Ако търсите керамично барбекю на въглища, изберете KAMADO JOE CLASSIC II

Публикувано: 2019-10-21 09:38:00
Категории: Барбекюта и пушилни за месо Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Въпреки че компанията Kamado Joe е основана през 2009 г., технологията за приготвяне на месо на дървени въглища е на повече от 3000 години. Базирайки се на древната готварска пещ, тя произхожда от Китай и години по--късно се разпространява в Япония

Керамичното барбекю на въглища Kamado Joe Classic II е произведено на базата на същите тези древни принципи, но използва съвременни материали и напредничав дизайн, за да превърне процеса на печене в удоволствие. Този уред има способност да генерира висока температура и предлага набор от полезни за потребителя функции.

Предимства на печенето на месо в керамично барбекю

  • Впечатляващо задържане на топлина

Барбекюто на дървени въглища Kamado Joe Classic II е направено изцяло от керамика, от дебелите стени до вътрешната горивна камера, която съдържа въглищата. Чрез регулиране на отвори, потребителите могат да контролират количеството въздух за горене и следователно - температурата на печене. 

Долният вентил регулира топлината на макро мащаб в интервал от по 100 градуса, докато горният отвор е за фина настройка на топлината в стъпки от по 25 градуса. Тъй като керамичният материал има свойството да задържа топлината, не е необходимо да изгаряте голямо количество въглища, за да развиете висока температура. 

барбекю на дървени въглища

Уредът може да генерира температура от 82 до 399 градуса

  • Достатъчно голяма работна площ

Скарата на грил Kamado Joe Classic II е с диаметър 47 сантиметра и е изработена от неръждаема стомана. Този размер е напълно достатъчен да изпечете цяла пица под капака. 

  • Чудесен външен вид и лесен за употреба

Керамичното барбекю на въглища Kamado Joe Classic II е с яйцевидна форма и има вграден термометър в капака. За разлика продукти на други марки, то идва в смел и лъскав, тухлено-червен цвят, който му придава впечатляваща външност. 

барбекю на дървени въглища

Моделът е снабден със здраво заварена метална стойка, която има заключващи се задни колела, и полимерни странични рафтове, които лесно се разгъват и сгъват при нужда. Полиците дори включват куки за окачване на инструменти и принадлежности

В Kamado Joe Classic II има няколко дизайнерски иновации, които го правят особено лесен за използване, те са:

           - Датчикът за температура е задоволително голям и лесен за разчитане, като показва градусите във Фаренхайт и Целзий. 

           - Системата „Divide and Conquer” („Разделяй и владей”) е проектирана така, че да позволява да държите храната близо до огъня, или да я поставите на няколко сантиметра по-високо, за да печете на умерена топлина. 

           - Колекторът за пепел, който се изважда чрез приплъзване, улавя всички угарки от горивната камера. 

  • Пружинен механизъм на капака

Едно нещо, което много различава керамичното градинско барбекю на въглища Kamado Joe Classic II от останалите камадо грилове е лесният за вдигане капак. Иновативният пружинен механизъм поема по-голямата част от теглото му, така че да го отваряте и затваряте без излишни усилия

керамично барбекю на дървени въглища

Всъщност капакът дори няма да се затвори докрай, освен ако не го натиснете. Когато използвате други марки, капакът може да падне рязко, дори да счупи скарата, което е риск, който не си струва да позволявате. 

  • Включени основни аксесоари са включени в комплекта

Всичко, от което се нуждаете, за да започнете печенето или опушването на месото, се доставя с Kamado Joe Classic II. Това включва количка, рафтовете, решетките за готвене от неръждаема стомана и керамичен топлинен дефлектор, който помага за смекчаване на топлината и създаване на непреки топлинни зони

Други опционални аксесоари за закупуване са перфорирана стоманена тава за печене на зеленчуци или риба.

керамично барбекю на дървени въглища

  • Загряване и охлаждане

Тъй като керамичното барбекю на въглища Kamado Joe Classic II се справя отлично със задържането на топлината, по-лесно е да го загреете, отколкото да го охладите. Ако искате да готвите при умерена или слаба температура, не дръжте отворите широко отворени при предварително загряване. Затворете ги малко, така че топлината да може да се повишава постепенно. 

Колкото повече използвате Kamado Joe, толкова по-добре ще предскажете къде да поставите отворите за желаната температура. Ако искате да готвите при високи градуси, с пълна горивна камера, с пресни въглища и широко отворени отвори ще достигнете максимална температура за 15 минути!

керамично барбекю на дървени въглищаЗащо да предпочетете керамично барбекю пред електрическо?

В магазин Коледжиков предлагаме широк асортимент от барбекюта, грилове, пушилни за месо и пещи за пици. Когато се колебаете между нашите барбекюта на ток, газ или дървени въглища, помага да разполагате с информацията за техните преимущества. 

Днес говорим за керамичните барбекюта KAMADO JOE, които работят с въглища. Готвенето с тях има няколко специфики. Една от най-важните е, че не сте зависими от наличието на ел. мрежа

Освен това те са: 

  • Мултифункционални 

На керамично барбекю на въглища може да готвите различни продукти и ястия. С времето свиквате с начина на регулиране на температурата, което ви дава свобода да приготвяте храната по свой вкус за минимално време.

  • Не пресушавате месото

В уреда се генерира топлина, която не води до изсушаване на горния слой на месото, зеленчуците и другите продукти. Те запазват своята сочност и характерен вкус.

  • Препоръчваме ги, дори когато навън е зима

Керамичните барбекюта позволяват да бъдат използвани, когато навън температурите са минусови. Материалът, от който са изработени, е с ниска топлопроводимост и отлично запазва топлината за по-дълго време.

  • Здрава и надеждна конструкция

Качествата и стабилна изработка на тези барбекюта гарантира, че може да ги използвате безопасно продължително време

керамично барбекю на дървени въглища

  • Лесни са за поддръжка и експлоатация

След всяко гответе е препоръчително да премахвате всички остатъци от храна. Веднъж годишно смазвайте механизма на капака.

  • Практичност

Ако имате нужда от градинско барбекю, моделите на KAMADO JOE ще ви харесат. Те са компактни, лесно се транспортират в багажник на кола. 

Специфика на барбекюто от керамика

В последно време керамичното покритие набира популярност и причините за това са обясними. Този материал има свойството да не полепва мазнините, задържа задълго време топлината, а формата на барбекюто - овална или яйцевидна, спомага за добрия въздухообмен и отличните кулинарни резултати. 

Тъй като в качеството на източник на топлина, се използват дървени въглища, храната има превъзходен вкус.

Как се готви с барбекю на въглища? 

Приготвянето на храна с керамично барбекю на въглища KAMADO JOE не изисква специални умения и познания. Достатъчно е да прочетете внимателно ръководството на производителя. След като разпалите жарта, всеки един модел е готов да осигури достатъчно време за готвене

Буквално за няколко минути ще разполагате с добре изпечени месо и зеленчуци. Затова не се отдалечавайте кой знае колко далеч от барбекюто!  

керамично барбекю на дървени въглища

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание