Видове резервоари за съхранение на дизелово гориво

Публикувано: 2019-06-17 09:33:46
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резервоари и колонки за гориво Rss feed

Резервоарите за съхранение на дизелово гориво са основно два вида - надземни и подземни. Първите са доста популярни поради по-ниските дългосрочни разходи за поддръжка. Тези горивни резервоари са по-изгодни за инсталиране в сравнение с подземните, тъй като не е необходимо да инвестирате средства за копаене на дълбок изкоп, бетониране на стени и настилка. 

Освен това са по-лесни за обслужване и ремонтиране. Можете лесно да ги проверите за течове. Това са причините, поради които надземните резервоари за гориво да са предпочитани за съхранение на горива и химикали.

При подземните резервоари за гориво най-малко 10% от обема им остава под земята. Най-често се използват за съхраняване на опасни материали или горива. Подходящи за хора, които искат да увеличат пространството и / или стойността на своето имущество. 

Подземни резервоари за съхранение могат да бъдат поставени под тревни площи и алеи, където не се виждат. Може да се каже, че те са по-безопасни, тъй като шансът за експлозия е много малък. 

При използването на подземни резервоари обаче се увеличава вероятността от течове, както и вероятността от генериране на замърсяване, тъй като те не могат да се проверяват често.

Предимства на използването на резервоари за съхранение на гориво

Ако вашият бизнес изисква резерв от дизелово гориво и други запалими течности, тогава е важно да използвате резервоар за промишлено съхранение на гориво. Става дума са стандартно сертифицирани съдове, които осигуряват безопасно съхранение на този вид запалима течност. Те ограничават изпарителните емисии и предотвратяват изтичането на гориво.

Горивните резервоари са произведени и проектирани така, че да отговарят на индустриални стандарти, което ги прави ефикасна и надеждна опция за посрещане на вашите нужди за съхранение на дизелово гориво. Използването им предлага няколко предимства, които ще разгледаме.

Ефективност на разходите

Използването на резервоар за съхранение на дизелово гориво е рентабилно, тъй като вашият персонал не трябва да напуска работната площадка или обект, за да зарежда оборудването или превозните средства

Това спестява както пари, така и време. Резервоарите са с голям капацитет, над 50 000 литра, което позволява да съхранявате дизелово гориво в съответствие с необходимото ви количество седмично или ежедневно.

резервоар за дизелРазнообразие

Има различни видове резервоари за съхранение на гориво, от които можете да избирате. Основните са - надземни и подземни, но има и трети вид - двустенния. Този тип резервоар се използва широко поради неговата издръжливост. Има двойни стоманени стени, предотвратяващи разливането на съдържащото се в него вещество. 

Капацитетът за съхранение на двустенните резервоари обикновено е между 1000 и 150 000 литра. Промишлените резервоари за съхранение на гориво се инсталират лесно. Някои от тях са преносими, за да може да транспортирате гориво докъдето искате и когато ви е необходимо.

Видове двустенни резервоари за съхранение на дизелово гориво 

Надземни

В магазини Коледжиков предлагаме надземни двустенни резервоари с вместимост от 3 000 до 50 000 литра дизел. Моделът COSMEK Aboveground 3000 се характеризира с корпус от въглеродна стомана и перфектна херметичност. 

Снабден е с люк с диаметър 74,5 см и индикатор, показващ нивото на горивото в съда. Фабрично резервоарът върви с устройство, което е предназначено да следи за течове.

По-големи резервоари за съхранение на гориво, които се разполагат над земята, са предпочитани от компаниите, опериращи в сферата на строителството и транспорта. Те са снабдени с изпускателни клапани, нивомери и добре уплътнени люкове. За по-голяма сигурност и опазване на околната среда корпусите им се изработват от заварена стомана и са перфектно херметизирани. 

Наличието на две стени при всички модели е гаранция, че при непредвиден инцидент няма да има изтичане на гориво. В модела COSMEK Aboveground 20000 производителя е предвидил стълба за изкачване отстрани на резервоара, както и подпорни крачета, които осигуряват оптимален баланс и предпазват от преобръщане. 

Ако решите да преместите или да транспортирате двустенния резервоар за дизел, предвидени са уши за поставяне на куки.

Модели като COSMEK Aboveground 50000 са предназначени за големи предприятия, които имат нужда от постоянен източник на гориво за своите тирове, камиони, строителни машини и др.  

Подземни 

Ако търсите резервоар за гориво, който да разположите под земята, COSMEK предлага богат асортимент, който отговаря на потребностите на широк кръг от потребители. В онлайн магазина сме подбрали няколко продукта с вместимост от няколко хиляди литра до 25 000 литра

Най-малките ни подземни двустранни резервоари за дизелово гориво са с вместимост 3 000, 4 000 и 5 000 литра. Те са изработени от въглеродна стомана и имат цилиндрична форма. Хидравлично тествани са и са оборудвани с шапка във формата на квадрат и поцинкован капак. 

резервоар за дизелСнабдени са огнеупорни изпускателни клапани и детектори за регистриране на теч, спад в налягането или пък друг проблем. Тези резервоари са със специално покритие, което ги защитава срещу въздействието на агресивни химикали и електрохимични агенти. За лесно транспортиране са предвидени заварени уши

Резервоарът с двойни стени за подземно съхранение COSMEK 25000 разполага със специална звукова и светлинна сигнализация, която да ви информира за наличието на проблем по повърхността му. Неговото покритие е изработено от пластове стомана с антикорозионно покритие, което е и горивоустойчиво

Доверете се на магазини Коледжиков, когато имате нужда от качествени резервоари, изработени по високи стандарти и предназначени за индустриална употреба. В продуктовия ни асортимент ще откриете богат избор на модели. 

Освен надземни и подземни двустенни резервоари за гориво, предлагаме: 

  • колонки за гориво 
  • AdBlue резервоари за урея 
  • преносими резервоари за дизел и бензин 
  • системи за гресиране и трансфер на масла 
  • обезопасени шкафове за фитосанитарни продукти 
  • резервоари от полиетилен за транспорт и дозиране на дизелово гориво и др. 

Не се колебайте да се свържете с нашите търговски консултанти, които ще ви дадат ценни съвети, насоки и допълнителна информация при избора на резервоар




Полезно четиво: 

Коледжиков препоръчва: 5 телоподаващи и инверторни заваръчни апарата

Технологии и иновации в колонките за гориво и диспенсърите COSMEK

Лентов банциг за рязане - насоки при избор и закупуване

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание