Най-важното, което трябва да знаете за акумулаторен тример за трева GreenWorks G

Публикувано: 2020-01-27 09:39:37
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Тримери за трева Rss feed

Представяме ви акумулаторен тример за трева GreenWorks GD60LT. Той се характеризира с мощен двигател и добра комбинация от сила и маневреност. Освен това е лек, има ергономичен дизайн и с него се работи лесно. Какво още предлага този косящ инструмент на GreenWorks ще ви разкажем в следващите редове. 

Диаметър на косене

С тримера на батерии GreenWorks GD60LT може да косите зона с диаметър 40 сантиметра. Уредът използва корда с дебелина 2 милиметра. Премествайки резеца, поставен на предпазителя в долната част на тримера, може да намалите работната ширина. По този начин ще си осигурите повече скорост и време за рязане

Безчетков мотор

Както при всички акумулаторни уреди, препоръчително е да изберете модел с безчетков мотор. GreenWorks GD60LT е оборудван точно с такъв. Това е важно от няколко гледни точки. Първо, балансира теглото на машината. Второ, дава възможност за директно задвижване на главата, вместо да се губи енергия за завъртане на вал. Като недостатък може да се отбележи, че дизайнът елиминира възможността за използване на прикачени приставки.

Производителностакумулаторен тример за вода

От прецизно оформяне на краищата на моравата до основно косене на трева, aкумулаторен тример за трева GreenWorks GD60LT се справя с всичко. Той произвежда много по-малко вибрации спрямо конкурентните модели, което означава, че ръцете ви няма да се уморяват бързо. 

Този градински инструмент притежава достатъчно мощност за рязане на гъста и жилава трева. Нека ви дадем един съвет от нас още отсега: намалете работната ширина, за да се движи кордата с по-висока скорост. 

Продължителна работа 

акумулаторен тример за водаС тримера на батерии GreenWorks GD60LT разполагате с достатъчно време за прецизно окосяване на тревата. Моделът е снабден с 4 Ah литиево-йонна батерия, благодарение на която може да разчитате на максимална производителност в продължение на 50 минути.

Подменяне на кордата

Смяната на корда на този градински инструмент се извършва ръчно, с малка помощ от кордовата глава. Трябва да позиционирате кордата в центъра на главата и след това да завъртите двата края в една и съща посока. След като приключите с навиването, придържайки кордата, поставете кордовата глава обратно на акумулаторния тример и сте готови за косене.

Предпазител

Може би сте забелязали, че голяма част от професионалните озеленители отстраняват предпазителя на техните тримери. Когато говорим за косене в домашната градина през горещ летен ден и не носим дълги панталони, предпазителят е задължителен. Той пази краката ви.

Контролакумулаторен тример за вода

За GreenWorks безопасността на потребителя е приоритет. Затова е предвиден активиращ спусък, който трябва да държите постоянно натиснат по време на косене с тримера за трева. Отпуснете ли го, въртенето на кордовата глава спира. Този прост защитен механизъм е от полза при непредвидени ситуации - рисково доближаване на хора до машината или забелязване на  твърди и опасни предмети. 

Спусъкът на GreenWorks GD60LT е със солидна изработка, така че да не се поддава на износване и счупване. Разполагате с две скорости на работа, които може да сменяте чрез превключвател.

Ергономичност

акумулаторен тример за водаМоделът е с малко тегло - 3,5 кг, и има добър баланс, който се дължи на задната позиция на батерията. Допълнителната ръкохватка за удобство може да се премества във всяка позиция и ъгъл по дължината на вала. Тя е с D-образна форма и е подходяща както за левичари, така и за десничари. Покритието й има полимерна текстура за по-добро сцепление с дланта. 

Защо да изберете акумулаторен тример Greenworks GD60LT?

Безжичният тример за трева GreenWorks GD60LT е представител на професионалната серия машини на компанията. Причините, поради които си заслужава да го изберете, са много. 

На първо място той работи с акумулаторна батерия, което означава, че няма да бъдете ограничени отакумулаторен тример за вода дължината на кабел, какъвто е случаят при всички електрически тримери за трева. Освен това може да разчитате на него за продължителна работа в градината. Литиево-йонните батерии, с какво е снабден този модел, са всеизвестни с това, че се разреждат по-бавно. 

Друго предимство на акумулаторните градински уреди е, че се поддържат лесно, тъй като не изискват смяна на филтри, масло или пък свещи. Имат защита срещу претоварване и предпазни бутони срещу случайно задействане, което ги прави отличен избор са за хоби градинари и професионални озеленители. 

Защо да купите тример, а не моторна коса? 

Тримерите и косите за трева са практичен избор за всеки градинар, който търси мобилен градински инструмент. По този критерий те са за предпочитане пред едрогабаритните машини. Акумулаторният тример е универсален и с него може да отмятате различни задачи в градината. Режещият му механизъм работи с корда или нож. При стартиране режещата глава започва да се върти бързо. С него може да косите вертикално и хоризонтално и в сравнение с моторната коса е по-тих. 

акумулаторен тример за водаМоторната коса на свой ред представлява бензинова градинска машина, която е значително по-мощна. Мобилна е и с лекота се справя с по-сериозно обрасли терени. С нея може се косят зони, които са недостъпни за косачката за трева. Ако търсите акумулаторна коса, често този модел се предлага заедно с акумулаторните тримери, тъй като разликата във функционалността им е малка. Ключов е режещият механизъм, който при косата за трева работи с нож. 

При избора на градинска техника, ако трябва да предпочетете тример или моторна коса, отговорете си на въпроси като - какъв обем работа трябва да извършвате, какъв е типът растителност, която ще косите, колко голям е дворът ви? Тримерите са предназначени за по-малки площи за косене на райграс и др., докато моторните коси са оборудвани с двигатели с вътрешно горене и са автономни. С тях може да косите дори терени с обрасла растителност. 

В заключение трябва да уточним, че всички тримери за трева на GreenWorks се произвеждат според високите стандарти на компанията за качество, безопасна употреба и грижа за околната среда. акумулаторен тример за вода

В онлайн магазин Коледжиков предлагаме богат избор на акумулаторни модели. При нас ще получите професионално отношение и сервизно обслужване, а при поръчка на стойност над 250 лв. може да се възползвате от бонуса безплатна доставка. Когато поръчвате машината онлайн, обърнете внимание на това, че се предлага в два варианта - с и без батерия и зарядно устройство. 

GreenWorks е компания с дълга традиция в сферата на градинската техника. Продуктовата й гама е ценена в цял свят. 

Може да разчитате на целия й спектър от продукти за професионални озеленители и хоби градинари:

  • резачки за дърва
  • електрически фрези
  • листосъбирачи и духалки за листа
  • храсторези
  • кастрачки за клони
  • вертикулатори и др. 




Може би се интересувате още и от :

Комби системата STIHL KMA 130 R предлага много функции в едно

9 причини да изберете професионална моторна коса

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание