9 причини да изберете професионална моторна коса HUSQVARNA 545RX

Публикувано: 2019-09-16 09:37:10
Категории: Моторни коси Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Професионална моторна коса HUSQVARNA

Моторната коса е градински инструмент, който служи главно за поддръжка на тревната настилка. Тя може да намери по-широко приложение в двора ви - например за подрязване на храсти, отстраняване на бурени и т.н. Подходяща е за използване през всички сезони. 

На пазара ще откриете богата гама моторни коси за професионална и хоби употреба, което е добре от една страна, но същевременно многообразието усложнява окончателния избор. Затова решихме да ви посочим предимствата на конкретен модел. За главен герой на следващите редове избрахме професионалната моторна коса HUSQVARNA 545RX

Този модел впечатлява със своята мощ и лекота и ви го препоръчваме поради точно 9 причини 

Маневреност

Маневреността е важна, тъй като позволява да достигате и косите трева в трудно достъпни зони или на неравен терен.

Мощност

Тя е необходима, когато се налага да косите големи площи и да разчиствате гъста растителност. HUSQVARNA 545RX е моторна коса с едноцилиндров двутактов двигател с мощност 2.8 к.с. и обем 9000 оборота в минута

Прецизност

Независимо дали сте професионалисти или хоби градинари, прецизността на уреда е от значение, тъй като при всички положения искате вашата моторна коса да може да се справя с фина работа като оформяне на краищата на моравата

Професионална моторна коса HUSQVARNA

Лесно използване 

Колкото е впечатляващ, толкова и лесен за използване е моделът Хускварна 545RX. Той се отличава с мощен 45.7-кубиков X-Torq бензинов двигател, снабден с горивоподкачваща помпа, за да гарантира лесно стартиране при по-студени сутрини. 

Бързо стартиране 

Задвижващата система на бензиновата коса разполага с технология Smart Start и удобен превключвател за спиране, който автоматично се рестартира след преустановяване на употребата, за да направи последващото стартиране безпроблемно. 

Ниско ниво на вибрациите 

Наедно с двигател, който има ефективен и плавен ход, HUSQVARNA 545RX е снабдена с интелигентна система за намаляване на вибрациите LowVib, която помага да се гарантира допълнително комфортът и удобството по време на работа. 

Различни опции за рязане 

Този градински инструмент се отличава с гамата от опции за рязане. Коси както със здрава T35 двойна кордова глава, така и с твърд метален нож за рязане на по-плътна растителност. 

Кордовата  глава е с практична полуавтоматична система за захранване "Tap & Go", която дава възможност бързо и ефективно да постигнете оптимална работна дължина на кордата при косене. 

Преминаването към режещ диск става чрез умния дизайн на Хускварна, използващ защитен комбиниран предпазител. Двата режима на рязане се извършват при висок въртящ момент за оптимална работа, дори при най-тежките задачи.

Професионална моторна коса HUSQVARNA

Ергономичен дизайн

Няма как да не споменем и ергономичния дизайн на моторна коса. Удълженият вал например се комбинира с „мотоциклетна“ двойна дръжка, за да осигури перфектна работна позиция и отлична свобода на движение, повишавайки  производителността и осигурявайки последователно покритие. 

Освен това кормилната уредба може да се регулира според вашите лични изисквания и да включва меки дръжки, за да ви осигури комфорт по време на продължителни периоди на употреба

Удобен презраменен самар

Моторната коса 545RX на HUSQVARNA се доставя с презраменен самар Balance X, който служи за предотвратяване на натоварването при продължително косене. Той е изработен от издръжлива материя и е с размери, които гарантират удобно носене. 

Към всички изброени до тук предимства следва да допълним още няколко:

  • оптимизиран център на тежестта 
  • лесна смяна на режещия елемент 
  • полупрозрачен резервоар за гориво 
  • супер лесно стартиране и регулируема кука. 

Заключителни думи 

В заключение ще допълним, че шведската компания има дългогодишни традиции в производството на градинска техника. Моторните коси са само част от богатия й асортимент от продукти, насочени към сфери като градинарството, строителството, горското стопанство и др. 

Като производител със завиден опит зад гърба си и признанието на потребители от цял свят, тя се ползва с голямо доверие, което успешно укрепва с новите си подобрени градински машини и подсигурения достъп до резервни части и консумативи.

Някои потребители поемат риска да купят евтина китайска моторна коса, но да се разчита на надеждността на такава техника и дългосрочната й служба е трудно. Ако използвате машината продължително време и я претоварите или решите да я използвате не по предназначение, рискувате да я извадите от строя. 

Тогава тя ще се нуждае от ремонт и резервни части, а такива може да не са налични. Утвърдените производители на градинска техника осигуряват гаранция и достъп до резервни елементи години след като един модел спре да бъде произвеждан. Точно такъв е случаят с шведската компания Хускварна, както и други марки, чиито продукти ще откриете в магазини Коледжиков. 

HUSQVARNA 545RX е професионален мощен инструмент, на който може да разчитате да работи без забележки в продължение на часове. Подходящ е за обработване на големи площи

Мощният му двутактов двигател и перфектно заточените режещи елементи ще се справят с косенето на дебела растителност, неголеми дръвчета, обработка на обрасли тревни площи и др. Тази моторна коса предлага защитни системи на съвременно ниво и удобен самар и ръкохватки, с които управлението й е удобно и лесно. Нивото на шум, което издава, е 117 децибела

Ако HUSQVARNA 545RX е модел, който ви се струва прекалено мощен за вашите нужди, може да разгледате другите машини на шведската компания, които са по-малко мощни и съответно с по-ниско тегло

Те принадлежат към т.нар. битови моторни коси и са предназначени за работа около дома, градината и двора. Мощността им рядко надвишава 2 к.с. и може да се окомплектоват с тримерна глава

Конструктивно те много наподобяват професионалните моторни коси, но имат няколко особености: 

  • Те са по-малки като габарити
  • Ръкохватката им може да има форма тип велосипед или пък да е D-образна
  • Често се предлагат с разглобяема щанга, което означава, че са удобни за съхранение и транспортиране.

Друга специфика на моторните коси за хоби градинари е, че цената им е по-ниска

Ако ще косите тревата на двора, може да се ориентирате към моделите с тегло 4-5 кг. При по-сериозно затревени участъци, в които има и храстовидна растителност, се налага използването на по-мощна моторна коса

Най-често теглото на този тип машини е 5-6 кг. За градински дейности, които изискват повече мощност и издръжливост, пазарът предлага моторни коси с тегло 7-8 кг. Това са вече професионални модели, за които се изисква физическа издръжливост. 

Независимо дали работите с моторна коса професионално, или за оформяне на домашната градина, спазвайте правилата за безопасност. Винаги носете предпазен шлем или защитни очила, тъй като в процеса на косене има риск от летящи частици

Продължителната работа с моторната коса води до нагряване на двигателя. Не го докосвайте! Винаги сваляйте машината на земята, като я държите за щангата или ръкохватката. 

Може би се интересувате още и от:

Комби системата STIHL KMA 130 R предлага много функции в едно

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание