Представяме ви косачките за висока трева GRILLO Climber 4х4

Публикувано: 2019-08-22 15:37:20
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Косачките за висока трева GRILLO серия 10 са със задвижване на всички колела и без проблем се придвижват по всякакви планински и труднодостъпни терени. Създадени са за сложни и пресечени местности. 

От италианската компания отбелязват, че те имат нисък център на тежестта и по-малък радиус на завой (70 см), което им позволява да достигат до тесни места при стръмен терен. 

Серията Climber е олицетворение на професионалните косачки за трева. На пазара ще откриете две версии на серия 10, които имат по-голям пътен просвет, осцилиращи предни оси, диференциални блокажи и по-широки рами. 

Моделът на Grillo Climber 10 AWD 22 се захранва от 18-22 к.с. двигател Briggs & Stratton Intek 7220 Professional с хидростатично предаване и е снабден с 93 см (37 инча) косилен апарат.

По-скъпата бензинова косачка за висока трева Grillo Climber 10 AWD 27 има 27 к.с. двигател Briggs & Stratton Intek 8270 Commercial, който включва циклонен въздушен филтър за косене в прашни среди. Широчината й на косене е 98 см

Косилният апарат на двата модела има електромагнитен съединител със спирачка на ножа и използва бързо сменяеми реверсивни ножове с безстепенно регулиране на височината на косене (35 - 135 мм). И двете косачки се движат еднакво бързо напред (до 9 км/ч) и назад (8 км/ч). 

Спирачките на задните колела и блокировката на диференциала допринасят за стабилността, докато 13-литровият резервоар за гориво осигурява дълго време на работа.

Нововъведение в серия 10 е седалката Grammer (стандартна за Grillo Climber 10 AWD 27 и опция за Grillo Climber 10 AWD 22), която е монтирана върху окачена платформа, управлявана от окачващи подпори. 

Какво предлагат косачките за висока трева Grillo Climber 10 AWD 22 и Grillo Climber 10 AWD 27?

Grillo Climber 10 AWD 22 е косяща машина, с която може да постигнете отлични резултати на обрасли терени. Косачката предлага завидна производителност - 7200 кв.метра на час. Снабдена е с мощен четиритактов двигател SERIES 7220 V-TWIN PROFESSIONAL на BRIGGS & STRATTON

косачка за трева грило

Със своите 18 к.с. и 4 колела тя се придвижва перфектно и по трудни терени. Ширината на косене на Grillo Climber 10 AWD 22 е 93 см, като операторът може да регулира височината на косене от 35 до 135 мм

За комфортната работа с машината са осигурени система 4х4, хидростатична скоростна кутия, радиус на завива 70 см, електрически стартер и максимална скорост на движение напред до 9 км/ч. Благодарение на големия обем на горивния резервоар - 13 литра, няма нужда да накъсвате работата си. 

Имате предостатъчно време, за да отметнете планирания за ден списък от задачи. За перфектни резултати GRILLO са осигурили нож от стомана, който реже със скорост 83 м/секунда, и LED светлини, с които вечерното косене не е проблем. 

С Grillo Climber 10 AWD 22 няма да изпитате трудности със снежните преспи през зимата. Косачката може да бъде оборудвана с вериги за сняг и гребло, превръщайки се в пълноценен снегорин. Тази опция съществува и при Grillo Climber 10 AWD 27, за който също ще ви разкажем в подробности. 

Grillo Climber 10 AWD 27 е още по-мощна косачка за висока трева. Снабдена е с четиритактов бензинов двигател с мощност 22 к.с. и обем 724 куб.см. С нея може да разчитате на още по-добра производителност на час - 7500 кв.м. 

С нея на един ход ще косите ивица с ширина 98 см, което значително ще понижи разходите за гориво. Освен това операторът може да регулира височината на косене в диапазона 35 до 135 мм

И тук получавате всички удобства на модела Grillo Climber 10 AWD 22 - хидростатична скоростна кутия, система 4х4, радиус на завиване 70 см, електромагнитен съединител и паркинг спирачка. Седалката е регулируема за повече комфорт, независимо какви са изискванията на водача

Предимства на косачките за висока трева 

Супер здраво острие

В името на перфектните резултати италианската марка GRILLO, специализирана в производството на градинска техника, е снабдила своите косачки за висока трева с острие от подсилена стомана, чийто профил генерира по-ниско ниво на шум

С един удар върховете за двойно рязане се справят с обраслата растителност. Ако едната страна се износи, може да бъде обърната, за да косите безпроблемно. В случай на удар те да се отдръпват.  

косачка за трева грилоЗдрава конструкция

Конструктивно косачките за висока трева GRILLO са изключително здрави и устойчиви на удар от камък. Може да бъдат използвани на трудни терени и осигуряват безопасност в продължение на часове работа. 

Косящите машини имат две странични прегради, които пазят оператора и допълнително може да бъдат повдигнати за по-лесна поддръжка и поддържане на хигиена. 

Задвижване на четирите колела

Този тип задвижване в допълнение към хидростатичната скоростна кутия допринясат за намаляването на риска от преобръщане на машината при косене на терени под наклон. Големите колела на косачките за висока трева са пригодени за работа с по-добро сцепление и осигуряват повече комфорт при придвижване по неравна почва.

Благодарение на едновременното задвижване на четирите колела операторът може да преустановява движението на машината на склон и да задейства заден ход, без това да води до плъзгане на косачката. 

Регулируема седалка

Градинските косачки на GRILLO, предназначени за косене на висока трева, са оборудвани със специални седалки, чието окачване може да се регулира според теглото на оператора. За неговото удобство се “грижат” двойни амортисьори. Така дългият работен ден не е толкова натоварващ върху физиката му

Същевременно управлението на машината е максимално опростено. На една ръка разстояние е лостът, с който се управлява скоростта на косене. При задействане на спирачката задният мост спира и предният мост автоматично преминава в положение спиране. 

Произведени без компромис в качеството на всеки детайл

Всеки един компонент, вложен в косачките за трева на италианската марка, е изработен по най-високите стандарти на компанията. От рамката, кормилото, режещия механизъм до седалката - всеки елемент е проектиран да е дълготраен и устойчив на износване. GRILLO постоянно инвестира в съвременни технологии и контролира строго процеса на подбор на суровини и производство. 

Всяка една косачка за висока трева е прахово боядисана за максимална защита срещу капризите на климата. Нанасянето на специално покритие се осъществява на няколко пъти. Вторият слой се изпича при 190 градуса по Целзий, създавайки характерния за машините на марката блясък и твърдост. 

Трябва да обърнем внимание и на сглобяването на машините. То се осъществява под зоркия поглед на опитни специалисти. Следва тест с работещ двигател, за да се гарантира, че всички косачки за трева функционират правилно.



Може би се интересувате още и от:

SECO – тракторни косачки, произведени в Чехия!

Тайната на красивата градина е използването на тракторна косачка

Тракторни косачки SECO - изборът за сезон 2023

EGO Power+ ZT4201E-L Zero Turn - акумулаторна косачка за трева на бъдещето

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание