Предимствата на косачките за трева ETESIA

Публикувано: 2020-07-06 09:46:11
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Косачките за трева на ETESIA гарантират безупречно качество, независимо дали косите висока, мокра или суха трева и каква е обработката - косене, събиране, изхвърляне на окосеното или мулчиране. От създаването си през 1989 г. компанията произвежда своите косящи машини в завода си във Висамбур, Франция. 

През 2009 г. е отличена с награда за иновациите, които въвежда на пазара, а през 2017 г. представя Hydro 80 e-connect - първата косачка с Bluetooth. ETESIA е една от марките, за които качеството на обслужване на клиентите е приоритет. От 1994 г. има непрекъсната сертификация по ISO: ISO 9002 (от декември същата година), ISO 9001 версия 2000 (от ноември 2002 г.) и накрая ISO 9001 - версия от ноември 2009 г. 

За да бъде винаги в крак с новите тенденции, екипът на ETESIA не престава да разработва иновативни концепции, които революционизират поддръжката на зелени площи и водят компанията към успех. 

Днес може да разчитате на добре развитата й дилърска мрежа и на качеството на нейната градинска техника:

  • косачки за трева
  • скарификатори
  • аератори
  • уреди за премахване на плевели
  • транспортни
  • строителни колички и дъмпери и др. 

Резервните части, необходими за правилното функциониране на машините, са на разположение за период до 10 години след изтегляне на продуктите й от производство. Някои машини дори са все още в експлоатация - повече от 20 години след закупуването им!

Важен момент от производствените стандарти на марката е подлагането на всички проектирани модели на различни изключително тежки изпитания. 

косачка за трева

Предимства на технологията на косене на косачки за трева ETESIA

Косене и събиране

Концепцията на ETESIA елиминира всички рискове от запушване, предлагайки първата косачка за трева с директно изхвърляне отзад и интегриран кош. Днес марката е единственият производител, който първо разработва системата за рязане, а след това самата машина. 

Уникално качество на рязане 

Стоящи на 90° един спрямо друго, двата противоположно въртящи се ножа в косящите машини на ETESIA се припокриват. Остриетата генерират мощен ефект на засмукване и изтласкване на тревата през корпус с форма на спирала с увеличаващо се напречно сечение в кутията за трева. 

Системата за събиране, монтирана директно на изхода на корпуса на режещия механизъм, осигурява перфектно събиране на окосеното без риск от запушване. Няма препятствия между корпуса на режещия механизъм и коша за трева. Резултатът е безпроблемно косене на дълга и влажна трева – задача, с която повечето конкуренти се провалят.

Технология Duocut: Мулчиране и събиране 

Събиране

През 2006 г. инженерите на ETESIA създават концепцията Duocut за новия модел косачка за трева Pro 53. Става дума за корпус, проектиран да придаде 100% качество независимо дали събирате или мулчирате, без да правите компромиси с нито една от двете функции. 

Благодарение на гладката вътрешна повърхност на режещия механизъм и пълното отваряне на изхода за изхвърляне, което помага за извеждане на окосената трева без засядане, се постига изключителна ефективност на събиране. Изрезките за трева са идеално притиснати в колектора.

професионална косачка за трева

Мулчиране

Благодарение на корпуса с форма на камбана, Duocut дава отлични резултати при мулчиране (тревата се раздробява много фино, дори ако е висока или мокра). Приставката за мулчиране (предлага се с машината) завършва формата на косилния механизъм, за да се получи гладка повърхност, без остри ръбове, за да се оптимизира рециркулацията на тревата за мулчиране. Може бързо и лесно да се монтира без използване на инструменти или смяна на острие. 

етесия косачка за трева

Заради ефективността си концепцията Duocut бе адаптирана към косачката Hydro 100 Evolution през 2009 г. и Buffalo 100 и Hydro 100 III през 2015 г.

Опазване на околната среда

Опазването на околната среда и ангажиментът към устойчивото развитие като цяло винаги са били сред основни грижи на ETESIA, още преди това да стане модерно. Ето защо компанията е разработила собствена философия, наречена Bio Concept. 

Тя се прилага във всички области на дейност на ETESIA и на всеки етап от живота на нейното оборудване. Изборът на производствени материали и процеси например се прави въз основа на тяхното въздействие върху околната среда

био етесия косачка за треваBio Concept обхваща и различни проекти за разработване на нови чисти двигатели. 

По този начин ETESIA успя да пусне три изключителни продукта за две години:

  • първата косачка за трева в света, която работи изцяло с PVO (чисто растително масло, биогориво)
  • първата косачка за трева в Европа, работеща на пропан-бутан (25% по-малко CO, 21% по-малко CO2
  • първата косачка за трева в света, която работи изцяло с електричество (нулево замърсяване и никакъв шум). 

Коледжиков ЕООД е дистрибутор с изключителни права за България на продукти с марка ETESIA

При нас ще намерите широка гама от: 

  • тракторни косачки
  • професионални мулчери
  • различни модели косачки за хоби градинари
  • озеленители - бензинови, акумулаторни, електрически, роботи 
косачки за трева и мулчиране

Може би се интересувате още и от:

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание