Препоръчани телоподаващи и инверторни заваръчни апарати

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

Заваряване е процес, при който под въздействието на много висока температура се разтопява някакъв метал, за да се съедини с друг. За създаване на тази висока температура се използват заваръчни апарати. Те биват стандартни и инверторни електрожени, заваръчни апарати TIG WIG, телоподаващи апарати MIG / MAG, както и комбинирани устройства съчетаващи няколко функции в една. В тази статия ще Ви запознаем с няколко модела и техните характеристики.
 
 
Инверторен електрожен DECA SIL 313
 
Подходящ е за потребители, които се нуждаят от надежден и лесен за използване инверторен електрожен за заваряване. Оборудван е с технология инвертор и е идеален за хоби приложения, при които се използва от време на време за ремонти, поддръжка и т.н.
Инверторен електрожен DECA SIL 313 е с  умерено тегло, има модерен и компактен дизайн. С него могат да се използват различни видове електроди за извършване на заваръчни дейности. Подаваният ток е непрекъснат - DC.
Инверторен заваръчен апарат DECA SIL 313 е оборудван със системата HOT START, допълнителен усилвател на мощността, който улеснява задействането на дъгата. Полезен е в случаи на трудно възпламеними електроди.
Този електрожен е снабден и със система, която елиминира проблема със свързването на електрода към детайла. Освен това, когато заваръчната дъга е къса, ARC FORCE влиза в играта. Това е система, която увеличава амперите. Заваръчна машина DECA SIL 313 се характеризира със защита от прегряване и свръхнапрежение, която може да издържи 15 % колебания на напрежението, ако е прикрепена към генератор.
 
 

Технически характеристики
 
 
Мощност: 3.1 kVA
Захранване: 230 V
Честота: 50 Hz
Напрежение: 85 V
Номинален ток: 130 A
Диаметър на електродите: 1.6 - 3.2 мм
Горещ старт: Да
Защита против залепване: Да
Форсиране на дъгата: Да
Кабели в комплекта: Да
Дължина на кабела: 2 м
Размери: 132 x 293 x 206 мм
Тегло: 2.6 кг
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Апарат за заваряване GYS GYSMI TIG 207 HF AC/DC
 
Със заваръчен инвертор GYS GYSMI TIG 207 HF AC/DC може да се извършва TIG заваряване с прав и променлив токово, както и MMA заваряване с всички известни видове обмазани електроди. Устройство за заварки работи с монофазно напрежение 230 V. За качествена заварка и удобна работа в режим MMA, заваръчен инвертор GYS GYSMI TIG 207 HF AC/DC е снабден с традиционни функции, като HOT-START, ARC-FORCE и ANTI-STICKING, които опростяват запалването на дъгата, осигуряват неговата стабилност и премахват проблема със залепването на електрод.
Отличителна черта на този модел са първите две функции, които могат да се регулират. Усилването на заваръчния ток по време на запалването на дъгата може да бъде до 60%. Силата на тока за заваряване в този режим се регулира с помощта на потенциометър в диапазона 10 - 160 А.
За безконтактно запалване на дъгата в режим TIG - заваряване в заваръчен апарат GYS GYSMI TIG 207 HF AC/DC има вграден осцилатор, но в някои случаи (при средно чувствителни към високочестотни смущения) се препоръчва да се използва режим на TIG LIFT с едно докосване.
Възможностите на това устройство за заваряване са подобрени от многофункционална горелка, която може да работи в режим 2T, 4T и 4T Log. Режимът 4T Log Ви позволява да превключвате от нисък към силен ток по време на процеса на заваряване. В импулсен режим (Easy pulse) е достатъчно потребителят да избере средния ток, а умната машина сама ще „изгради” приемливи импулси около нея (силен / слаб ток и честота).
 
 

Технически характеристики
 
 
Мощност: 7.5 kVA
Захранващо напрежение: 230 V
Честота: 50 / 60 Hz
Номинален ток: 200 A
Прекъсвач: 16 Amp
Горещ старт: Да
Защита от претоварване: Да
Защита: IP 23
Форсиране на дъгата: Да
Кабели с клема: Да
Размери: 390 x 200 x 355 мм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Апарат за MIG MAG заваряване DECA D-mig 520T 
 
Телоподаващо устройство предлага полуавтоматичното заваряване на метали, като стомана, алуминий и други цветни метали в инертен аргон или активен въглен. Този апарат за MIG MAG заваряване притежава защита от претоварване, осигуряваща му дълъг работен живот. Телоподаващо DECA D-mig 520T притежава функция антислепване. Има мек старт, като в резултат на това заварките са прецизни и качествени.  Професионален заваръчен апарат с тел се използва при най-новото поколение твърди стомани като ASS, EHS и BORO Steel. Заваръчна машина извършва ръчно заваряване с непрекъсната нишка (двутактова) и точкова заварка при наслагване на листове стомана, достъпни само от едната страна. Оборудван е с ключ за активиране, той позволява изключването на машината без промяна на настройките. Микропроцесорът може да регулира BURN BACK, за да предотврати залепване на телта, и SOFT START, за да се получи запалване с флуидна дъга. Професионална трифазна заваръчна машина е с вентилация за лесно заваряване с проводници, които се нуждаят от защита на Ar / CO2 или CO2 газ (MIG MAG). Компактно и на колела това телоподаващо устройство е много практично и лесно за използване от всеки, който се нуждае от добра и надеждна машина за заваряване. 
 
 

Технически характеристики
 
 
- Мощност: 4.4 kVA
Захранване: 230 / 400 V
Честота: 50 / 60 Hz
Номинален ток: 190 A
Диаметър на заваръчната тел: 0.6 - 1 мм
Диаметър на алуминиева заваръчна тел: 0.8 – 1.0 мм
Максимален диаметър на ролката: 200 /300 мм
Защита от претоварване: Да
Степени на регулиране: 7
Капацитет на натоварване: 30%ПВ-150А, 60%ПВ-105А, 100%ПВ-85А
Клас на защита: IP21
Колела за транспортиране: Да
Дължина на кабела: 3 м
 
 
 
 
 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички