EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn - акумулаторна косачка за трева на бъдещето

Публикувано: 2022-05-16 06:52:33
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed


Акцент върху иновациите 

Модерен дизайн

Ново поколение литиеви батерии

Впечатляваща производителност

С грижа за околната среда 

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn

EGO е сред компаниите в продуктовия асортимент на магазини Коледжиков, които се открояват като философия и мисия. Тя залага на комбинация между иновативни технологии, добре замислен дизайн, конкурентна мощност и мисъл за бъдещето. 

За да ви представим нивото, на което са продуктите на EGO, днес ще ви запознаем с една от акумулаторните й косачки за трева - EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn. Тя се захранва от ново поколение батерии и е проектирана да ви поведе към бъдещето

Какво представлява EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn?

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn е впечатляваща акумулаторна косачка за трева. Тя е първата по рода си, тъй като може да се захранва от всякаква комбинация от литиеви батерии EGO 56V ARC*. В комплект с нея получавате зарядно устройство с няколко порта, с помощта на което можете едновременно да зареждате 6 батерии

Вижте още: Как да изберем косачка за трева?

Уникална по рода си акумулаторна косачка

акумулаторна косачка за треваАкумулаторната технология се развива с бързи темпове. Тя не генерира вредни емисии и има много други преимущества пред алтернативите си на гориво на пазара. Поглеждайки техническите параметри на EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn, ще установите, че моделът предлага мощност, равностойна на моторна косачка с 22 к.с. Производителността му с 6 батерии от по 12Ah го прави идеален за поддръжка на терени с площ до 2.5 акра (10 000 кв.м) в режим странично изхвърляне. С такъв заряд косачката ще ви осигури максималната скорост на движение. 

Забележка: За удобство на потребителя на официалния сайт на EGO може да изчислите според приложението (събиране на окосената трева, странично изхвърляне или мулчиране) каква площ може да окосите със съответната комбинация от батерии. 

В зависимост от потребностите ви (например според размера на поляната, която ще косите) може сами да правите комбинации от батерии.

Акумулаторната косачка EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn се захранва от най-бързото зарядно устройство в индустрията. Можете да възстановите заряда от 0% до 100% едновременно на 4 батерии по 10Ah само за 2 часа. Този процес е четири пъти по-бърз спрямо решенията, които предлага конкуренцията.

акумулаторна косачка за трева EGO Power+ ZT4201E-L Zero TurnEGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn може да се движи напред с максимална скорост почти 13 км/ч. В процеса на косене оптималната скорост на движение е в диапазона 4.83 км/ч до 11 км/ч.

За удобство и в духа на съвременните технологии LCD дисплеят е интуитивен и ви позволява да контролирате скоростта и режима на косене, както и да следите колко ви остава от заряда на батерията. 

Може да избирате от 3 режима: 

Стандартен - подходящ за ежедневни задачи

Контролен - има щадящ ефект върху тревата и е препоръчителен за начинаещи оператори на косачки с нулев ъгъл на завиване

Спортен - отличен избор за прецизно косене около остри завои

косачки EGOАкумулаторната косачка за трева EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn е снабдена и с Bluetooth, за да може я управлявате през мобилния си телефон и да държите ситуацията под контрол. Допълнително може да следите заряда на батерията и да сваляте обновления на операционната система, за да разполагате с най-новите функционалности.  

В името на оформянето на перфектния тревен килим EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn разполага с 10 степени за регулиране на височината на косене - от 2,5 до 10 мм. Избирането им се осъществява с една ръка, с помощта на удобни дръжки. Работната ширина е 107 см

Докато косите може да изберете дали да мулчирате, да съберете окосената трева в кош (може да бъде закупен допълнително), или да я изхвърлите странично. Така не само постигате желания резултат, но и едновременно с това решавате какво искате да направите с окосеното. 

Модерните функции и характеристики на акумулаторната косачка не спират дотук. Тя е снабдена с 32 високоинтензивни LED светлини, които осветяват пътя ви. 

Комфортни условия за оператора

Дизайнерите на EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn са се постарали да предложат комфорт по съвременен стандарт. Имате на разположение специален държач за чаша и отделение за съхранение на дребни вещи. С USB порт на една ръка разстояние батерията на смартфона ви никога няма да се изчерпи. Може да го презареждате, докато косите. 

Съвети за работа с EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn

Акумулаторната косачка EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn е модерна машина, която ще използвате с леко, след като се запознаете с основните правила за работа. 

Препоръчително е например, да държите косачката и батерията далеч от студ. Работната температура може да варира от 0°C до 40°C. Ако времето е студено и машината не иска да стартира, не опитвайте до успех. Затоплете я. 

батерии EGO

Важно е да знаете, че има условия, които са задължителни, за да може EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn да стартира. Сред тях са да е седнал оператор на седалката и комбинираните Ah на поставените батерии да са поне 15 Ah

В ръководството, което върви с акумулаторната косачка, ще откриете отговори на често задавани въпроси. То е написано кратко и ясно и изяснява всеки един възможен казус при експлоатацията на EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn. При нужда от разяснение винаги може да се свържете с търговските консултанти на магазини Коледжиков.

Поддръжка

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn е необикновена косачка за трева. За да използвате целия й потенциал, внимателно прочетете инструкциите за работа на производителя. Относно поддръжката EGO препоръчва: 

косачка на батерии EGO Power+ ZT4201E-L Zero TurnПреди всяка употреба или ежедневно 

◾ Проверка на системата за предпазна блокировка. 

◾ Визуално проверете гумата дали е спаднала. 

◾ Огледайте ножовете дали са износени, пукнати или огънати. 

◾ Прегледайте целия продукт за повредени, липсващи или разхлабени части, като улей за странично изпразване, винтове, гайки, болтове, капачки и др., като се уверите, че всички предпазители са на място и работят правилно. 

◾ Проверете работата на спирачката. 

След всяка употреба 

◾ Почистете платформата на косачката. 

На всеки 25 часа 

◾ Проверете налягането на гумите. 

модерна косачка за трева EGO Power+ ZT4201E-L Zero TurnНа всеки 50 часа 

◾ Проверете състоянието на гресиране във фланеца на режещия нож. 

На всеки 100 часа 

◾ Проверете задните колела като се уверите, че 4-те фиксиращи гайки са затегнати до препоръчителния момент на затягане. 

На всеки 200 часа 

◾ Проверете предните колела, като се уверите, че те се въртят свободно.

Ежегодно 

◾ Проверете педала на спирачката за паркиране. Отстранете батерията на косачката и поставете педала за паркиране в позиция за спиране. Ръчно бутайте косачката напред, за да видите дали косачката може да се движи, или не. Ако тя се движи, осигурете нейното обслужване от квалифициран сервизен техник.

За машини EGO

Компанията EGO е създадена през 2012 г. в САЩ. Тя бързо се превръща в лидер на пазара на акумулаторна градинска техника. Още през 2014 г. стъпва в Европа и оттогава насетне постоянно разраства своето присъствие, печелейки доверието на милиони потребители. Успехът на EGO има логично обяснение. Нейните създатели базират цялото продуктово портфолио върху стремежа да предложат безукорно качество, висока продуктивност и технология, щадяща околната среда.  

В краткосрочните планове на EGO - до 2025 г., е да създаде информационен портал, с помощта на който да стимулира хората да правят малки крачки към съвместното огромно позитивно въздействие върху природата. Този процес включва преминаване към акумулаторни градински инструменти и насърчаване на промяната у всеки, който има желание да се включи. А крайният резултат ще бъде: по-чисто, по-тихо и по-безопасно бъдеще. 

Бележка:

*Батериите тип EGO 56 V ARC Lithium™ са подходящи за всички машини и инструменти, произведени от EGO. 




Може би се интересувате още и от: 

Косачка робот - как да я изберем, за да имаме перфектна поляна 

Косете професионално с косачки за трева с дистанционно управление SPIDER

Топ тракторни косачки за сезон 2022: избор, цена, приложение

SECO – тракторни косачки, произведени в Чехия!

Топ 9 причини да изберете тракторна косачка HUSQVARNA

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание