Как да изберем бетонобъркачка?

Публикувано: 2020-01-06 09:39:31
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

Бетонобъркачката е машина, която смесва цимент и агрегати като пясък или чакъл и вода, за да образува бетон. Наричат я още миксер за бетон. Съвременните модели използват въртящ се барабан за смесване на суровините. Перфектната хомогенност на сместа е категоричен знак, че работите с качествена бетонобъркачка

Когато е необходимо производството на по-малко количество бетон на строителната площадка, често се използват мобилни бетонобъркачки, а не стационарни. По този начин работниците разполагат с достатъчно време за работа, преди материалът да се втвърди. 

Критерии при избор на бетонобъркачка

Когато се питате каква бетонобъркачка да си купя, проучете добре характеристиките на моделите на пазара.

В масовия случай съвременните електрически бетонобъркачки притежават двигател, барабан, колело във формата на волан или дръжка за въртене. Смесителят е оборудван с фиксирани спираловидни остриета, които смесват материалите, за да се получи хомогенна смес. Двигателят може да бъде електрически, горивен или хидравличен. 

За да изберете подходящия миксер за бетон според вашите нужди, първо трябва да определите количеството готов материал, от което се нуждаете. Важно е да се знае, че барабанът не се пълни до край. 

бетонобъркачка

Когато производителят определя обема на смесителя, това означава, че може да се пълни до 80% от капацитета му. Така например моделът IMER SYNTESI 300 е с обем на съда 314 литра, но на практика може да забъркате в него смес с максимален обем 250 литра

Колко често ще използвате бетонобъркачка?

След като изясните въпроса с вместимостта, време е да откриете подходящите за вас модели според честотата на употреба

Рядка употреба (за малки строителни площадки)

Ако имате нужда от машина за едно работно място, бетонобъркачка 60 литра ще ви свърши чудесна работа. Дори препоръчваме тя да е електрическа. 

бетонобъркачкаЧеста употреба (за средни работни площадки)

Тук обикновено е достатъчна бетонобъркачка 120 литра. В зависимост от размера на работните ви задачи, може да ви трябва дори модел с обем до 160 или 190 литра. Ако работите на места, където достъпът до електричество е сигурен, препоръчваме ви да изберете електрически миксер за бетон.

Редовна или интензивна употреба (професионални работни места)

Ако имате нужда от голямо количество бетон всеки ден, логичен избор са бетонобъркачките с вместимост 250 литра и дори повече. Когато обемът на работа е такъв, най-добре е да използвате миксер за бетон с двигател с вътрешно горене, за да избегнете проблеми, свързани с непланирано прекъсване на електрозахранването.

Защо да изберете електрическа бетонобъркачка?

Съвременните електрически миксери за бетон имат няколко предимства. Обикновено тяхната цена е по-ниска. Освен това нуждата от разходи за поддръжката им е минимална. Не изискват малко или гориво, за да работят. 

Бетонобъркачките на ток са независими от околната температура и могат да започнат работа веднага. Благодарение на компактните си размери, те са лесни за използване в закрити помещения. 

Вижте още: Защо да изберете фугорез NORTON CLIPPER CS451

Електрическите бетонобъркачки са по-леки и по-маневрени от тези с двигател с вътрешно горене. Те са икономични, имат монофазен или трифазенбетонобъркачка мотор, с мощност от 300 до към 1500 W.

Предимства на бетонобъркачката с двигател с вътрешно горене (ДВГ)

Миксерите за бетон с двигател с вътрешно горене се използват при интензивна работа на големи строителни обекти. Те са по-шумни и по-тежки от моделите бетонобъркачки с електрически двигател, но имат и своите предимства.

Които са: 

  • Автономни са, тъй като имат бензинов или дизелов двигател, което ги прави независими от електропреносната мрежа. 
  • Двигателите с вътрешно горене са по-мощни и по-здрави от електрическите двигатели.
  • Имат по-дълъг експлоатационен живот.
  • Лесни са за преместване, защото обикновено са оборудвани с надуваеми гуми.

Защо да купите бетонобъркачка от магазин Коледжиков? 

В нашия магазин ще откриете електрически бетонобъркачки на марки, които са утвърдени на пазара - AGRIMOTOR, BELLE, CHARGEUR PLUS, CIMEX, ELEFANT и IMER. Стремим се да предлагаме качествени миксери за бетон, които да отговорят на потребностите на максимален кръг от клиенти. Затова сме подбрали модели с различна вместимост и принцип на работа

бетонобъркачкаВ продуктовата линия на ELEFANT ще намерите евтини бетонобъркачки с капацитет на резервоара от 150 литра до 195 литра. Зареждането им става ръчно, като в зависимост от модела мощността може да бъде 850 W, 1000 W или 1250 W. Бетонобъркачките на ELEFANT са удачен избор за малки строителни обекти, както и за домашни потребители. 

С тях може да се разбъркват различни строителни смеси. Електрическото захранване ги прави подходящи за употреба на закрито. Двете колела позволяват лесно да премествате миксера от едно на друго място. 

IMER е друга позната марка, която се занимава с производството на бетонобъркачки. В продуктовия ни асортимент ще откриете електрически, бензинови и хидравлични модели. Индустриалните миксери на IMER са създадени за сериозно натоварване. Те може да работят със смеси с обем около 400 литра, тъй като вместимостта на съда им достига до 550 литра

Като пример може да дадем IMER BRO 500 - хидравлична бетонобъркачка, при която смесването на суровините става оптимално, тъй като има отделни места в барабана, от които се добавят. Тя е полуавтоматична и е снабдена със специален клапан, който предотвратява случайно изпускане на материал

Най-евтините бетонобъркачки на IMER са с мощност 300 W, обем на съда 140 литра и диаметър на барабана 610 мм. Те са с ръчно задвижване и имат електромагнитен пусков бутон. Генерират малко шум - само 63 децибела, и са защитени срещу претоварване, спиране на тока или неволно стартиране. 

Специално място в продуктовата ни гама заема бетонобъркачката CHARGEUR PLUS. С нея може да работите навсякъде, тъй като е оборудвана с гумени вериги. С тях машината се придвижва стабилно по типичния терен на един строителен обект, който е хлъзгав, неравен и посипан с чакъл.

бетонобъркачка

CHARGEUR PLUS е снабден с бензинов двигател EXCALIBUR с мощност 6,5 к.с. Консумацията му на гориво е 1,2 литра на час, а съдът му е с вместимост 130 литра

Този миксер за бетон на CHARGEUR PLUS е с внушително тегло, но е лесен за управление. Барабанът му е способен да се накланя под ъгъл 60 градуса, което улеснява изливането на готовата строителна смес. 

Бензиновото задвижване осигурява независимост от ел. Мрежа. Помислено е и за удобството на оператора - за него е предвидена специална платформа

Независимо на кой модел бетонобъркачка се спрете, в магазин Коледжиков може да получите допълнителна информация и инструкции за работа. Доброто познаване на машината е ключово за оптималния й срок на служба и качеството на работа. На ваше разположение сме за въпроси, мнения и уточнения. 




Полезно четиво:

Приложения и предимства на универсалния диамантен диск на NORTON 

Предимства на бъркалката за строителни смеси COLLOMIX MX 1200 

Как работят машините за почистване след фугиране PERGO?  

Как да изберем жираф за шлайфане?

Holzkraft - качествени машини за професионалисти

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание