Акумулаторна духалка за листа: Топ предложения на пазара

Публикувано: 2023-07-31 06:20:43
Категории: Листосъбирачи и духалки за листа Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Поддържането на чистота на двора и край къщата е лека задача, когато разполагате с нужните градински уреди. Една акумулаторна духалка ще влезе в употреба по много начини - за да разчистите шумата и дребни растителни отпадъци, лек сняг през зимния период, под живия плет след като го оформите с храсторез и т.н. 

Тъй като сме ви разказвали за многобройните приложения на въздуходувките, днес насочваме вниманието си към най-добрите предложения на пазара. Затова ще разгледаме как се избира акумулаторна духалка за листа сред многообразието от варианти на пазара. Ще ви дадем и няколко конкретни примера. 

Как да изберем акумулаторна духалка за листа?

Най-добрата акумулаторна духалка отговаря на очакванията на потребителя. За да знаете обаче какво да очаквате от машината, трябва да познавате нейните характеристики и последните функционалности, резултат от модернизацията на градинската техника. Така ще сте уверени в избора си и ще разполагате с модерна духалка на батерии. 

акумулаторна духалка greenworksРазгледайте с внимание характеристики като: 

Сила на издухване

Въздуходувките са способни не само да издухват шума и току-що опадал лек сняг. Те намират широко приложение в различни сфери. Например в дървообработващите предприятия за отстраняване на стружки и други дребни елементи. Именно поради това силата на издухване е сред основните характеристики, които трябва да проучите. 

Силата на издухване може да оцените по скоростта на въздушната струя, указана от производителя. За леки сухи листа са достатъчни 144 км/ч (пример STIHL BGA 45). За влажна шума или окосена трева изберете акумулаторна духалка за листа със скорост на въздушната струя около 180 км/ч (пример EGO Power+ LB5301E SET). За дребни строителни материали ще откриете модели с показател около 324 км/час (пример STIHL BGA 300 SOLO).

Капацитет на батерията

Капацитетът на батерията на духалката за листа е определящ за времето, с което ще разполагате, за да разчиствате. Колкото по-голям е той, толкова по-продължително ще бъде презареждането на батерията. Преди да се спрете на конкретен модел, струва си да вземете предвид няколко неща. 

По-голямата батерия се отразява върху теглото на въздуходувката. Ако се налага да работите продължително с нея, това може да ви натовари физически. Второ, времето, с което разполагате, за активна работа, зависи от режима, който използвате. При максимална сила на издухване зарядът на батерията ще се изразходва по-бързо. Възможно е също така през зимата, поради ниските температури, тя да се разрежда по-бързо от очакваното. 

Вижте още:

Професионални духалки за листа - същност и основни характеристики

Листосъбирач или духалка за листа - модели, мнения и съвети

Моторни листосъбирачи и духалки за листа - същност и основни характеристики

Защо да купите машината за събиране на листа GARDENA Leaf and Lawn Collector?

Друг важен момент при избора на капацитет на батерията е съвместимостта. Съвременните производители на акумулаторна градинска техника често пускат на пазара батерии, които са универсални - те може да се използват с всички продукти в техния продуктов каталог. Затова, ако имате вече акумулаторна машина на определена марка, не е лоша идея да потърсите въздуходувка сред нейния асортимент. Може така да спестите пари от покупката на нова батерия или ще знаете, че разполагате с резервна - от храстореза, резачката или друг акумулаторен градински инструмент.

Производителност

Когато купувате акумулаторна духалка за листа поинтересувайте се и от нейната производителност. Обикновено тя се указва с м³/ч. Това е обемът въздух, който се издухва за единица време. Колкото по-висока е производителността, толкова по-голяма площ ще може да разчиствате с помощта на въздуходувката. 

Други характеристики 

Градинските духалки може да имат редица практични функции, които подобряват комфорта по време на работа. Такива са наличието на гумена ръкохватка, антивибрационна система, удобно разположение на органите за управление и т.н. Тук е моментът да отбележим, че на пазара ще откриете и духалки с функция засмукване на листа. Ако имате нужда от нея, може да разгледате разнообразието от акумулаторни листосъбирачи. Те са оборудвани с торба, в която се събира шумата. 

Топ акумулаторни духалки за листа 

Най-евтините духалки за листа на батерии са сред най-търсените на пазара, тъй като много потребители нямат нужда от машини с огромна н въздушна струя. Често обемът ума, който разчистват, не е голям, както и площта. В такива случаи може да разгледате модели като RAIDER RD-CBL04 SOLO и RAIDER RDP-SBL20 SET. Българската марка се е утвърдила като производител на градинска техника и електроинструменти на изгодна цена. В първия случай трябва да предвидите към цената на духалката и разходите по закупуване на зарядно и батерия, ако не разполагате със съвместими такива от друга акумулаторна машина Raider. 

И двете акумулаторни духалки Raider са с леко тегло. RD-CBL04 SOLO осигурява 190 км/час максимална скорост на въздушната струя, а RDP-SBL20 SET - 210 км/час. Компактните размерите на машините позволяват да ги използвате с една ръка. 

акумулаторна духалка за листа марка его

Друга марка, която заслужава вниманието ви, е EGO. С присъствието си в десетки страни на няколко континента тя се е утвърдила като една от водещите в сферата на акумулаторните градински машини. Въздуходувката EGO POWER+ LB5301E SET осигурява 174 км/ч скорост на въздушната струя и възможност да регулирате скоростта според необходимостта. Може да я използвате за разчистване на мокри листа, шума, трева и други дребни отпадъци. Макар духалката да е с неголямо тегло - едва 3,4 кг, производителят е предоставил възможност да я дооборудвате с раница-батерия. 

Ако имате нужда от повече мощност, добър избор е EGO Power+ LB7650E. Може да избирате между две дюзи - кръгла и плоска, според вашите нужди. Скоростта на въздушната струя достига до внушителните 313 км/час - показател, по който тази акумулаторна духалка за листа превъзхожда много бензинови алтернативи на пазара. И при EGO Power+ LB7650E може да регулирате скоростта. 

въздуходувка духалка за листа щил

За почитателите на германската марка STIHL по-интересни може да бъдат нейните въздуходувки на батерии. Изгоден като цена е моделът STIHL BGA 57 SOLO. Ако при духалките на EGO, напрежението на батерията бе 56V, при следващите три модела на STIHL то е 36V. 

STIHL BGA 57 ще ви осигури въздушна струя със скорост 198 км/час и комфорт по време на работа. Адаптирана е за използване с лява и дясна ръка. Тази акумулаторна духалка Щил освен това има тръба с регулируема дължина. По този начин може да я нагодите според вашия ръст. 

Моделите STIHL BGA 60 SOLO и BGA 86, на свой ред, предлагат малко по-силна въздушна струя - 209 км/ч. По-тежки са от STIHL BGA 57. Прави впечатление, че STIHL BGA 86 е с по-голям дебит на въздушната струя - 940 куб.метра/час, и е с Li-Ion PRO батерия. 

За професионални нужди и максимално облекчаване на физиката при продължителна работа е създадена акумулаторната духалка за листа STIHL BGA 300. Тя е тип раница и се носи на гръб. Оборудвана е с мощни батерия и електромотор. Осигурява максимална скорост на въздушната струя - 313 км/час. Дебитът надвишава този на STIHL BGA 86, достигайки 970 куб.метра/час. Може да управлявате STIHL BGA 300 посредством джойстик с бутони и превключватели. Допълнителен комфорт осигуряват меките презрамки на раницата. 

Разглеждайки акумулаторните въздуходувки на топ марки, няма как да не стигнем и до моделите на Husqvarna. Шведската компания е прословута с качеството на своите продукти, предпочитани от професионалистите и почитателите на добрата техника. 

духалка за листа на батерия хускварна

Въздуходувката HUSQVARNA 120iB предлага 3 режима на работа и 172 км/час скорост на въздушната струя. 3N е режим за по-леки задачи, 7N - за такива, които изискват повече мощност, а 10N - за по-сериозни предизвикателства. В сравнение с нея моделът HUSQVARNA 320IB MARK II отстъпва по скорост на въздушната струя. Той е предпочитан за домашна употреба. Може да регулирате скоростта му на работа с Cruise Control и при нужда да се възползвате от функцията Boost ефект и режима SavE. Сходни характеристики притежава и акумулаторната въздуходувка HUSQVARNA 525IB. При нея обаче получавате по-голям въздушен дебит. 

акумулаторна духалка за листа гардена

Алтернатива на евтините духалки за листа на батерия Raider са моделите на Gardena. Вземете като пример Gardena ACCUJET LI-18. На достъпна цена получавате машина за почистване на листа, която ги издухва със скорост 190 км/ч. Освен това батерията с едно зареждане стига за разчистването на 300 кв.метра площ. 

Заключителни думи 

Може дълго време да описваме различните акумулаторни духалки на пазара. Това обаче няма да спомогне кой знае колко, ако искате да не губите ценно време в няколкодневно разглеждане на моделите. В случай че имате нужда от съвет при избор на въздуходувка, може да се свържете с търговските консултанти на магазини Коледжиков. 

Днес се постарахме да ви представим няколко от най-добрите машини за събиране на листа на батерии. Оставаме на разположение за въпроси и допълнително разясняване на техните характеристики, предимства и недостатъци. 

Накрая само ще отбележим, че акумулаторните градински уреди обикновено са цяла серия. Това означава, че купувайки модел на дадена марка, ако изберете друг неин продукт, неговата батерия може да се бъде съвместима. По този начин може да спестите разходите си за зарядни устройства и батерии, без които работата на една акумулаторна духалка за листа е невъзможна.





Може би се интересувате още и от:

Какво представляват листосъбирачите?

Електрически листосъбирачи - същност и основни характеристики

BILLY GOAT DL1801VE е мощен листосъбирач за професионална употреба

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание