Всяка закупена машина от фирма “Коледжиков”, която притежава акумулаторен, електрически или моторен двигател, както и някои ръчни уреди, имат гаранция.

При покупка получавате избраната от Вас машина, придружена с платежен документ (касов бон и/или фактура), книжка с инструкции за експлоатация на български език, гаранционна карта, в която са упоменати оторизираните гаранционни сервизи, прилежащи аксесоари (ако има такива) и прилежащи промоционални пакети (ако има такива).

Гаранционен срок

В нашия сайт е обозначен гаранционният срок на всеки продукт. Законово той е 24 месеца за физически лица и 12 месеца за юридически лица, считано от датата на покупка. 

В случай на възникнал гаранционен проблем фирма “Коледжиков”, както и нашите партньори, сме длъжни да отстраним този проблем в срок от 30 календарни дни от датата на получаване на машината в наш сервиз или в сервиз на нашите партньори. 

Гаранционна повреда

Гаранцията е валидна само при предоставяне на платежен документ и гаранционна карта, придружаващи машината в наш сервиз или сервиз на нашите партньори.

За гаранционен дефект се приема всеки дефект, който е заводска причина за неправилно функциониране на закупеният от клиента продукт.

При възникнал гаранционен проблем Вие не заплащате извършения ремонт и вложените части.

Невалидна гаранция

Гаранцията може да е невалидна при:

  • Неправилен монтаж и неправилна експлоатация на техниката. В гаранционната карта към всеки закупен артикул от фирма “Коледжиков” са описани неговите параметри и производителност. Ако машината не се използва по предназначение и съобразно нейния работен капацитет, гаранцията отпада.
  • Неправилно стопанисване на артикула.
  • Употреба на машината в неизправни електроинсталации.
  • Повреди, причинени от употреба на препарати и консумативи, които не са предназначени за ползване в конкретния модел машина.

Други случаи, при които не може да използвате гаранционен сервиз: 

  • Износени консумативи, като например филтри, свещи, семеринги и т.н. не са гаранционен дефект.
  • Употреба на старо и/или некачествено гориво, в следствие на което са възникнали причини, поради които уреда не функционира нормално, не е гаранционен дефект. Всички моторни машини се използват само и единствено с прясно и качествено гориво. Ако не ползвате своя моторен уред, източете горивото от резервоара.
  • Ако Вашият артикул е ударен, обърнат или паднал, в следствие на което възникнат причини, поради които уредът не функционира нормално, тогава проблемът не е гаранционен. 
  • В случай че Вашата машина бъде ремонтирана в неоторизиран сервиз (сервиз, който не е посочен в гаранционната карта) или от Вас самите, както и ако се вложат части и консумативи, които не са оригинални за съответния артикул, гаранцията на продукта отпада.
  • При увреждане на стоката по време на транспортиране към клиента, Коледжиков се съобразява изцяло с установените законови уредби. 

Фирма “Коледжиков” препоръчва да извършите оглед на продукта, след като го получите.

Удължена гаранция

BOSCH Professional (Синя серия)

За всички професионални машини от синята серия на марка BOSCH, закупени след 01.01.2017 г (с изключение на акумулаторни и пневматични инструменти), гаранционният срок може да бъде удължен от 24 на 36 месеца, като за тази цел е необходимо да направите регистрация на машината в рамките на 4 седмици след датата на покупката.  

Удължаването на гаранционния срок важи само за физически лица!

www.bosch.de

BOSCH (Зелена серия)

При закупуване на електроинструмент, градинска техника или измервателен уред от зелената серия на марката BOSCH, получавате гаранция от 24 месеца. Този гаранционен срок може да бъде удължен от 24 на 36 месеца, в рамките на 4 седмици след датата на закупуване, чрез регистрация на посочения по-долу линк.

Удължаването на гаранционният срок важи само за физически лица! 

www.bosch-do-it.com

FESTOOL

При закупуване на инструмент с марка FESTOOL, имате възможност да удължите неговата гаранция на 3 години. Удължаването на гаранционния период се извършва чрез регистрация на закупеният от Вас инструмент в официалния сайт на производителя в рамките на 4 седмици от датата на закупуване. 

Удължаването на гаранционния срок важи само за физически лица! 

www.festool.bg

KARCHER

По желание на клиента гаранциония срок на машините може да бъде удължен - допълнително 12 месеца за професионалните и 24 месеца за битовите машини. За целта машината с изтичащ гаранционен срок трябва да премине технически преглед в оторизиран сервиз на Керклиин. Техническият преглед е безплатен, а се заплащат само консумативите и резервните части, ако е наложително да бъдат подменени. След извършване на прегледа гаранционата карта на машината се презаверява за нов гаранционен период от оторизирания сервиз. 

Гаранцията е валидна само срещу представена правилно и четливо попълнена (без задрасквания и поправки) гаранционна карта. 

MAKITA / MAKTEC

За всички закупени след 1.10.2010 г от оторизиран магазин в България електрически и бензинови машини Makita / Maktec (с изключение на пневматични инструменти, промишлени акумулаторни винтоверти от серията BFT/BFL, батерии, зарядни устройства и фенери) Макита България ЕООД предоставя удължена гаранция от 3 години, при условие, че в срок от 4 седмици от датата на документа за закупуване, купувачът регистрира закупената машина на сайта на дружеството. В потвърждение на регистрацията, клиентът получава гаранционен сертификат, който трябва да бъде разпечатан или записан и съхраняван за целия период. За да се регистрира, клиентът трябва да даде своето съгласие за запис на лични данни. Удължената гаранция се предлага само на купувачи с местожителство или седалище в България.

Удължаването на гаранционният срок важи само за физически лица!

www.makita.bg

SPARKY

СПАРКИ ЕЛТОС АД предоставя възможност за удължаване на гаранционния срок до 3 години от датата на покупката (Удължена гаранция) на закупени електроинструменти от серията HD PROFESSIONAL (Heavy Duty). Удължавaнето на гаранцията на електроинструменти от серията HD PROFESSIONAL се извършва чрез регистрация в официалния сайт на производителя, в 14-дневен срок от закупуването на машината. 

Удължаването на гаранционният срок важи само за физически лица!

www.sparky.eu 

STANLEY

STANLEY FatMax предоставя възможност за удължаване на стандартният гаранционен период, от 2 на 3 години. За целта е необходимо да регистрирате Вашият инструмент в официалният сайт на производителя, в рамките на 4 седмици от датата на закупуване. 

Удължаването на гаранционният срок важи само за физически лица!

www.stanleytools.com.au

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички