Защо да закупите настолен циркуляр DeWalt DW745?

Публикувано: 2019-05-06 09:31:35
Категории: Дървообработващи машини Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

За много начинаещи в дърводелския занаят изборът на циркуляр, който ще им свърши най-добра работа, е голямо предизвикателство. Пазарът е пълен с различни марки и модели, които претендират за големи възможности и производителност, но не отговарят на тези обещания. 

Ето защо трябва да разчитате на съветите на ветераните в дърводелството, за да направите правилния избор, който гарантира ползотворната ви инвестиция. Нека ви запознаем с настолен циркуляр DeWalt DW745. Препоръчваме този инструмент на начинаещи дърводелци и хора, които имат интерес към дървообработването.

Защо да изберете DeWalt? 

Когато става дума за циркуляри и електрическите инструменти като цяло, името на DeWalt не звучи непознато. Компанията присъства от дълго време на пазара.

От няколко десетилетия тя е един от лидерите в производството на преносими настолни циркуляри. Когато видите името ѝ, изписано на даден продукт, това може само да ви увери в качествата му. 

Основни характеристики и предимства на настолния циркуляр DeWalt DW745

DeWalt DW745 е машина, която тежи около 30 килограма, което прави транспортирането й от едно място на друго много лесно. Покритието на работния плот помага да се намали триенето и да се увеличи гладкостта при рязане. Вместо пластмасовата основа, която се използва по-често, този инструмент се предлага с метална рамка, която повишава неговата издръжливост.

Освен това DeWalt DW745 има регулируеми задни крака, които идват на помощ, когато работите върху неравни повърхности. Този инструмент има порт за събиране на прах, така че никога не трябва да се притеснявате от мръсотия. 

За максимална издръжливост производителят е заложил на стоманен корпус. Благодарение на него DeWalt DW745 осигурява защита на триона и минимизира щетите при падане и груби удари. Този циркуляр на марката доказва, че продуктите й са конкурентни, надеждни и издръжливи. Всичко това е придружено с особен дизайн. 

През последните години моделът DeWalt DW745 придоби голяма популярност на пазара и това до голяма степен се дължи на 15A мотора и 250-милиметровия диск. Този инструмент има куп полезни функции в допълнение към достъпната си цена. Нека не бъдем голословни и пристъпим към конкретните характеристики.

Вижте още: Препоръчани телоподаващи и инверторни заваръчни апарати

настолен циркуляр

Мощност и производителност

Настолният циркуляр DeWalt DW745 разполага с електродвигател, притежаващ висок въртящ момент. Независимо дали ще режете дъски или дебели греди, може да разчитате на този кръгов трион. 

Острието му с диаметър 25 сантиметра е създадено, за да осигурява до 3850 оборота в минута, когато не е натоварено, което е отлична характеристика за електроинструмент от този калибър. Това позволява постигане на много чисти разрези, както при 90° така и под ъгъл 45°. Максималната дълбочина при вертикално рязане е 77 милиметра, а под наклон - 57 милиметра.

Дизайн

Дизайнът е важен фактор за това как един продукт ще бъде оценен от потребителитенастолен циркуляр

Този инструмент на DeWalt има няколко приятни дизайнерски функции:

  • Той е със специално проектирано телескопично удължение на плота. Това позволява извършването на надлъжни разрези с дължина 50 сантиметра
  • Телескопичното удължение също позволява лесно адаптиране към работната ви среда, тъй като настолният циркуляр DeWalt DW745 може да бъде пригоден по начин, отговарящ на работното ви пространство. 
  • Една от най-високо ценените аспекти от дизайна на този продукт е възможността да се правят корекции, без да се използват инструменти. Това прави модела по-полезен

Като се има предвид цената, дизайнът е много задоволителен. Той е създаден да служи не само на професионалисти, но и на любители, с неговите много лесни за използване атрибути. Настолният циркуляр DeWalt DW745 има и регулируеми задни крачета с цел повишаване на ефективността при използване на неравни работни повърхности.

Безопасност

От DeWalt са се постарали да осигурят добро ниво на безопасност. Настолният циркуляр разполага със защита срещу неволно стартиране и претоварване. 

Съвети за поддръжка

Правилното и често обслужване на всяка една машина е предпоставка за пълноценната й употреба и дългия й срок на експлоатация. То гарантира ефективността и увеличава продължителността на живота на вашия циркуляр. 

настолен циркулярЗа радост на много хора поддръжката на настолен циркуляр DeWalt DW745 не е сложна. Това не се отнася за всеки модел на пазара. От жизненоважно значение е всяка седмица да се извършват проверки за натрупан прах. 

За целта може да използвате въздушен компресор. Ще ви бъде от голяма полза. По време на почистването използвайте защитни средства за очи и нос, за да се предпазите от праха

Ако инструментът ви се повреди, препоръчваме да се консултирате само със сертифицирани сервизни центрове. Така ще избегнете по-нататъшни повреди. На ваше разположение сме за напътствия и съвети. 

Не забравяйте да почистите острието на вашия циркуляр след всяка употреба. От време на време смазвайте въртящите се части и предавките за регулиране.

Гаранция

Настолните циркуляри за дърво на DeWalt имат 36 месеца гаранция за лична употреба. За целта след покупка на машина трябва да я регистрирате в интернет. За професионална употреба машините на американската компания имат гаранционен срок 12 месеца

Алтернативно решение 

В магазини Коледжиков предлагаме богат избор на настолни циркуляри. Ако DeWalt DW745 ви е впечатлил, преди да вземете окончателно решение, хвърлете поглед и на модела DeWALT D27113

Той е с мощност 1600 W (срещу 1700 W при DeWalt DW745) и с него ще може да разрязвате трупи с дебелина 85 мм. Диаметърът на диска, с който работи, е 305 мм. При този настолен циркуляр може да режете под ъгъл 45°

В допълнение трябва да кажем, че DeWALT D27113 е машина от серията комбинирани циркуляри на марката. Тя е подходяща за рязане чрез потапяне и може да бъде използвана за правене на хоризонтални срезове. 

За DeWalt

DeWalt е американска марка, която активно развива своето портфолио от електроинструменти. Тя не тъпче на едно място. Постоянно следи промнящите се потребности на своите клиенти и въвежда иновация след иновация в своята продуктова гама. 

Щаб квартирата на DeWalt се намира в Таусън, щата Мериленд, САЩ. Компанията е основана през 1992 г. от инженера Раймонд Деволт. В момента  тя разполага с над 300 модела машини и над 1000 вида аксесоари, защитни облекла, обувки и друг тип инвентар. 

Освен настолни циркуляри за дърво и други дървообработващи машини, при нас ще откриете богат асортимент от продуктите на DeWalt: 

  • генератори за ток 
  • машини за рязане на плочки настолен циркуляр
  • винтоверти 
  • ъглошлайфи 
  • перфоратори 
  • гайковерти 
  • къртачи 
  • бормашини 
  • зегета 
  • такери 
  • пистолети за горещ въздух 
  • ексцентършлайфове 
  • фрези за канали и кантове 
  • шлайф машини
  • шмиргели 
  • циркуляри за метал 
  • градинска техника - косачки за трева, духалки за листа, тримери за трева и др.



Полезно четиво: 

Професионални електроинструменти MILWAUKEE и MAKITA

​​Резистограф IML - безкомпромисна прецизност за обследване на дървесната плътно

Универсални диамантени дискове NORTON CLIPPER 4x4 Explorer

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание