му. Съвременният пазар предлага компактни модели, подходящи за използване на терасата, в двора, на къмпинг и др. 

Характеристики

Разгледайте богатия асортимент от барбекюта на дървени въглища в магазин Коледжиков и ще се уверите, че те може да имат съществени разлики помежду си. 

Обърнете внимание на няколко параметъра

Форма 

Ако търсите градинско барбекю, в тази категория ще откриете много удачни решения. Барбекютата с капак на дървени въглища са подходящи за употреба на открито. Те може да имат различна форма - яйцевидна, овална, правоъгълна и т.н. Първите две разновидности са най-популярни. Те са компактни и икономични. 

Размер

Размерът на барбекюто на дървени въглища е от значение. Редовно събирате голяма компания, цялата фамилия или пък празнувате в отбрана компания? Колкото по-голяма е работната площ, толкова повече неща ще може да изпечете на единица време. 

Ако възнамерявате да готвите за семейство от 2 до 4 души, барбекю със средни размери ще ви е достатъчно. Най-малките модели в продуктовата гама са предпочитани за тераси. Те са компактни и леки и лесно може да ги вземете със себе си, когато сте на път. 

Начин на разпалване 

Уверете се, че барбекюто може лесно да се разпали. Наличието на възможност за контролиране на вентилацията ще ви бъде от полза. 

Режими на готвене 

Съвременните барбекюта на дървени въглища не са просто скари. Те позволяват да избирате режима на готвене - грил, уок и др. 

Разход 

Разходът на дървени въглища се определя от типа на барбекюто, формата му и неговите размери. Според експерти овалните модели, изработени от керамика, са по-икономични в сравнение с правоъгълните, изработени от стомана. 

Поддръжка 

Поддържането на добра хигиена е ключът към дълготрайното барбекю на дървени въглища, с помощта на което ще може да се наслаждавате на вкусна храна. Информирайте се какви са изискванията на модела. 

Има такива, които са изработени от материал, който лесно се чисти и не води до загаряне на храната. Някои производители предлагат и специални почистващи средства, които са безопасни за здравето и няма да повредят уреда

Транспортиране 

Колкото по-компактен е моделът, толкова по-лесно ще бъде неговото транспортиране. За по-големите модели колелца са ключови за мобилността им. 

Гаранция 

Водещите производители на пазара осигуряват поне няколко години гаранция на своите продукти. 

Производител

Не на последно място при избора на външно барбекю е от значение кой е производителят му. Има компании с репутация, градена през годините. Те постоянно внедряват нови технологии в своите продукти и следвайки предпочитанията на своите клиенти, добавят нови функционалности и режими за готвене

Да кажем няколко думи и за цената. Барбекютата на въглища се различават и по качеството на вложените в тях материали, по своите размери и функционални възможности. 

Така най-евтините модели най-често са изработени от тънка стомана. Те не са предназначени за дългосрочно използване. Тъй като са бюджетни, може да възникнат проблеми със здравината им, поддържането на хигиена и др. 

В средния ценови клас ще откриете по-качествени барбекюта. Те предлагат повече функции, по-прецизно готвене и съответно по-вкусни блюда. 

При скъпите модели ще откриете богато разнообразие от размери. Често там се използва керамика. Те се характеризират с отличен дизайн, нови технологии на печене и полезни функции за контрол на процеса на готвене.

Видове

В зависимост от материала, вложен в тях, барбекютата на дървени въглища може да са:

 • Стоманени
 • Керамични

Последните се отличават с това, че за по-дълго време задържат топлината. Отлики има и в изработката на скарите. Те може да бъдат от неръждаема стомана или от чугун

Керамичното барбекю се отличава със своята закрита конструкция. Благодарение на нея, продуктите се обработват термично без излишен контакт с кислорода, което допринася за по-силния им аромат и сочност

Свойството да задържат генерираната топлина от въглищата спомага за по-бързото приготвяне на храната. Освен това разходът на въглища е по-икономичен и почистването им е по-лесно. Достатъчно е да минете с гъба повърхността им.

За какво са предназначени?

Готвенето на дървени въглища е един от най-древните начини за приготвяне на храна. 

С градинско барбекю може да изпечете кюфтета, наденици, пържоли и други месни продукти и деликатеси по автентичен начин. 

Може също така да гриловате зеленчуци или да препичате филии хляб. Горящата дървесина отделя необходимата топлина за изпичане на месото, придавайки специфичен вкус на храната, който всички добре познаваме и харесваме.

Защо да ги закупим от Коледжиков?

В магазини Коледжиков имате богат избор на барбекюта на дървени въглища на утвърдени марки като: 

 • BBQ SCOUT
 • BROIL KING
 • BULL GRILLS
 • CHAR-GRILLER
 • COBB
 • FIRE MAGIC
 • KAMADO JOE
 • NAPOLEON
 • OUTDOORCHEF
 • PETROMAX
 • PRIMO
 • WEBER и др.

При нас освен професионално обслужване, компетентна консултация и сервизно обслужване, ще получите ценни съвети за работа с уредите и достъп до качествени аксесоари за барбекю. За по-лесно транспортиране препоръчваме да закупите колелца, а за защита от капризите на времето - защитен калъф. 

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички