Пясъкоструи Tornado ACS - машина за абразивно почистване чрез вакуумно бластиране

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

Разгледайте предложенията за TORNADO ACS в нашия on-line магазин, като последвате линка:

http://www.koledzhikov.bg/category/640/pyasakostrui-blastirashti-mashini.html?marka=45696

 

 

Почистваща технология - Произведена в Германия от  koledzhikov.bg

Патентованата екологично чиста технология за почистване на пясъкостуй Tornado ACS, произведена в Германия, работи на принципа на уникалния и революционнен метод на вакуумно бластиране, при който не се употребява огромно налягане, вода и химикали. Бластираща машина Tornado ACS е многократно по-добра от стандартните пясъкоструйки и машини за почистване със сух лед. Тази технология за вакуумно бластиране позволява екологично чисто почистване, раздробяване и отстраняване на лак, боя, мъх, мръсотия и много други от всякакви повърхности. Tornado ACS има циклично действие на работа, което означава че, използвания абразив не се губи а циркулира непрекъснато и по този начин се използва наново и наново. Може да се използва както на открито, така и на закрито, защото метода на вакуумно бластиране е безпрахов. Оператора не се нуждае от защитно или предпазно облекло. Ето защо пясъкоструй Tornado ACS 35 е толкова добър и надвишава възможностите на традиционните водоструйки, пароструйки и пясъкоструйки взети заедно.

 

 

Метод на Вакуумно бластиране - Отрицателно вместо високо налягане

Методът за вакуумно бластиране се различава значително от конвенционалното пясъкоструене. Докато пясъкоструйната обработка пренася абразивния материал с високо налягане върху обработваната повърхност, методът на вакуумно бластиране го изсмуква, чрез създаденото отрицателно налягане в контейнера и го ускорява до 400 км/ч. Високата скорост на абразивния пясък води до перфектни резултати при отстраняване на замърсявания и бои. 

 

 

Как функционира пясъкоструй Tornado ACS?

След включване, накрайника за почистване (6) се поставя върху повърхността (8) и се прилепва към нея чрез вакуум. С поставянето на струйника (7) в накрайника за почиствне (6) цикълът се затваря.

Чрез гравитацията гранулите (2) преминават от долния контейнер (1) към дозиращата система (3) във въздушния поток (4). Гранулите (2) след това се транспортират през гъвкава маркуч за високо налягане (5) в накрайника за почистване (6). През струйника (7) абразивът попада върху повърхността (8), която се обработва.

Чрез движение в различни посопки на струйника (7) повърхността може да се почисти бързо и без прах. Процесът може да се контролира оптимално и да се контролира чрез 3 визуални панели (9).

След попадане на гранулите (2) и отстранените частици мръсотия се всмукват веднага. Чрез смукателния шланг (10) абразивната смес влиза в горната част на машината. Там тя се разделя с принципа на циклонна филтрация. Частиците мръсотия се улавят от финия прахов филтър (11) а гранулите попадат в средния контейнер.

За повторно използване на гранулите, капакът (12) се отваря и гранулите влизат в контейнера за съхранение (1). Грубите частици се задържат от ситото (13). Цикълът се повтаря.

 

 

Предимства на вакуумното бластиране

В сравнение с обикновените бластиращи машини Tornado ACS има много предимства. Чрез високоскоростното въздействие твърдите вещества могат да бъдат разрушени и отстранени. Замърсяване като варовик или селитра може да бъде лесно и старателно почистено без никакви затруднения. С пясъкоструй на SYSTEC могат да бъдат третирани всякакви твърди и сухи повърхности. Поради тази причина намира различни области на приложение. Изключително безопасен и ефективен при почистване на културни паметници, исторически обекти, сгради обявени за защитено наследство, деликатни повърхности, всякакви видове плочки и много други, които са обстойно описани в следващите редове. Друго голямо предимство на тази почистваща система е затворената циркулация. Това дава възможност за непрекъсната употреба на бластиращия материал, което е не само екологично чисто, но и икономически изгодно. Лесното управление, ниското ниво на шум и липсата от необходимост на специален електрически контакт улесняват операциите. В същото време пясъкоструй Tornado ACS трябва да създаде отрицателно налягане, за да работи, което означава, че накрайника за почистване трябва да се прилепи към повърхността и да се затвори веригата. Неравности от 15 до 25 мм могат да бъдат компенсирани от гуменото уплътнение. При по-големи неравности и повърхност с неправилна форма се предлагат различни приставки и аксесоари.

 

 

SYSTECO на международни търговски панаири

В продължение на много години SYSTECO представя своите почистващи машини Tornado ACS на панаирите CMS в Берлин, ISSA в Амстердам и ISSA в Лас Вегас, показвайки най-новите разработки в технологията за вакуумно бластиране. За да демоснтрира повърхностно-приятелския начин на работа, извършват премахване на лака от ноктите, без да увреждат ръката. Акцент на всеки търговски панаир.

 

 

Премахване на графити

С пясъкоструи Tornado ACS е възможно лесно и бързо почистване на графити от клинкер, естествен камък, бетон, мазилка, боя, плочки, пластмаса и много други повърхности, като в същото време са предпазени от повреда.


Премахване на графити от монументи и паметници на културата

За обекти, които са защитени като наследствена ценност, съществуват много високи ограничения за отстраняването на графити, тъй като веществото на предметите не трябва да се поврежда в никакъв случай. С почистващата система Tornado ACS повърхността няма да се повреди по време на премахването на графити. Разходите за отстраняване и рискът от повреда се свеждат до минум. Графити се отстраняват дори от много иаменни стени бързо и без никаква вреда, благодарение на машината за почистване Tornado ACS.

 

Премахване на графити от тухла

Почистващата техни Tornado ACS е надеждно и екологично премахва графити от различни видове тухли, като не ги поврежда. Ще постигнете производителност 4-5 кв.м/ч. Използва се абразивен пясък Jet Glass SG 150.

 

Премахване на графити от фасади

Почистващо оборудване Tornado ACS премахва графити от гипсови фасади от всякакъв вид. При отстраняването мазилка не се уврежда. Постиганата производителност е до 5 кв.м/ч.

 

Премахване на графити от боядисана повърхност

Отстраняването на графити от боядисани повърхности се извършва по отличен начин, а чувствителната повърхност не се уврежда. При лакирани повърхности е възможно сваляне на лака.

 

Премахване на графити от естествен камък

Отстраняване на графити от естествен камък без значение от неговата твърдост. При работа еърху гранит може да използвате всички видове гранули, докато при мрамор можете да работите само с фин абразивен пясък. Достигате покритие на площ  2 - 4  кв.м/ч.

 

Премахване на графити от бетон

Бетонът е много твърд материал, но пясъкоструй Tornado ACS не се затруднява с отстраняването на графити от него, чрез груби гранули. Отстраняването на графити от неравна повъхност при смес от чакъл и бетон е особено предизвикателство. Неравнаомерната повърхност е трудна за почистване с обикновени средства. С почистваща машина Tornado ACS нередностите могат да се обработват много бързо.

 

Премахване на графити от плочки

Пясъкоструй Tornado ACS е идеален за отстраняване на графити върху плочки. Работата може да се извърши без бариери и без да се безпокоят минувачите. Много лесно да се отървете от графити и мръсотия. Дори фугите са напълно чисти отново. Използвате пясъкоструй Tornado ACS през зимата при минусуви температури, тъй като не се използва нито вода, нито химикали. При миене под налягане този резултат не може да бъде получен.

 

Премахване на графити от пластмаса

Независимо дали става дума за електрически табла, телекомуникационни разпределителни кутии или PVC врати, всички обекти са много привлекателни за замърсяване с графити. С технологията за почистване на Tornado ACS повърхностите могат да се почистват и да изглеждат като нови. Тези обекти обикновено се намират в пешеходни зони. Чрез затворената циркулационна система на почистващото оборудване Tornado ACS тя може да се използва в такива зони, без да я блокира, безпроблемно както през лятото, така и през зимата, когато температурите са под нулата.

 

 

Почистване на фасади

Ръждата, мухълът, мъхът, графитите и селитрата правят фасадите много грозни през годините. С екологично чистата екипировка за почистване Tornado ACS тези замърсявания се отстраняват, без да остават остатъци, и с ниско ниво на звука. Благодарение на вакуума, накрайника прилепва към повърхността по време на почистването на фасадата, което дава възможност за работа, устойчива на умора, с малко усилия. С почистваща машина Tornado ACS фасадите се почистват внимателно от всички замърсители. Дали остатъци от изгорели газове, прах, ръжда, графити, мъхове или водорасли, машина за почистване Tornado ACS напълно премахва всичко, без да уврежда повърхността.


Почистване на тухлени фасади

Зидани стени от тухла или клинкер прави фасадата на къщата хубава и много устойчива. И все пак, благодарение на влиянието на климата и околната среда, тухлата става по-тъмна с времето и фасадите изглеждат загрозени. Възниква въпросът кой метод е най-подходящ за почистване на фасадата от тухлена сграда. Силни почистващи препарати на кисела основа са със сигурност възможност, но има и много по-лесен и по-екологичен начин. Почистване на тухлена зидария може да се направи безпроблемно с пясъкоструй Tornado ACS, без да се вреди на природата. Благодарение на уникалния революционен метод на вакуумно бластиране, почистването на тухлена зидария е много лесно. Напълно без остатъци и опасни вещества.


Почистване на седиментни фасади

Екологичните и климатични условия могат да помрачат фасадата от седимент през годините. За да се върне към естествения цвят е необходимо да се почиства фасадата. Макар че обичайните възможности, като вода под високо налягане и химически средства вършат работа но са вредни за Вас и околната среда. Пясъкоструй Tornado ACS премахва всички замърсявания от седиментна фасада внимателно. Чрез метода на вакуумно бластиране замърсяването се отстранява слой по слой, а фасадата отново изглежда като нова.


Почистване на фасада от естествен камък

Поддържаната фасада придава приятен облик на сградата, така че редовното почистване е задължително. На снимката виждате много стара фасада с чувствителен естествен камък. Използването на почистващи уреди под високо налягане с вода е забранено, тъй като камъкът е повреден твърде много. В такива случай може да се използва Tornado ACS за премахване на боя и замърсявания.


Почистване на санирани фасади

Почистването и поддръжката на санирани фасадите много проста задача за Tornado ACS. Както всяка друга фасада, санираните също се нуждае от почистване на всеки няколко години, в зависимост от местните климатични и екологични условия. Санирана фасада, която се намира на оживена улица или в близост до води или влажни зони, трябва да се почиства по-често, отколкото в сухи райони без замърсяване на отработените газове. Независимо от разположението, почистващите устройства на systeco осигуряват оптимални условия за пълно почистване. Те са приложими навсякъде и лесни за управление. Техниката за почистване Tornado ACS на SYSTECO перфектно работи без високо налягане, вода и химикали. Благодарение на метода на вакуумно бластиране, управляван с отрицателно налягане, всички замърсители се отстраняват от повърхността на фасадата. Дори графитите не са проблем за машината за почистване.

 

Почистване на фасади с мазилка

Искате да почистите мазилката и не сте сигурни кой метод е най-добрият? С пясъкоструй Tornado ACS всяка мазилка може да бъде почистена старателно и без да се повреди повърхността. Дори силни примеси могат да бъдат отстранени без никакъв проблем, не са необходими предварителни познания или специални мерки. Почистването с водоструйка е неприемливо. Технологията за почистване на systeco работи на базата на патентован метод за вакуумно бластиране, който е също така и процедура за струя с отрицателно налягане. Стените от мазилка отново са напълно чисти, напълно екологично чисти без високо налягане, вода и химикали. Дали това е отстраняването на дима и промишлени отпадъци, ръжда, мухъл, мъх, селитра или графити. Ако стената има малки пукнатини, има опасност да влезе вода, която може да причини мухъл.


Почистване на грапави фасади

Грапавите фасади са уязвими към мръсотия и мъх, поради грубата им повърхност, което ги прави не само грозни, но и хлъзгави. Поради тази причина, трябва да се почистват от време на време. Можете да се борите с вода и четка или да използвате почистваща машина Tornado ACS на SYSTECO веднага. Опитайте сами! Независимо дали мъх, мухъл, селитра или дим, дори графити се отстраняват слой по слой без остатъци благодарение на революционния метод вакуумно бластиране.

 

 

Премахване на ефлоресценция

За премахването на ефлоресценция използвайте бластираща машина Tornado ACS. Отстраняването на ефлоресценцията от зидарията се извършва с помощта на гранули и няма да бъде изтласкана обратно в тухлите, както биха направили водоструйките. Работата може да бъде извършена от всеки, което означава, че не се изискват специални умения. Затворената верига на машината за почистване позволява работа без прах без защитно облекло от всякакъв вид и в рамките на обществения трафик. Също така варовикови отлагания могат да бъдат отстранени, дори ако те са с висока плътност.


Премахване на ефлоресценция от тухли

Отстраняване на ефлоресценция от тухли е безпроблемно. И двете - тухли и фуги са идеално чисти след работа с машината за почистване Tornado ACS. Всичко се улавя с вакуум и задържа във филтъра. При употреба на водоструйка се изтласква обратно в зидарията и се появява отново след кратко време.


Премахване на ефлоресценция от естествен камък

Пясъкоструй Tornado ACS премахва също ефлоресценцията върху естествен камък. Работата може да започне без подготовка. След свързването на захранването, системата е незабавно готова за употреба. Не е нужно да спазвате никакви специални мерки за безопасност.

 

 

Почистване на подови настилки

Пясъкоструй Tornado ACS е много полезен за почистване на подови повърхности. Особено устойчиви и сложни замърсявания, като ръжда, варовик, селитра и боя могат да бъдат отстранени по безвреден начин и без остатъци. Тази машина за вакуумно бластиране почиства плочи на бетонни и каменни подове, както и техните фуги. Мазнини, ръжда и други отпадъци не са проблем. Затворената система позволява използването на почистващата машина Tornado ACS в обществения бизнес без бариери и мерки за безопасност. Процедурата е лесна за научаване, специализиран персонал не е необходим за използване. Обърнете внимание на разнообразните приложения. В болниците, особено в хирургическите зали, се прилагат специфични правила, когато става въпрос за почистване на повърхността. С затворената циркулационна система на почистващо оборудване Tornado ACS гранулите и отстранените замърсявания се съхраняват вътре в машината, което позволява оптимално почистване в медицинската сфера.

 

Почистване на каменни подове

Пясъкоструй Tornado ACS е в състояние да почисти стар каменен под. Отлагания и мръсотия трупани с години не могат да бъдат премахнати с конвенционални средства. Резултатът, които постига обаче Tornado ACS е дълбоко почистване на стар естествен камък. Каменната настилка ще е като нова, благодарение на Патентованата технология, която получавате изключително в SYSTECO.

 

Почистване на плочки

Плочки в плувния басейн винаги са предизвикателство, когато става въпрос за почистване. Поради грубата или неравна повърхност те се замърсяват много лесно и бързо. Поради високия риск от подхлъзване плочки на стълбищата трябва да бъдат добре почистени С машината за почистване на плочки Tornado ACS тези замърсявания могат да бъдат отстранени бързо. Мраморните стени в банята се зацапват много бързо. Мраморът е много красив, но чувствителен камък, но с Tornado ACS замърсяванията могат да бъдат отстранени внимателно от повърхността. Красиви и стари плочки и редена мозайка в стари сгради и коридорите се замърсяват от тежка употреба във времето. Почистващи машини за подови настилки Tornado ACS предлагат надежден метод за почистването им.


 

Почистване на подове от гранит

Естествените каменни подове са голямо предизвикателство, когато става въпрос за тяхното почистване. На относително неравната повърхност частиците мръсотия се прилепват много бързо. Почистването на естествен камък е много трудно, но тази работа ще бъде перфектно изпълнена с машина за вакуумно бластиране Tornado ACS. Само затворената верига може да гарантира, че гранули и мръсотия не могат да проникнат отвън. Използва се струйното стъкло SG 150. Гранитните плочи бяха напълно почистени от мръсотия и ръжда, както можете да видите на снимките от дясната страна. Фугите между гранитните плочи не са смущаващи. За третиране на гранитни стълби са необходими съответните адаптери. Те се поставят върху накрайника и също така лесно се отстраняват отново.

 

Почистване на стълбища

Когато става въпрос за възстановяване на стълби, много е важно те да са все още използваеми. Почистването с обществен трафик е необходимост. Докато работите с водоструйка или шлайфане на повърхността, силни шумове, прах и замърсяване на околната среда са последствията. Особено в такива ситуации е много изгодно да се използва машината за почистване Tornado ACS. Тя не е по-голяма от обикновена прахосмукачка, и осигурява работно място без прах, поради затворената ѝ циркулация и позволява непрекъснато използване на стълбите, тъй като околностите не са замърсени. Почистващата машина може да се използва за всички видове упорити замърсявания. Така че варовикът, ръждата и останалите лакове за подове вече не са проблем и могат да бъдат премахнати екологично чисто.

 

 

Почистване на лодки и плавателни съдове

Коритото на лодката трябва да се почисти поради натрупала се мръсотия или полагане на нова боя и лак? Обичайните методи са шлайфане и пясъкоструене. С машината за почистване Tornado ACS е възможно многократно по-бързо почистване. Екологичната машина за почистване на лодки е лесна за работа и удобна при транспортиране. За премахване на лак се препоръчва използване на твърд абразивен пясък NS 450.

 

 

Възстановяване след пожар

След пожар вътрешните стени трябва да се почистят напълно. С конвенционални методи, като пясъкоструйка и машини за бластиране със сух лед без затворена верига, едва ли е възможно. С почистващото оборудване Tornado ACS повърхностите могат да се почистват без замърсяване на околната среда. Поради затворената верига отстранената сажди остава в машината за почистване. За да се извършва по безопасен начин, е необходима употребата на опциоанален HEPA филтър, който има блокира и задържа много фин прах и бактерии. Саждите по стени, тавани и подове в опожарените помещения изчезват и сякаш никога не ги е имало. Чрез различни адаптери могат да се обработват ъгли, тръби и колони.

 

 

Специализирано почистване на повърхности

Всеки път, когато обикновените методи се провалят, методът на вакуумно бластиране на systeco идва на помощ. Tornado ACS е перфектната алтернатива и единствен избор, когато нищо друго не помага или е забранено за използване. Някои специални почиствания, които бихме искали да представим тук. Предимството на тази екологично чиста техника е главно затворения цикъл и много нежното минимално абразивно почистване. За работа в чисти помещения, премахване на плесен и възстановяване на щетите от пожар има специален HEPA филтър. Тези и още много полета за прилагане на пясъкоструй Tornado ACS, които вече изброихме или предстои да направим.

 

Почистване в индустриална среда

Индустриалните подове често са подложени на тежко замърсяване. В новата фабрика на Nestlé Germany AG в Шверин, мастило е изтекло от мастилено-струен принтер в производствена зала и се е разпростряло по пода. Как могат да се отстранят тези петна, без да се прекъсва производството? С обичайните средства отстраняването на тези петна не е възможно. Те избират почистването с вакуумно бластиране от фирмата SYSTECO. Поради условията на околната среда не е възможно да се извърши отворено бластиране или пясъкоструене. Индустриалните машини за почистване на подови настилки Tornado ACS работят в затворен кръг, така че никакви гранули не могат да проникнат навън. Тъй като мастилото вече е било проникнало в бетона, трябваше да се отстрани много тънък повърхностен слой. Повърхността е била силно грапава в тези точки и след това трябва да бъде повторно запечатана. Почистването се извършва по време на производството, без да се прекъсва процесът или да се нарушава. Уникалната технология на вакуумно бластиране прави това възможно.


Премахване на маркировка

Както е показано на снимките, отстраняването на маркировките от пода се извършва лесно с почистваща машина Tornado ACS. Маркировките на пода са напълно отстранени. Отстраняването на маркировка може да се извършва върху не хлъзгащ се метал. Това е възможно само с метода на SYSTECO. Работата по отстраняване на боя може да се извърши от собствения персонал или от външни доставчици на услуги. Поради затворената верига в системата остават замърсявания и гранули. На бетонови настилки също се отстраняват цветни маркировки. Голямото предимство на вакуумното бластиране е, че не са необходими бариери и няма замърсяване в околната среда. Също така, машината за почистване Tornado ACS подхожда за почистване на пода, за да се подготви за нови цветни маркировки. Благодарение на вакуумното бластиране се произвежда отлична подложка, върху която новият цвят се задържа дълготрайно. Маркировки от гумирани повърхности и фолио не могат да бъдат отстранени с вакуумно бластиране.

 

Почистване на фотоволтаични слънчеви панели

Фотоволтаичните централи са изложени 24 часа на атмосферни условия. Не само дъжд, вятър, сняг или слънце засягат модулите. Замърсяванията, причинени от замърсяването на въздуха, развитието на прах, пътния трафик, птичи изпражнения, падащи листа или игли от ела, могат да засегнат повърхността на слънчевите модули в дългосрочен план. Повечето се отмиват с вода. Това обаче определено не е така с птичи изпражнения или варовикови наноси, както можете да видите на снимката. Можете да се отървете от тях, използвайки пясъкоструй Tornado ACS. Почистването на слънчевите панели с него значително ще увеличи добивите на електроенергия.

 

Отстраняване на боя от самолети

Когато покритието на алуминия остарее, преди да се нанесе нов слой боя, старата трябва да бъде премахната. Машината за шлайфане може също да отстрани боята, но също така и да повреди тялото на самолета. Пясъкоструй Tornado ACS 35 отстранява бои ot въздухоплавателни средства без да се уврежда конструкцията. За разлика от пясъкоструйната обработка, този метод работи без прах и искри, тъй като отстранените частици и гранулат се изсмукват незабавно и се филтрират вътре в циклона.

 

Почистване на бронзови предмети

Изчистването на метални повърхности е основно предизвикателство, тъй като бластирането обикновено нарушава структурата на повърхността. Изборът на абразив има важна роля. В този конкретен случай боята върху бронзов фонтан се отстранява с почистваща машина Tornado ACS, без да се уврежда окислителният слой. За тази цел се използва пясък от смлени черупки на орех NS450. 

 

Почистване на дървена повърхност

Дървото е много чувствително. То се цапа бързо и е много уязвимо към мръсотия. Твърдата дървесина е леесна за чистен, но проблема идва с меката. Почистването с водоструъйка е недопустимо, тъй като водата прониква в дървото и налягането разрушава повърхността. Но има и друг начин. С машината за почистване на дървесина Tornado ACS дървесина от всякакъв вид може да се почиства добре. Може да се използва за чистене на паркет, дървени фасади, корпуси на лодки и дървени пейки.

 

Отстраняване на ръжда от метал

Балконни парапети, огради от ковано желязо, както и градински мебели и детско оборудване за игра, изработени от метал, могат буквално да бъдат изядени от ръжда. Следователно видимите дефекти, особено на открито, трябва да бъдат напълно премахнати и защитени с ново покритие. Ръждивите повърхности трябва първо да бъдат добре почистени - или чрез изчеткване, шлайфане или бластиране. Първите два процеса са много скъпи. Препоръчва се също да носите дихателна маска при извършване на работата. Третият метод за отстраняване на ръжда от метал с вакуумно бластиране е най-благоприятен. Почистваща машина Tornado ACS изтръгва стоманените огради, както е показано на снимката, перфектно. За да се гарантира отрицателното налягане, трябва да се използва рефлекторна плоча, поставяща се зад металния предмет.

 

Фотогравиране върху гранит с Tornado ACS

Патентованият метод на вакуумно бластиране от Tornado ACS е идеалното решение за фотогравиране върху гранитни и QR кодове на естествен камък. Чувствителното фолио не се поврежда с този метод. Снимките и QR кодовете могат да се прилагат директно върху камъка в работилница или на място. Поради затворения цикъл на метода на вакуумно бластиране не се образуват замърсявания. За тази работа вече не е необходима взривна кабина.


След изработването пясъкоструйното фолио се поставя върху почистената каменна повърхност. След това може да започне процес на бласиране с Tornado CS. Това трябва да продължи, докато всички области на обекта достигнат желаната дълбочина. След довършване, пясъкоструйното фолио може да се отстрани със стъргалка и гравирането върху гранит е готово. Контрастът на обекта може да бъде увеличен чрез нанасяне на бяла боя.

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички