Представяне на бензинов фугорез HUSQVARNA K760

Публикувано: 2020-01-20 09:39:35
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

  

HUSQVARNA е световен лидер в производството на строителна техника. Преди да започне да произвежда фугорези, продуктовото й портфолио се е състояло от съвсем различен тип машини. Например през 17 в. пуска на пазара винтовки, а през 19 в. - шевни машини. 

В началото на 20 в. започва да произвежда велосипеди. Паралелно с това развива асортимента си от строителни и градински машини, постоянно усъвършенствайки технологията на производство и функционалността им. 

За да ви представим възможностите на шведската компания, днес ще ви запознаем с бензиновия фугорез HUSQVARNA K 760. Той не е нов модел, но определено си заслужава да бъде взет предвид, ако търсите лек и стабилен инструмент за рязане

Конструктивни особености на фугореза HUSQVARNA K 760

Двигател

В сърцето на ръчния фугорез HUSQVARNA K 760 е 73.5-кубичен двигател X-Torq с мощност 5 к.с. Компанията твърди, че тази двутактова технология осигурява "по-достъпен въртящ момент за по-широк диапазон от скорости". 

Тя е проектирана да намали разхода на гориво с 20% и емисиите с 60%. Бензиновият мотор на HUSQVARNA K 760 е подпомаган от карбуратор SmartCarb

бензинов фугорез

Стартиране

Стартовият механизъм включва както Dura Starter, така и EasyStart технология. Първата е комбинация от възвратна пружина и лагерна ролка. EasyStart, заедно с декомпресионния клапан, намалява компресията по време на пускане и съпротивлението при опън на цифровият CDI модул за запалване стартира резачката.

Трансмисия

Poly-V ремък прехвърля мощността от двигателя към острието. Подобно на Dura Starter, той е напълно запечатан, което го поддържа чист и безопасност. От Husqvarna уверяват, че ремъкът се нуждае от рядко повторно опъване. За целта обтегачът е разположен близо до работещия край на режещото рамо и можете да го регулирате с бордовия гаечен ключ

бензинов фугорез

Въздушен филтър

Въздушният филтър е проектиран така, че да не се сменя.  Благодарение на центробежната двустепенна филтрация производителят твърди, че няма нужда от поддръжка.

бензинов фугорез

Воден поток

Новоприетите и строги правила за замърсяване с кварцов прах предвиждат налагане на тежки глоби за тези, които го създават. Ето защо водната система на фугореза HUSQVARNA K 760 е толкова важна

Регулируемият воден вентил ви позволява да определите количеството вода, което достига до острието. По този начин се ограничава праха във въздуха, а температурата на диска се понижава, с което се удължава живота му.

Контрол на вибрациите

Проучвания доказват колко вредна е работата с инструменти, произвеждащи високи нива на вибрации. Трябва да знаете, че трептенето на HUSQVARNA K 760 е сведено до стойност 2.5 кв.м/сек, което е долната допустима граница. Положението на дръжката и късото тяло на двигателя ви позволяват да стоите близо до машината, което води до по-голям контрол. 

В допълнение към по-малкото тегло, изключително ниските вибрации и ръкохватката правят моторния фугорез HUSQVARNA K 760 по-безопасен и по-удобен за използване в краткосрочен и дългосрочен план.

бензинов фугорез

Режещ диск

Ръчният фугорез HUSQVARNA K 760 работи с диск с диаметър 350 милиметра, което позволява рязане на дълбочина 125 милиметра. Изключително рядка характеристика е възможността за употреба на остриета с размер на присъединителния отвор 20 и 25.4 мм. Предпазителят на диска е магнезиев. 

Препоръчително е да го проветрявате всеки ден, защото играе ключова роля при за личната ви безопасност. Друг обезопасителен метод е интегрираната спирачка, която бързо прекъсва въртенето с 18 000 оборота в минута на диска.

Приложение 

HUSQVARNA K 760 е свръхмощна машина за рязане, която се нарича още бензинов ъглошлайф. С нея може да режете без проблем различни материали като бетон, дъски за облицовка, градински павета, подове, стени, тръби, асфалт и др.  

Алтернативни решения 

По-икономичен и по-съвременен вариант на модела HUSQVARNA K 760 представлява бензиновият фугорез STIHL TS 420. Той се предлага на по-ниска цена, но впечатлява с характеристиките си. Това, че е продукт на известна марка като STIHL - пряк конкурент на HUSQVARNA, е достатъчно свидетелство за качествата му. 

Този фугорез на Щил е подходящ за рязане на бетон, алуминий, асфалт, камък и всякакви хоризонтални и вертикални повърхности. Тежи почти 10 кг и е снабден с полуавтоматично обтягане на ремъците

Благодарение на своя дизайн и специална система за понижаване на вибрациите, STIHL TS 420 е удобен за използване и не натоварва излишно физиката на оператора. С него може да разчитате на по-висока производителност и по-добра защита по време на работа. 

Този бензинов ъглошлайф работи с двутактов двигател с работен обем 66.7 куб.см. Може да бъде използван ръчно или поставен на количка, което улеснява рязането на хоризонтални повърхности. Пригоден е за работа с дискове с максимален диаметър 350 мм, което го прави подходящ за правене на разрези с дълбочина до 125 мм

Ако предпочитате да закупите електрически фугорез, на пазара ще откриете няколко модела на HUSQVARNA. Един от тях е дисковата резачка HUSQVARNA K 4000 WET, която при минимизиран разход на вода осигурява перфектно рязане на различни строителни материали. 

В отличие от повечето електрически фугорези, този модел се отличава с нож, който се върти напред. По този начин операторът може да реже с минимални усилия. HUSQVARNA K 4000 WET е отличен представител на фугорезите, с които може да осъществявате мокро и сухо рязане. За последното е предвидено допълнително вакуум устройство. 

Хвърляйки поглед на характеристиките на машината, виждаме, че тя е с мощност 2700 W и има автоматично регулиране на оборотите. Пригодена е за работа с дискове с максимален диаметър 350 мм, което е стандартен параметър. Максималната дълбочина на рязане е 125 мм

В технологично отношение HUSQVARNA K 4000 WET впечатлява с електронен стартер, защита срещу претоварване и удобни размери. Генерираното ниво на шум е в рамките на обичайното за този клас машини. Ръчният фугорез HUSQVARNA K 4000 WET е по-лек от предходните два модела. Тежи само 8,5 кг

Ако търсите режеща машина с по-голяма дълбочина на рязане, хвърлете поглед на малко по-скъпия модел - HUSQVARNA K 4000 Cut-n-Brake. Той е снабден с нов метод на рязане и позволява да правите разрези с дълбочина 40 см

По-високата му цена ще се изплати, благодарение на широкото му приложение. Може да се използва за прецизно оформяне на отвори на врати, прозорци, тръбопроводи и т.н. 

Ръчният фугорез HUSQVARNA K 4000 Cut-n-Brake е с мощност 2700 W, 4200 оборота в минута и водно охлаждане. Може да работи с дискове с максимална дебелина 2,5 мм и диаметър до 230 мм. Малко по-лек е от HUSQVARNA K 4000 WET и е предназначен за мокро и сухо рязане

бензинов фугорез

 

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание