Сфери на приложение на преносимите резервоари за бензин, дизел и AdBlue

Публикувано: 2019-09-10 15:33:08
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резервоари и колонки за гориво Rss feed

В наши дни полиетиленовите мобилни резервоари са удобен начин за транспортиране на гориво до всяка машина и транспортно средство. Намират широко приложение в строителството и озеленяването, горското и селското стопанство, където се работи с устройства, оборудвани с бензинови или дизелови двигатели

Високо са ценени от градинарите, независимо дали е за обслужване на частен имот, или за професионална дейност. С тях ще може да зареждате по всяко време градинската техника - косачки за трева, верижни триони и др. 

Характеристики

Преносимите резервоари за бензин, дизел и AdBlue имат специално цветово обозначение. То позволява бързо да идентифицирате какво гориво има във вътрешността им и предотвратява грешки при презареждане. Дизеловите резервоари са жълти, бензинови са зелени, а Adblue - сини. 

Освен това са снабдени с вентилационен отвор за безопасно съхранение и предотвратяване на изтичане на гориво при транспортиране. Самите резервоари са изработени от  здрав линеен полиетилен с укрепващи ребра. За лесно изтегляне и повдигане са предоставени две удобно разположени ръкохватки. Двете твърди колела подпомагат транспортирате, така с лекота може да теглите 110 литра бензин.

Преносимите резервоари позволяват да се пълнят хоризонтално или вертикално, тъй като имат гарантиран капацитет, а специален кран отговаря за спирането по време на транспортиране и отстраняването на помпата. За безопасно и стабилно транспортиране са снабдени с формован дизайн със специални канали за обвързване с колан. 

Допълнително има опора в долната част на конструкцията за максимална стабилност при престой или пренасяне. Накрая трябва да допълним, че всеки горивен резервоар с прикрепена ръчна помпа върви в комплект с пистолет за пълнене и 3-метров маркуч

Те правят по-лесно зареждането на гориво, тъй като отпада необходимостта от повдигането му и не съществува риск от разливане и на капка гориво. 

преносими резервоари за дизел

Приложения 

Преносимите резервоари за бензин, дизел и AdBlue намират приложение в разнообразни сфери на живота. 

Например:

  • Използват се за зареждане на четириколки или ATV-та. Без проблем се побират в багажника на джип наедно с другите ви инструменти. 
  • Подходящи са за мотоциклети. С тях може да се презареждат кросови или пистови мотори или дори автомобили с голям размер. Ако имате един или няколко резервоара за пълнене с бензин, то може да ги напълните за секунди, без да разливате и капка по земята.
  • Идеални са за зареждане с гориво на малки или големи трактори, багери и друга селскостопанска техника. Лесно ще ги приберете в задната част на автомобила и ще избегнете придвижването на тежки и едрогабаритни машини на пътя. Резервоарите за бензин, дизел и AdBlue с електрическа помпа правят бързо пълненето, без никакви усилия от ваша страна.

Може да се използват за презареждане на автомобили, големи джипове и микробуси, тъй като имат вместимост 55 и 110 литра

Видове помпи за преносими резервоари

Всеки преносим резервоар е снабден с ръчна ротационна помпа, която улеснява зареждането с гориво, когато наблизо няма електрическо захранване. Някои модели са снабдени с бърза DC електрическа помпа, работеща на 12V или 24V

Тя се прикрепва към акумулатора на автомобил или джип чрез скоби. Този вариант ще напълни светкавично вашия резервоар със скорост около 40 литра в минута.

Защо да изберете мобилен резервоар за гориво от Коледжиков? 

Стараем се да предлагаме богат избор на горивни резервоари, които да отговарят на изискванията на различни професионални сфери. Дългогодишният ни опит на пазара ни е убедил в качествата и надеждността на продуктите на марката COSMEK

Нашите преносими резервоари за бензин са с уникален дизайн, ергономични и лесни за транспортиране и експлоатация. Пневматичните им колела позволяват да бъдат използвани надеждно на всякаква повърхност. 

резервоар за горивопреносим резервоарпреносими резервоари за бензин, дизел и AdBlue

Окомплектовани са с маркуч, ръчна помпа, пистолет и долен предпазен кран. Те са предпочитан избор от фирми, които имат нужда от мобилен източник на гориво, като намират широко приложение в сферата на спорта и развлеченията. 

Дизеловите ни резервоари на колела се използват преимуществено за презареждане с гориво на различни превозни средства и машини. Те се характеризират със здрав корпус и удобен за динамична работа дизайн. Моделите ни се различават по своята вместимост. 

Ако обърнете внимание на мобилните резервоари за дизел, които побират по няколкостотин литра, ще забележите, че те имат подсилена и удароустойчива конструкция. Имат способност бързо да изпомпват гориво и са снабдени с люк за наблюдение

Електрическата им помпа, която е позиционирана в подсигурена кутия, се захранва с напрежение 12V или 24V. Преносимите дизелови резервоари от типа на COSMEK T450 GE40 може да се съхраняват наземно или подземно. 

В продуктовия ни асортимент ще откриете и разнообразие от преносими резервоари AdBlue, с които лесно и бързо може да презареждате оборудването си. Моделите се характеризират с ръчна помпа и дизайн, който ги прави удобни за използване всеки ден. 

Наличието на колелца прави транспортирането им до желаното място безопасно. Специфичното при този тип резервоари за урея е, че те са изработени от материали, които не корозират, а с перфектно сработващия пистолетен и няколкометров маркуч работата ви ще върви без излишно забавяне. За да работят, те не се нуждаят от електрозахранване

Имаме и мобилни резервоари, които са с по-голяма вместимост. Те обаче не са снабдени с колела. Такъв например е моделът COSMEK AdBlue TCB220U, който се използва най-често в транспортната сфера, строителството, земеделието и т.н. Той има здрав и издръжлив корпус, а резервоарът му е с капацитет 220 литра

преносими резервоари за гориво

Дебитът му е 20 литра на минута и за да работи, се нуждае от напрежение 12V или 24V. За пълноценна работа с COSMEK AdBlue TCB220U са предвидени капак, помпа, пистолет с маркуч, електрическа инсталация, лесно дозиране и др. 

Сходен като характеристики е преносимият резервоар за пикап COSMEK AdBlue TC440UPK, който обаче вече е с капацитет 440 литра и използва като захранване акумулаторната батерия на превозното средство, в което се транспортира. Резервоарът COSMEK AdBlue SU3000 предлага дебит 40 литра в минута

Друго решение за бизнеса, който има нужда от преносим резервоар за гориво, е продуктът COSMEK AdBlue AQUEOUS UREA 3290, който представлява количка с диспенсър за урея. Количката е изработена от качествен материал и е снабдена с гумени колела, благодарение на което може да се придвижва и по неравен терен

И тук на ваше разположение са пистолет и помпа за дозиране на течности. Захранването на COSMEK AdBlue AQUEOUS UREA 3290 изисква напрежение 12V. Варелът е с капацитет 210 литра, като изпомпването се осъществява със скорост 20 литра в минута

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание