Коледжиков препоръчва: 5 телоподаващи и инверторни заваръчни апарата

Публикувано: 2019-05-27 09:32:59
Категории: Заваръчна техника, компресори и ВиК Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Заваряването е процес, при който под въздействието на много висока температура се разтопява някакъв метал, за да се съедини с друг. За генерирането на толкова висока температура се използват заваръчни апарати

Те може да бъдат: 

  • стандартни електрожени
  • инверторни електрожени
  • заваръчни апарати TIG WIG
  • телоподаващи апарати MIG/MAG
  • комбинирани устройства, съчетаващи няколко функции в една

В тази статия ще ви запознаем с няколко впечатляващи модела и техните характеристики. Следващия път, когато си задавате въпроса какво телоподаващо да си купя, вземете под внимание нашата препоръка. 

телоподаващи и инверторни заваръчни апарати
 

Инверторен електрожен DECA SIL 313

 
Подходящ е за потребители, които се нуждаят от надежден и лесен за използване инверторен електрожен за заваряване. Оборудван е с технология инвертор и е идеален за хоби приложения, при които се използва от време на време за ремонти, поддръжка и т.н.
 
Инверторен електрожен DECA SIL 313 е със средно тегло, има модерен и компактен дизайн. С него могат да се използват различни видове електроди за извършване на заваръчни дейности, като подаваният ток е непрекъснат - DC.
 
Този инверторен заваръчен апарат е оборудван и със системата HOT START и допълнителен усилвател на мощността, който улеснява задействането на дъгата. Полезен е в случаи на трудно възпламеними електроди. 
 
Специално разработена система елиминира проблема със свързването на електрода към детайла. Освен това, когато заваръчната дъга е къса, ARC FORCE влиза в играта. Това е система, която увеличава амперите
телоподаващи и инверторни заваръчни апарати
Заваръчна машина DECA SIL 313 си струва инвестицията, тъй като е снабдена със защита от прегряване и свръхнапрежение, която може да издържи 15% колебания на напрежението, ако е прикрепена към генератор.  
 

Инверторен електрожен PROCRAFT Industrial RWS-160

Всеки професионалист трябва да опознае заваръчния апарат PROCRAFT Industrial RWS-160 преди да изберете своята следваща машина. Този модел предлага отлично съотношение като цена и качество. Произведен е от издръжливи и здрави компоненти, което ви гарантира стабилна и надеждна работа
 
Инверторният електрожен е удобен и лесен за използване. Подходящ е и за хоби употреба. С него без проблем ще заварявате тръби, ще извършвате монтажни дейности и т.н. според нуждите ви може да регулирате заваръчния ток в широк диапазон.
 
PROCRAFT Industrial RWS-160 е инверторен заваръчен апарат, с който веднага може да започнете работа. Той върви в комплект с аксесоари. Характеризира с усъвършенствани функции, които го правят незаменим помощник на строителя, както и модерни транзистори с IGBT технология и LCD дисплей. 
 
HOT START функция отговаря за увеличаването на първоначалния ток, за да по-лесно залепване на дъгата, докато ANTI STICK предотвратява прегряването на електрода. Предвидена е и защита срещу пренапрежение
 
Допълнително за комфорта на работа отговарят защита срещу късо съединение и функция за поддържане на дъгата чрез автоматично увеличаване на заваръчния ток. 


Апарат за заваряване GYS GYSMI TIG 207 HF AC/DC

Със заваръчен инвертор GYS GYSMI TIG 207 HF AC/DC може да се извършва TIG заваряване с прав и променлив ток, както и MMA заваряване с всички известни видове обмазани електроди. Устройството работи с монофазно напрежение 230 V.

За качествена заварка и удобна работа в режим MMA заваръчен инвертор GYS GYSMI TIG 207 HF AC/DC е снабден с традиционни функции като HOT-START, ARC-FORCE и ANTI-STICKING, които опростяват запалването на дъгата, осигуряват неговата стабилност и премахват проблема със залепването на електрод.

Отличителна черта на този модел са първите две функции, които могат да се регулират. Усилването на заваръчния ток по време на запалването на дъгата може да бъде до 60%, като силата на тока за заваряване в този режим се регулира с помощта на потенциометър в диапазона 10 - 160 А.

За безконтактно запалване на дъгата в режим TIG-заваряване в заваръчния апарат има вграден осцилатор, но в някои случаи (при средно чувствителни към високочестотни смущения) се препоръчва да се използва режим на TIG LIFT с едно докосване.

Възможностите на това устройство за заваряване са подобрени от многофункционална горелка, която може да работи в режим 2T, 4T и 4T Log. Режимът 4T Log ви позволява да превключвате от нисък към силен ток по време на процеса на заваряване. В импулсен режим (Easy pulse) е достатъчно потребителят да избере средния ток, а умната машина сама ще „изгради” приемливи импулси около нея (силен / слаб ток и честота). 

Телоподаващо заваръчно устройство DECA D-mig 520T 


телоподаващи и инверторни заваръчни апаратиТози модел телоподаващо устройство на DECA предлага полуавтоматичното заваряване на метали като стомана, алуминий и други цветни метали в инертен аргон или активен въглен. За MIG MAG заваряване е предвидена защита от претоварване, осигуряваща му дълъг работен живот. 

Телоподаващият апарат DECA D-mig 520T притежава функция антислепване. Има мек старт, като в резултат на това заварките са прецизни и качествени. Може да се използва при най-новото поколение твърди стомани като ASS, EHS и BORO Steel. 

Тази заваръчна машина извършва ръчно заваряване с непрекъсната нишка (двутактова) и точкова заварка при наслагване на листове стомана, достъпни само от едната страна. Оборудвана е с ключ за активиране, който позволява изключването на машината без промяна на настройките. Микропроцесор регулира BURN BACK, за да предотврати залепване на телта, и SOFT START, за да се получи запалване с флуидна дъга. 

Професионална трифазна заваръчна машина DECA D-mig 520T е с вентилация за лесно заваряване с проводници, които се нуждаят от защита на Ar/CO2 или CO2 газ (MIG MAG). Компактно и на колела, това телоподаващо устройство е много практично и лесно за използване от всеки, който се нуждае от добра и надеждна машина за заваряване. 

Телоподаващо с инверторен електрожен PROCRAFT Industrial SPH-160 

Телоподаващ апарат PROCRAFT Industrial SPH-160 е уред 2 в 1, който се характеризира с компактност, леко тегло, висока мощност и отлична производителност. С него може да правите издръжливи заварки. Устройството е произведено по съвременни технологии чрез използването на транзистори и микросхеми. Мощността му е 160 Ампера и е подходящ за работа при напрежение 230 V.

С PROCRAFT Industrial SPH-160 ще заварявате качествено дебели електроди с диаметър 1.6 - 6 мм. За удобство на потребителя телоподаващото е снабдено с LCD дисплей, функция против слепване, горещ старт и плавно регулиране на заваръчния ток. Има защита срещу претоварване. 




Полезно четиво:

Каква електрическа машина за рязане на плочки да изберем?

Перфоратор или ударна машина - какво да изберем?

Как да изберем бетонобъркачка?

Как да изберем маска за заваряване?

 
От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание