Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Диспенсъри и колонки за гориво


Дата: 2019-08-29

 

 

 

Колонки за гориво и диспенсъри са машини, използвани за изпомпване на бензин, газ и дизел за зареждане на превозни средства. Съвременните горивни колонки и диспенсъри имат две основни части. Първата е електронната глава, в която е вграден компютър, който контролира действието на помпата, задвижва компонентите си и изпраща данни на отдалечена система за трансфера на гориво. Вторият е механичен участък, съдържащ помпа, електродвигател, клапани и измервателни уреди за изпомпване и контрол на потока на горивото.


Потопяеми горивни помпи за диспенсъри

Диспенсъри с потопяеми горивни помпи са тези, които стоят потопени в даден резервоар за гориво. Този вид диспенсъри за гориво се използват в горещи страни, където смукателната помпа може да има проблем с преодоляването на кавитация с топъл бензин или когато разстоянието от резервоара до помпата е твърде дълго.Съвременните диспенсъри и колонки за гориво имат различни видове маркучи, степени на разпределяне, форми и допълнителни устройства, като разходомери или принтерни устройства. Пистолети за зареждане биват прикрепени към гъвкави маркучи, като по този начин позволяват на горивни диспенсъри да обслужвт гърлото за пълнене на превозно средство.

Маркучите са със здрава конструкция, за да издържа на интензивна употреба, включително излагане на атмосферни влияния и използване върху големи превозни средства. Обикновено са оборудвани с пружинна система за допълнителна здравина. Колонки за гориво разполагат и със стоп система - клапан за прекратяване на подаването на гориво, ако случайно пистолета или маркучът изпадне на земята, поради разсеяност на потребителя.


Добавени са специфични характеристики на пистолети за гориво, които включват различни размери и диаметри, за да предотвратяват пълнене с несъвместимо гориво в грешното превозно средство, като например в дизелов автомобил да се сипе бензин или обратното.

 


Смесване на гориво

Някои страни имат помпи, които могат да смесват два различни нефтопродукта, преди да бъдат дозирани. Типичното употреба на тази техника включва добавяне на масло към бензин в двутактови мотоциклети.

Измерване на количеството дозирано гориво

Количеството на дозиране на гориво на типичния дозатор е около 40 литра в минута. Скоростта е по-висока при високоскоростни помпи, които обслужват големи превозни средства като камиони. Сред най-критичните функции на разпределителя на гориво е точността на количеството гориво, което изпомпва.

 

Измерването на потока обикновено се извършва с четиритактов бутален метър, който е прикрепен към електронно кодиращо устройство. По-старите помпи имат механични измервателни уреди, които физически движат цифри върху дисплей, докато по-новите модели измерват движението на гориво чрез електрически импулси чрез използване на въртящ се енкодер.


 

Автоматично изключване на пистолет за горивна колонка

Колонки и диспенсъри за гориво имат и автоматичен изключващ клапан, който спира потока на гориво, след като резервоарът е пълен. Чувствителни сензори вградени в система за дозиране на гориво правят това възможно. Механичният клапан на помпата открива промяна на налягането и се затваря автоматично.
 Дозатори и колонки за гориво COSMEK

Лидерът в петролната индустрията в Италия - COSMEK осигурява надеждни и висококачествени дозатори за гориво, диспенсъри, колонки, резервоари и помпи на най-добра цена и с гарантирано отлично обслужване, на което може да разчитате след продажба. Попитайте ни за ценова оферта, за да можем да отговорим най-правилно на всичките Ви нужди от горивно оборудване и със сигурност ще останете доволни след това.

 

За да закупите колонка или диспенсър за гориво последвайте този линк: http://www.koledzhikov.bg/category/663/kolonki-i-dispensari-za-gorivo.html


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе