Предимства на машините за полагане на кабел

Публикувано: 2019-05-20 09:32:55
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Машините за полагане на кабел представляват специализирана техника, проектирана за професионалисти. С тях можете лесно да окабелите двора си, ако имате роботи косачки. Основното им предназначение е да направят този процес възможно най-лесен и бърз. 

С машина за полагане на кабел решавате няколко задачи едновременно. Първо, може да поставите ограничителен проводник за всякакви модели роботи за косене. Второ, отпада нуждата от рязане на периметровата жица, както и поставянето й на правилната дълбочина при заравяне. 

Конструктивно инструментът представлява количка с монтирана на нея макара и апарат за прокопаване на каналчета в земята, в които ще поставите кабела. Той използва карбидното острие, което е достатъчно здраво, за да издълбава канал дори в твърда и камениста почва. 

машина за полагане на кабелНепосредствено след поставянето й, жицата се вкопава под земята. С машината за инсталиране на косачка робот се очертават лесно границите на работната площ на - като кабелите се поставят под жив плет, храсти или ниски клони. За целта се използват многопозиционната дръжка и страничната опора

Оборудването включва направляващ водач, даващ възможност за поставяне на кабел на точно отстояние от 15 см до 45 см

Предимства на машините за полагане на кабел PORTABLE WINCH:

  • Машините за полагане на кабел може да бъдат два вида според захранването си:

             - Акумулаторни

Акумулаторният модел PORTABLE WINCH 600MH-LI има електрически мотор 1.0 kW и се захранва с батерии с напрежение 80V от GreenWorks.

             - Бензинови

Моделът PORTABLE WINCH 600MH е снабден с надежден и здрав 4-тактов двигател HONDA GHH 50 и е оборудван с брояч на отработените часове за  планиране на обслужването

  • Функция самоход

Тя намалява усилията, полагани от оператора, подобрява производителността и позволява да се поддържа постоянна скорост при полагане на кабели

  • Висока производителност и професионални резултати 

С производителност 600 метра на час може да разчитате на тази машина за бързо и професионално окабеляване. Нещо повече, малкият ѝ размер и лекото тегло означават, че тя е лесна за транспортиране от едно място на друго.

  • Лесна за управление

            - Има регулируема ръкохватка

            - Може да се накланя на 180 градуса напред и надясно

            - Завива под 30° градуса надясно

            - Улеснява работата в тесни пространства

            - Ергономична е

            - Намалява вибрациите

С машините за полагане на кабели на PORTABLE WINCH можете лесно да монтирате кабел, използвайки многопозиционната дръжка и страничната опора!

  • Ергономична и ефективна дори в обработката на ъглите 

Машината полага проводника в тесни пространства и ъгли, благодарение на компактните си размери, острието и многопозиционната дръжка. Освен това тя предлага удобна работна позиция с ергономичната и многопозиционна дръжка.

полагане на кабел за косачка робот

  • Прецизност 

           - Може да се монтира отпред и отзад на машината 

           - Има регулируем направляващ водач за спазване на дистанция от 15 см до 45 см.

           - Позволява нагаждане на кабела към изискванията на производителя за инсталация на косачката робот.

  • Предотвратява увреждането на тревата, тъй като има плъзгаща се основа и водач на кабела.
  • Намалява натрупването на отломки около острието и оста му.
  • Улеснява проникването на острието в земята.
  • Водачът на кабела е подходящ за всички жици с диаметър до 6 мм, има оптимална форма за гладко подаване, здрав е и е лесен за достигане. 

Към това трябва да добавим, че машините за полагане на кабели при инсталиране на косящи роботи са подходящи за всички типове почви. Благодарение на своите карбидни остриета те лесно проникват в твърди и дори каменисти почви. Рамката им е изработена от стомана и е покрита с високоустойчива бояинсталиране на жици за косачка робот

Освен това с тях може да полагате всички видове жици, независимо кой е производителят на робота за косене. Моделът 600MH е оборудван със стъпаловидна центрирана ролка и полимерни дистанционери, за да развива гладко кабела от макари с намотка до 800 метра

Запознайте се по-детайлно с PORTABLE WINCH 600MH-LI

Моделът е акумулаторен и е снабден с LI-Ion батерия с мощност 1000W. Скоростта й на придвижване е 15 метра на минута, като полага кабелите на дълбочина от 4 до 6 см. Производителността на машината с едно зареждане е 300 метра. Може да работи с жици с дебелина 6 мм

Запознайте се по-детайлно с PORTABLE WINCH 600MH 

Тази машина на канадската компания е снабдена с четиритактов двигател с мощност 2.1 к.с. Работи със скорост 15 метра на минута и полага кабела на дълбочина от 4-6 мм

Дръжката й е регулируема на 180 градуса напред и назад и на 30 градуса надясно. Може да работи с кабели с дебелина максимум 6 мм. Както предходния модел, тежи едва 36 кг, което я прави лесна за транспортиране. 

Защо да преминете на косачки роботи? 

Поддръжката на дворното пространство все повече започва да зависи от интелигентни системи, които неуморно се придвижват по моравата. С тях перфектната тревна настилка е лесна задача, която не изисква да отделяте от собственото си време. Има няколко преимущества на косящите роботи пред обикновените косачки за трева, които ги правят все по-предпочитани. 

  • Те са по-удобни 

Необходимо в самото начало да окабелите правилно работната площ на вашия робот косачка, след което той ще се грижи за това да е добре окосена. Това означава, че усилията ви са сведени до минимум. Освен това на разположение имате удобно приложение, от което да следите и направлявате процеса. 

  • Те са по-безопасни 

Използвайки някоя от нашите косачки робот, елиминирате типичните рискове, които съществуват при работа с традиционна косачка за трева.

  • Изберете автоматизиран модел

Автоматизираните косящи роботи, щом окабелите терена им на работа, ще косят по зададен от вас график. Сензорите им помагат да се справят с неравни зони и по-тесни участъци от двора

  • Те знаят кога да не косят

Най-добрите косящи роботи на пазара са снабдени със сензори, които им подсказват кога навън вали. Така дори по график да трябва да косят, заради неподходящите условия, те няма да го направят. 

  • Щадят здравето ви

Косачките роботи са подходящи за хора с алергия към трева. Те може косят двора във време, когато вие не сте у дома. 

  • Лесни са за поддръжка 

От вас се изисква само от време на време да подменяте остриета и да я почиствате. Просто си сложете чифт работни ръкавици и само за няколко минути ще отметнете тази задача. 

Ако сте готови да автоматизирате поддръжката на вашата поляна и да инвестирате времето си в по-важни неща, с удоволствие ще ви запознаем с наличните на пазара роботи косачки и машини за полагане на кабели

Може би ще ви интересува още и:

Navimow - робот косачка без ограничителен кабел

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание