Приложения и предимства на универсалния диамантен диск на NORTON

Публикувано: 2019-08-19 09:35:46
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

На пазара ще откриете два типа дискове - за рязане и за шлайфане. Универсалният диамантен диск NORTON CLIPPER 4x4 Explorer е предназначен за сухо и мокро рязане на почти всички видове строителни материали: бетон (пресен, стар, порест), гранит, камък, метал, фаянс, теракота, дървесина, цимент, плочки, гранитогрес, керамика, мрамор, керемиди, варовик, цимент, плочки, огнеупорни материали и др. 

Всеки един от предлаганите модели е разработен и произведен в модерното съоръжение на NORTON в Люксембург. Той предлага подобрена производителност при рязане и се отличава с иновативни характеристики, гарантирайки най-високи стандарти за безопасност. 

Диамантените дискове са специално създадени за работа с фугорези, асфалторези, настолни машини за рязане на строителни материали, отрези машини и др. Характерно за тях  е, че са проектирани по специален начин. 

В изработката им са вложени промишлени диаманти и поради това са по-твърди и по-здрави в сравнение с класическите режещи дискове, които са изработени от т.нар. висок клас корунд. Диамантените дискове са отличен избор за рязане на различни строителни материали, като ако искате да режете метал, задължително трябва да изберете модел, който е произведен за целта. В противен случай рискувате да не постигнете желания резултат и да повредите диска. 

диамантен диск

Предимства на универсалните диамантени дискове за рязане на строителни материали на NORTON 

Бързо рязане 

Новата спецификация на сегмента носи огромно подобрение в скоростта на рязане и живота на диамантения диск. Сравнявайки най-известните конкурентни продукти, NORTON CLIPPER 4x4 Explorer превъзхожда всички многофункционални конкурентни остриета, като осигурява най-добра възвръщаемост на инвестициите за крайния потребител.

диамантен диск за рязане

Повече безопасност 

Напълно съвместими с най-новия стандарт за безопасност EN13236: 2010 и снабдени с патентованата технология на NORTON за предотвратяване на пукнатини в стоманения център, универсалните диамантени дискове за рязане на строителни материали 4x4 Explorer са напълно безопасен продукт, дори когато се използват за рязане на метал.

По-голямо удобство

Трапецовидната форма осигурява тясно пространство между сегментите през целия живот на диамантения диск, намалявайки вибрациите по време на рязане. Назъбването по повърхността на сегмента допринася за скоростта на рязане и спомага за намаляване на усилията, изисквани от оператора.

диамантен диск

По-умно рязане

Патентованият индикатор за дълбочина и стрелката, показваща посоката на въртене, улесняват монтирането на острието, а благодарение на стробоскопичен ефект оператора вижда две линии, показващи дълбочина на рязане 5 и 10 сантиметра. Новият индикатор за износване на сегменти с две тънки линии на 1/3 и 2/3 от височината им показва визуално износването на диамантения диск.

Вижте още: Препоръчани телоподаващи и инверторни заваръчни апарати

Подобрена мултифункционалност 

Подобрената спецификация на сегментите позволява перфектно рязане на всички видове строителни материали от гранит, естествен камък, стоманобетон, тухли, пресен бетон и асфалт. Изборът на диаманти и специалната обработка на стоманения център осигуряват напълно безопасно и устойчиво рязане на метални парчета като арматура, тръби или предпазни бариери.

В магазини Коледжиков ще откриете пълна гама диамантени дискове на NORTON в широк ценови диапазон - от 65 до 2900 лв. Предлагаме модели с диаметър 115 мм, 125 мм, 180 мм, 230 мм, 300 мм, 350 мм, 400 мм, 450 мм и 500 мм. 

диамантен диск

Защо да изберете диамантените дискове на NORTON? 

Компанията има над 130-годишна история и предлага широко портфолио от продукти за рязане, шлайфане, полиране, шкурене и т.н. Произвежда както различни режещи дискове, така и различни машини - триони за рязане на плочки, тухли, камъни и строителни блокове, бормашини, стенни триони, подови шлифовъчни машини, професионални прахосмукачки и др.

Диамантените дискове на компанията са съвместими за работа с ъглошлайфи, фугорези, асфалторези и други строителни машини. Отличават се с високо качество, дълъг срок на живот и добро съотношение цена/качество. Може да се използват от професионалисти и домашни майстори.  



Полезно четиво:

Нисковибрационен фугорез NORTON CLIPPER CS451

3-те най-добри марки за резачки за дърва в световен мащаб

Професионални електроинструменти MILWAUKEE и MAKITA

Телфер - сфери на приложение и основни характеристики при покупка

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание