Пригответе своя басейн за летния сезон лесно и бързо с робот за почистване

Публикувано: 2022-04-04 07:05:36
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Роботи за почистване на басейни Rss feed

Всеки, който притежава басейн, знае колко специфична е поддръжката му и какви усилия изисква. 

С наближаването на летните дни е добре да се замислите за закупуването на робот за почистване - модерно устройство, с което ще поддържате по-висока хигиена и което намалява количеството на използваните химикали - хлор, продукти за регулиране на нивото на pH и др.

Роботизираните продукти на Maytronics са сред най-добрите на пазара. В продуктовия асортимент на марката ще откриете няколко класа машини за частни и обществени басейни. За да ви запознаем с възможностите им, ще ви представим един от моделите - DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400. 

Ревю на продукта

DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 принадлежи към т.нар. Advanced серия и е предназначен за частни басейни с максимална дължина до 15 метра и дълбочина между 0,8 и 5 метра

Със своите усъвършенствани системи той сканира водната линия, дъното и стените на басейна. За удобство може да го управлявате от смартфона си през мобилното приложение MyDolphin™ Plus

робот за басейни

Принцип на работа

Пускане в експлоатация

Представеният от нас робот за басейн е лесен за използване. Трябва да го пуснете във водата и щом стигне дъното, да го стартирате. Преди първото включване, е препоръчително да размотаете напълно захранващия кабел

По този начин предпазвате и DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 от преобръщане. Когато използвате четки с гъби, потопете ги във водата , ако ги използвате за първи път. 

Изваждане от водата 

За да извадите робота от водата, издърпайте го с помощта на захранващия кабел. Щом достигне повърхността, хванете го за дръжката и го оставете на ръба на басейна, за да се оттече водата. 

Съхранение 

Външните басейни в повечето случаи са сезонни. През дългите месеци на суша DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 има нужда от грижа. Преди да го приберете на сухо място, убедете се, че в него не е останала вода. 

Внимателно почистете четките и филтъра. Навийте кабела и го приберете в кутия. Роботът може да бъде съхраняван и в позиция с дъното нагоре. 

Характеристики

Роботът може да работи с 3 типа четки, които са предназначени за третиране на различни повърхности. В комплект с него получавате един от тях. Другите може да закупите допълнително.

Пълният цикъл на работа продължава 2,5 часа, като производителят заявява производителност 17 куб. метра на час. 

DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 се захранва с ток и е снабден с филтърна кошница, регулируеми поплавъци и жироскоп. Умее да избягва препятствия и двигателят му е защитен по стандарт IP54 срещу проникване на вода

Предимства

Първото предимство, за което може да се сетим, гледайки DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400, е неговата практичност. Роботът за почистване на басейни ще ви помогне да поддържате добро ниво на хигиена. Пести време и усилия. 

Освен това:

  • снабден е със седмичен таймер 
  • може да го управлявате от смартфона си чрез мобилно приложение
  • работи със сменяеми филтри 
  • умее да чисти водорасли и бактерии

робот за басейни

За да се възползвате пълноценно от възможностите на DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400, следва да спазвате няколко важни правила: 

  • Не влизайте в басейна, докато роботът го почиства
  • Разположете източника на захранване на разстояние не по-малко от 3,5 метра от края на басейна
  • Използвайте само оригиналния захранващ кабел, не бива да се използват удължители
  • След всеки цикъл на чистене е необходимо да извадите робота на водата, за да го предпазите от бързо износване на пластмасовите детайли
  • Винаги почиствате филтъра след чистене
  • Оптималните условия за работа на DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 са във вода с температура между 6 и 34 градуса по Целзий 

Технологии

DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 работи с помощта на модерна технология за почистване, която позволява да се постигнат добри резултати при минимум изисквания за поддръжка. Снабден е с вграден жироскоп и може да бъде управляван дистанционно с помощта на Bluetooth технологията. 

Качество

DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 е представител на цяла поредица роботи за почистване на басейни. Тяхната практична полза стои зад огромния успех на технологията.

В продуктовия асортимент на Maytronics ще откриете два типа роботи - за частни и обществени басейни. Те са ясно разграничени - може да ги разпознаете по цвета на корпуса - синьо, бяло и жълто. 

Гамата от роботи за почистване на частни басейни се състои от четири серии - Basic, Classic, Advanced и Premium. Базовите модели са предназначени за наземни басейни. Те са представени от S 50, S 100 и E 10. В Classic попадат най-икономичните решения - M 200, M 250, S 200, E 20 и E 25

В серията Advanced, чийто представител е DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400, ще откриете още M 500, S 300, E 30 и E 35. Те са най-продаваните в световен мащаб. 

За тези, които искат да разполагат с всички възможни функционалности на робота за почистване на басейни, е предназначена серията PREMIUM. В нея намират място моделите M 700, M 600, M 500 Liberty, Bio Suction, S 300i, S 400, E 40i и E 50i

За поддръжка на басейни за обществено ползване препоръчваме да разгледате роботите в жълто. Има пет серии, които покриват успешно потребностите на различните клиенти. 

Серията SMALL е представена от един модел - W 20. Този робот е подходящ за басейни с дължина 18 метра. 

В серията SMALL TO MID-SIZE са Wave 30 и Wave 50, които са разработени специално за басейни с дължина до 20 метра. 

робот за басейн

Wave 100 и PROX 2 принадлежат към серията MID-SIZE и ще почистят ефикасно басейни с размери 25 х 10 метра. За още по-големи басейни (40 х 20 метра) препоръчваме Wave 150, Wave 200 XL, PROX 7 и 2х2 Gyro PRO. 

За басейни с олимпийски размери - 60 х 25 метра, е разработен моделът Wave 300 XL

Малко повече за марката

DOLPHIN SUPREME M4 PRO/M400 е продукт на компанията Maytronics, основана през 1983 г. Същата година на пазара се появява първият модел на компанията, който поставя началото на един процес на постоянно подобряване на технологията на работа. 

Днес Maytronics предлага портфолио от роботи за почистване на басейни за частни и обществени басейни. Те са разпознаваеми в цял свят и се отличават с надеждност и практичност. Всички модели са снабдени с безшумни двигатели, устойчиви на корозия



Полезно четиво: 

Същност и характеристики на роботите за почистване на прозорци

Предимствата на прахосмукачка робот CONGA 7090 IA

Косете професионално с косачки за трева с дистанционно управление SPIDER

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание