3-те най-добри марки за резачки за дърва в света

Публикувано: 2019-06-10 09:33:22
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резачки за дърва Rss feed

Моторните резачки за дърва са полезни инструменти, които правят рязането на големи парчета дърво по-лесно, по-бързо и по-удобно, отколкото с ръчен трион. Те са удобни за пренасяне и може да бъдат електрически, бензинови или акумулаторни. Снабдени са с набор от зъби на въртяща се верига, която се движи бързо, за да срязва големи дебели дървета, а в някои случаи и лед. 

За да намерите най-добрата резачка, не е нужно да проучвате всички модели на пазара. Достатъчно е да се запознаете с производителите и техния стандарт на работа. В тази статия ще споделим кои са трите най-добри марки (според нас), които произвеждат надеждни и функционални верижни триони. Всяка една тяхна машина със сигурност ще даде резултатите, от които се нуждаете.

STIHL

С около 100-годишен опит зад гърба си в тази област, STIHL е компания, която произвежда главно верижни триони с основен принцип „да облекчават работата на хората сред природата“. Нейният създател, Андреас Щил, конструира първата си дърворезачка през 1926 г. Следват години на усъвършенстване и популяризиране на марката, която днес се е превърнала в една от най-разпознаваемите сред професионалистите и любителите градинари. 

Като компания, добре запозната със спецификите и възможностите на своята градинска техника, STIHL винаги радва с различни иновации, които спомагат продуктите й да стават все по-надеждни и оттам - все по-предпочитани. 

Част от впечатляващите постижения в технологията на резачките за дърва са центробежният съединител, антивибрационната система, спирачната система на веригата. Всичко това прави моторните триони STIHL по-силни, по-трайни, по-функционални и по-безопасни.

Емблематичен модел резачки за дърва е STIHL MS 251, който е предпочитан от собствениците на къщи с двор, вили и малки стопанства. Той се отличава със своята мощност и гъвкавост в използването. Може да хвърлите поглед и на верижен трион STIHL MS 271, който е създаден за професионалисти. Изключително мощна машина, която предлага лекота на използване.

резачка за дърва щил

Бензиновата резачка STIHL MS 271 ще ви спечели със своя мощен двигател STIHL 2-MIX (3.5 к.с.) с въздушно охлаждане. Дължината на шината й STIHL Rollomatic E е 40 см. 

Този модел е снабден с антивибрационна система, за да може да работите комфортно и без умора. За перфектното представяне на STIHL MS 271 допринасят предварителното отопление на карбуратора (супер практично през зимните месеци) и автоматичното смазване на веригата. 

Обемът на горивния резервоар е 500 мл, а на верижното масло - 240 мл. Общото тегло на машината е 5,6 кг - малко по-голямо от това на модела STIHL MS 251 (4,8 кг), който също е с двигател STIHL 2-MIX, но с по-малка мощност - 3 к.с.

резачка за дърва щилрезачка за дърва щил

STIHL MS 251                                                                    STIHL MS 271


HUSQVARNA

Като един от основоположниците в производството на резачки за дърва, HUSQVARNA несъмнено е марка, която трябва да имате предвид. Историята й започва през далечната 1689 г. като завод, в който се произвеждат винтовки

Постепенно гради авторитет, като за това спомагат три века непрекъснати научни изследвания и разработки, за да бъдат удовлетворени изискванията и очакванията на клиентите. Днес шведската компания е марка, с която всички се съобразяват. В продуктовото й портфолио откриваме широка гама продукти:

  • градински инструменти
  • помпи за вода
  • генератори за ток
  • почистващи машини
  • строителна техника
  • електро- и пневматични инструменти
  • пречистватели за въздух и др. 

резачка за дърва хускварна

Верижните триони, като част от арсенала на HUSQVARNA, получават еднакво отношение и допълнително развитие съвместно с останалите продукти на компанията. Някои забележителни нововъведения в градинската й техника са Low-Vib технологията за намаляване на вибрациите, центробежната система Air Injection за почистване на въздуха и TrioBrake. Всички те спомагат за по-добра функционалност, удобство и безопасност на резачките за дърва.

Най-забележителните модели резачки за дърва на HUSQVARNA са 455 Rancher, който представлява дърворезачка за домашни потребители, които искат силна и отзивчива машина, и 536Li XP с акумулаторно захранване. За професионалисти, които искат изключителна производителност, ефективност и висока мощност, е създаден моделът 550 XP. Той е снабден с X-Torq® двигател с мощност 3.8 к.с. и 10200 об./минута

Охлаждането му е въздушно. Дължината на шината е 38 см, като стъпката на веригата е 0,325 инча. За комфорта на оператора отговарят антивибрационна система, ръчен стартер и допустимо ниво на шума. Теглото на тази резачка за дърва е само 4,9 кг. 

Къде се произвежда Хускварна?

Много често клиентите ни се интересуват от мястото на производство на продуктите на някои марки. Хускварна не прави изключение. Корпорацията като един от лидерите в производството на градинска техника разполага с производствени помещения в няколко държави, сред които Швеция, Китай, Бразилия, САЩ и др. Независимо в кой завод се правят нейните резачки за дърва, тримери за трева, храсторези, генератори, помпи за вода и т.н. - процесът отговаря на високите стандарти на работа на Husqvarna и изисква преминаването на задължителните тестове и сертификации. 


резачка за дърва

HUSQVARNA 455 Rancher                   HUSQVARNA 536Li XP                             HUSQVARNA 550 XP


Black & Decker

С повече от 100 години в сферата на градинската и горска техника, компанията Black & Decker също се радва на завидна разпознаваемост и уважение. След създаването й през 1910 г., тя стриктно спазва традициите в производството и не спира да разработва иновации и да ги внедрява в богатия си продуктов асортимент, включително във верижните триони. Тъй като компанията си партнира със Stanley, тя произвежда голям брой продукти всяка година. На годишна база те достигат внушителните 1000 артикула

Любопитен факт за създателите на марката е, че те стартират своето начинание с първоначален капитал от 1200 долара. С. Дънкан Блек по това време е на 27 г., а Алонцо Декер, който дори не е завършил гимназия, е на 26 г. 

Запознават се няколко години по-рано, докато работят в телеграфна компания. Един от първите им проекти е проектиране на машина, която да произвежда капачки за бутилки за мляко. През 1917 г. основават първата си фабрика в Таусън, Мериленд. През 2010 г. компанията обединява усилия с Stanley Works и се приема името Stanley Black & Decker. Четири години по-късно се ребрандира. Затова днес компанията е позната като Black+Decker

резачка за дърва декер

Някои забележителни характеристики на резачките за дърва на Black & Decker включват опъване на веригата без инструменти, автоматична система за омасляване и акумулаторна система за захранване с дълготрайни литиеви батерии. Всички те допринасят за безупречната производителност и ефективност на машините.

Вижте още: Моторна резачка HUSQVARNA 450 II

Най-популярните верижни триони от Black & Decker са GK1000 с неговия иновативен и уникален дизайн, който предлага огромна мощност и ниво на безопасност, докато се използва, и GKC3630L20, който ще ви впечатли с огромна мощност и устойчивост на тежки натоварвания

резачка за дърварезачка за дърва

Black & Decker GK1000                                      Black & Decker GKC3630L20

Резачката за дърва Black & Decker GKC3630L20 е с отличен баланс, удобна дръжка и с него лесно ще маневрирате. Благодарение на възможността за опъване на веригата без инструмент, можете бързо да я регулирате и да пристъпите към работа. Машината има 36V литиево-йонна батерия, която се презарежда само за 90 минути и при нея отпада ограничението от дължината на кабела.

Други важни характеристики за този модел на Black & Decker са: тегло от само 3,9 кг, лесна употреба, ширина на рязане до 30 см, опростена автоматична система за омасляване и ергономичност. 

Топ марки акумулаторни резачки

Когато става дума за верижни триони на батерия, може да посочим три марки. Отново обичайните заподозрени са STIHL и HUSQVARNA. С опита, който имат през годините, те успешно развиват продуктовата си гама от акумулаторни градински уреди. До тях наравно се нарежда марката EGO. 

EGO

EGO е сравнително млада компания. Основана през 1993 г., днес тя е достоен конкурент. И това си проличава лесно, когато разгледате богатия й асортимент. В онлайн магазин Коледжиков предлагаме почти всичко от него - акумулаторни духалки за листа, храсторези, снегорини, агрегати за ток, косачки, кастрачки, уреди за бита и, разбира се, резачки за дърва

Всички модели на EGO се отличават със своя дизайн в черно, сиво, бяло и зелено. Те съчетават иновативна технология и ергономичност. Захранват се с литиево-йонни батерии и осигуряват конкурентна производителност спрямо бензиновите резачки. Ако се интересувате от градинска техника на батерии, разгледайте още сега моделите EGO Power+ CSX3002 и EGO POWER+ CS1401E SET

STIHL

STIHL е марка, която няма нужда от второ представяне. Затова, когато става дума за акумулаторни резачки, може да споменем някои от най-търсените машини през последните години. На особена популярност се радват мини акумулаторните резачки тип GTA 26. Масово се търсят още STIHL MSA 140 C-BQ, STIHL MSA 120 С-BQ и STIHL MSA 200 C-B. За потребители, които са взискателни към производителността и модерните технологии, интерес ще представляват верижните триони STIHL MSA 300 и STIHL MSA 300 C-O

HUSQVARNA

Ако държите на марката HUSQVARNA в инвентара си и търсите алтернатива на бензиновата резачка, акумулаторните модели са решение. За да изберете модел, сортирайте наличните предложения по новост или цена. Системата за филтриране позволява и да откриете кои са най-добрите промоции в момента





Може би се интересувате още и от:

Евтини резачки за дърва - топ предложения на сезона

Бъдете готови за пролетта с резачки за дърва и лозарски ножици BLUE BIRD

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание