Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Професионални електроинструменти MILWAUKEE и MAKITA


Дата: 2019-08-26

 
 
 
MILWAUKEE срещу MAKITA - Коя марка за професионални инструменти е по-добра?
 
Това е наистина един добър въпрос, на който е трудно да се отговори. В света на изобилието от професионални електроинструменти, те са едни от най-добрите. MILWAUKEE, особено през последното десетилетие, наистина е станал най-добрият от най-добрите. Ако искате да притежавате наистина впечатляваща колекция от инструменти, като ударна бормашина, ъглошлайф, винтоверт, виброшлайф, перфоратор или някакъв друг акумулаторен инструмент, с който да накарате приятелите си да Ви завиждат, то спокойно може да се спрете на MILWAUKEE.
 
Естествено, ако искате най-доброто, тогава плащате за най-доброто. Инструменти MILWAUKEE, като цяло са едни от най-скъпите. В тази статия ще разгледаме MILWAUKEE срещу MAKITA и ще обсъдим някои от предимствата на безжични инструменти, за да се опитаме да разгадаем дали наистина си струва да направим по-големи разходи при закупуването на електроинструменти от тези марки. 
 
Ако сте един от онези, които предпочитат да подкрепят американски компании, тогава разбира се MILWAUKEE, е Вашият избор тук. Компанията е основана през 1924 година, като започва с бизнес за ремонт на електрически инструменти, докато не произвеждат малка, електрическа бормашина, която първоначално е предназначена за Хенри Форд. 
 

 
 
 
 
 
MAKITA, от друга страна, е компания, родена в Япония, която случайно стартира и като компания за ремонт на електроинструменти. Истината е, че те вероятно трябва да се разглеждат, като най-големите новатори в индустрията на електроинструменти за строителство. Те са първите, които въведоха безжични инструменти още в края на 70-те години. Така че, въпреки че DeWalt може да е революционна на пазара на безжични инструменти в началото на 90-те години, те със сигурност не са били първите, които са ги измислили или проектирали.
 
 
Днес и двете марки са масивни конгломерати с производствени мощности по целия свят. Въпреки че MILWAUKEE е със седалище в Брукфилд, Уисконсин, компанията всъщност е собственост на Techtronic - масивна инвестиционна компания, базирана в Хонконг.
 
От гледна точка на производството, както казахме, и двете марки имат производствени - монтажни бази по целия свят. По-голямата част от производството на MILWAUKEE е възложено на външни изпълнители в Китай, докато MAKITA има представителства в девет страни, включително в Япония (където е централата), Германия, САЩ и Обединеното кралство.
 
 
Сравнение на електроинструменти MILWAUKEE vs MAKITA
 
 
И така, дали е MILWAUKEE е по-добър от MAKITA? Ами, честно казано, да, те са. Но (винаги има, но, нали?), Въпросът е колко по - добри са те? Наистина ли си заслужават разликата в цената? Нека погледнем отблизо и да разберем.
 
 
 

Акумулаторен винтоверт MILWAUKEE M18FDD
 

Акумулаторен винтоверт MAKITA DDF458RFJ

 

      
- Акумулаторна батерия: Li-Ion
Напрежение на батерията: 18 V
Капацитет на батерията: 5.0 Ah
Въртящ момент: 135 Nm
Обороти на празен ход, I скорост: 550 об/мин
Обороти на празен ход, II скорост: 2000 об/мин
Диаметър на пробиване в стомана: 13 мм
Диаметър на пробиване в дърво: 45 мм
Обхват на патронника: 13 мм
Степени на скорост: 2
Регулируема скорост: Да
Електронна защита на акумулаторните клетки: Да
Бързозатягащ патронник: Да
Работно осветление: LED
Индикатор на нивото на заряд: Да
Защита от претоварване: Да
Ръкохватка: Гумирана
Реверс: Да
Време за зареждане на батерията: 59 мин
Акумулаторни батерии в комплекта: 2
Щипка за колан: Да
Ниво на шума: 85.5 dB(A)
Дължина: 190 мм
Тегло: 2.5 кг
 
Акумулаторна батерия: Li-Ion
Напрежение на батерията: 18 V
Капацитет на батерията: 3.0 Ah
Въртящ момент, в лек режим на работа: 58 Nm
Въртящ момент, в тежък режим на работа: 91 Nm
Обороти на празен ход, I скорост: 400 об/мин
Обороти на празен ход, II скорост: 2000 об/мин
Диаметър на пробиване в стомана: 13 мм
Диаметър на пробиване в дърво: 76 мм
Обхват на патронника: 1.5 - 13 мм
Степени на скорост: 2
Степени на въртящия момент: 21
Бързозатягащ патронник: Да
Работно осветление: Двойно LED осветление
Защита от претоварване: Да
Ръкохватка: Гумирана
Реверс: Да
Време за зареждане на батерията: 22 мин
Акумулаторни батерии в комплекта: 2
Зарядно устройство: Да
Куфар: Да
Размери: 225 х 79 х 258 мм
Тегло: 2.3 кг

 

Оказва се, че го правят. Веднага щом хванете в ръцете си акумулаторен винтоверт MILWAUKEE, разпознавате качеството незабавно. Те са леки и лъскави в ръката Ви, но са здрави, като скала. Те наистина се открояват, въпреки че са малко по-скъпи. Нямат никакви проблеми с пробиване в хоросан, смесване на бетон и пробиване на дупки в стомана. Общо взето на всички места, където обикновено бихме използвали стандартна електрическа бормашина.
 
С aкумулаторен винтоверт MAKITA можете да направите всичко това отново, макар че всяка задача отнема малко повече време, а и батерията е малко по-слаба, отколкото тази на  MILWAUKEE M18. Каквото и  да прави инженерният екип на MILWAUKEE, за да произвежда тези батерии, смятаме, че целият отдел заслужава повишение. Те се зареждат на 100% за по-малко от час и ще издържат през целия ден при нормално натоварване, без да показват почти никакви признаци на умора. Нека сега да не се отказваме от електроинструменти MAKITA. Както казахме, това са чудесни инструменти, които успяха да направят всичко, което направи M18 Fuel line-up.
 
Най-очевидната и забележима разлика се прояви под формата на живот на батерията - инструменти MAKITA се изтощиха много по-бързо. Трябва да се каже обаче, че въпреки че линията на MILWAUKEE леко превъзхожда MAKITA, ние поставяме тези инструменти на един кантар.
 
 
И кой е по-добрият? Мисля, че сме отговорили съвсем ясно. За средностатистическият хоби майстор, не можем да препоръчваме да купува по-скъпото, за целите си, но сме сигурни, че електроинструменти MAKITA ще осигурят повече от необходимото, за да постигнете Вашите цели.
 
 

Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе