Доверете се на системата RIPAGREEN в борбата с плевелите

Публикувано: 2019-09-30 09:37:34
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Уреди за премахване на плевели Rss feed

Всяка година плевелите нанасят огромни икономически щети в селското стопанство. Тази диворастяща растителност се развива неконтролируемо и представлява проблем, когато мащабите й са големи. В земеделието има добре разработени технологии за хербицидна борба, а в градски условия практично и ефикасно решение са т.нар. машини за опламеняване

Днес ще ви представим системата RIPAGREEN, която използва топлина, с помощта на която унищожаването на плевелите в градовете и селските райони е ефикасно, дълготрайно, безопасно и бързо. С тази машина отпада необходимостта от използването на препарати, които често съдържат вредни за околната среда и здравето на човека химикали. 

Тя се състои от две части - дълъг пистолет със спусък и допълнителна дръжка и мобилна количка за транспорт на бутилка с газ пропан-бутан. За да ви запознаем подробно с възможностите и потенциала й, ще ви разкажем подробно какво представлява системата RIPAGREEN

Още отсега трябва да уточним, че тя представлява екологичен начин за борба с плевелната растителност, предлага висока производителност и разходва между 2,9 и 5,2 кг газ на час

Принцип на работа 

Машината за термична борба с плевели RIPAGREEN има прост принцип на работа. За кратък период от време тя генерира висока температура, с която “термично се шокират” растенията. Като резултат влагата в тях се изпарява. Това води до естествено загиване на плевелите чрез “взривяване” на техните клетки. 

Пистолетът за нагряване е с тегло 2 кг и е с ергономичен дизайн. Регулируемата му топлинна мощност осигурява къс и насочен пламък с прецизна точност за пълна безопасност по време на работа

Генерираната топлина унищожава плевелите много бързо при широчина на плевене 40 см (16“), като силата на пламъка във всеки един момент може да се регулира, а дюзата може да се върти на 360° за прецизно плевене в затруднени зони.

машина за унищожаване на плевели

Устройството RIPAGREEN позволява дюзата на пистолета да бъде насочена към плевелната растителност без да се държи в ръка удължителят. За по-висока прецизност при обработката на труднодостъпни места, пистолетът може да бъде разглобен, за да бъде поставена дюзата в късата част.

Система за унищожаване на плевели позволява на потребителя да движи сам количката, за да покрие големи площи, или да я транспортира. Ниското потребление на газ осигурява повече от шест часа непрекъсната работа, най-вече благодарение на системата за запалване.

Поддържащата допълнителна дръжка е ергономична с покритие "Soft-grip" и може да се постави навсякъде по протежението на пистолета, така че да отговаря на нуждите на всеки оператор. Сгъва се автоматично след употреба.

Системата за термично плевене RIPAGREEN притежава 45 до 76 kW топлинна мощност при работно налягане 1.5 – 3.5 bar и минимална / максимална температура от 250 до 400° C. Тя консумира от 2.9 до 5.2 килограма газ на час и има максимално ниво на шум 85 dbA

Газовият маркуч е с дължина 4 метра и се свързва около количествата с въртящ се фитинг за голям работен радиус. Система за автоматично разпознаване на ниско налягане изключва подаваната от резервоара газ, а специален регулатор намалява притока му в случай на изтичане на горивото. 

машина за унищожаване на плевели

Режими на работа

Режимите на работа на машината за термична борба с плевели RIPAGREEN включват:

  • Режим Push - той може да се извършва от един оператор и е препоръчителен за обработване на дълги прави алеи с плевели покрай стени и тротоари
  • Режимът Pull - той е предназначен за извършване от един оператор. При него може да премествате машината от една област на друга, без това дамашина за унищожаване на плевели води до забравяне на части от оборудването.  
  • Режимът Pull Mode - задължително се извършва от двама оператори, се използва подход на регуване на преместване и плевене. По този начин се подобрява ефективността на работата

Ако от вас се изисква да плевите около дървета и на тесни и труднодостъпни места, използвайте режима за пренасяне. Той може да се осъществи безпроблемно от един оператор. 

Режим на транспортно средство (извършва се от двама оператори) - единият оператор позиционира количката за термична обработка на плевели в центъра на различни обработваеми зони, докато другият обработва с пистолета. Този режим е подходящ за обработка на големи и достъпни, но разпръснати участъци с необичайно прораснали плевели.

Какво представлява количката за транспортиране?

Количката за транспортиране на машината за плевене е проектираната по начин, че да позволява превозване на абсолютно всичко, от което може да имате нужда по време на опламеняването - пистолет, газова бутилка, маркуч, бутилка с вода или пожарогасител. 

машина за унищожаване на плевелиТя помага на оператора да се движи лесно по тесни зони между бордюри и препятствия и може да се регулира така, че да се адаптира към всеки работен режим, както и към височината на оператора. Количката на система RIPAGREEN разполага с различни държачи за всяко устройство и аксесоар, като за газовата бутилка е предоставено текстилно покривало. 

Три големи колела осигуряват стабилно и надеждно придвижване. Те се движат във всяка посока и са пригодени и за по труднопроходими терени. На едно от колелата е монтирана спирачка за повече стабилност при работа под наклон. 

Транспортната количка е изработена от здрави стоманени тръби и може да се придвижва навсякъде благодарение на компактните си размери. Теглото й без да е натоварена е 15 кг, а ширината й е точно 55 см

Сфери на приложение

Машината за опламеняване RIPAGREEN може да се използва за термична борба с плевели на - пешеходни пътеки, алеи, тротоари, алпийски градини и други зони с бурно обрасъл терен. Силата и качеството на пламъка са подходящи още за рязане на полимер, нагряване, маркиране на пътната повърхност и топене на сняг и лед през зимата. 

Защо да изберем системите за унищожаване на уреди на RIPAGREEN? 

Френската компания RIPAGREEN е създадена през 1922 г. и първоначално се специализира в производството на заваръчно оборудване. Половин век по-късно инженерите й създават пистолет, задвижван от пропан-бутан или природен газ, който намира приложение в сферата на опаковките. 

Днес RIPAGREEN е сред водещите производители на машини за контролиране на плевелната растителност. Те са предпочитани, тъй като са компактни по размери и с висока производителност. Използват се широко в паркови пространства, по тротоари и паркинг. 

Технологията на опламеняване ефикасно и бързо се справя с разпространението на плевелите. От компанията уточняват, че тя постига оптимални резултати при млади растения. При по-стари растителни видове, поради наличието на запас от енергия в стъблата им, термичното третиране може да не даде желания ефект. 

машина за унищожаване на плевели

Борбата с плевелната растителност е възможна с екологичните решения на RIPAGREEN. Френската компания инвестира много средства и познания, за да усъвършенства още повече своята технология и да гарантира на потребителите иновативни машини, щадящи околната среда. 

В магазини Коледжиков предлагаме богата гама уреди за премахване на плевели в широк ценови диапазон, сред които и горелки, прикачни машини и др. Освен продукти на RIPAGREEN, при нас ще откриете системи и на други утвърдени компании, работещи в същата сфера - ETESIA, HYUNDAI, REINERT, TEXAS и ZACHO

Нашите търговски консултанти са добре обучени и готови да отговарят на всички ваши въпроси относно спецификата на всеки един модел за опламеняване на плевелна растителност




Полезно четиво: 

Уред за събиране на реколта - същност, основни характеристики и кога се използва

Използвате ли препарати за борба с плевелите? Предпочетете ETESIA MBR50! 

Как да се отървем от високата трева с косачка GRILLO HWT 700

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание