Подопочистващи машини за офиси и търговски центрове - избор и модели

Публикувано: 2022-11-14 06:22:32
Категории: Метачни и подопочистващи машини Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed

Поддръжката на офис помещения и търговски обекти е важна част от имиджа на една компания. Тя е предпоставка за комфорта на служителите и клиентите и говори красноречиво за стандартите на предприятието. Като търговец, специализиран в предлагането на качествено оборудване за различни сектори на бизнеса, индустрията и търговията, Коледжиков ЕООД предлага богата гама подопочистващи машини за офиси и търговски центрове. С тях може да поддържате чисти и блестящи подовото покритие и да оптимизирате разходите си откъм време и персонал. 

Основни критерии при избор на подопочистваща машина

Най-добрият вариант на пазара и предпочитан за търговски обекти и офиси е подопочистваща машина, която работи тихо. Тя не нарушава спокойствието на персонала и посетителите и запазва нужната атмосфера на комфорт, който компанията цели. За помещения с висока проходимост подходящи са машините за почистване на под с по-висока мощност. Те може да бъдат ръчноводими, тип Step on или седлови. Най-модерните модели имат електронна система на управление, плавен старт и аварийно изключване, което гарантира високо ниво на безопасност за оператора, служителите и клиентите. 

подопочистваща машина комет

Ако търсите подопочистваща машина за средна площ, може да потърсите по-компактен модел, който мие и суши подовото покритие. На пазара се предлагат и модели с допълнителни функции - например за почистване на мокети и пътеки, линолеум и др. С компактна машина или нужния накрайник ще си осигурите достъп до труднодостъпни места - под мебели или изложбено оборудване, тесни коридори, проходи между стелажи и т.н. Има и специално създадени модели за почистване на ескалатори и стълби (сложи линк). Например Karcher BR 45/10 Esc е подопочистваща машина за миене и помитане на ескалатори. Силата на засмукване не позволява на праха да се разнася, а подмяната на четките става лесно и бързо. Сред компактните модели се открояват еднодисковите почистващи машини Karcher, Viper, Cleancraft, Rem Power и Ryobi

За да изберете подопочистваща машина, която не изисква много разходи и е изгодна за поддръжка, както и осигурява нужната производителност, при покупката й следва да отчетете няколко важни критерия: 

  • площ на помещението
  • наличие на труднодостъпни места 
  • тип подово покритие и неговото състояние
  • възможност за зареждане и изпразване на машината с вода 
  • наличие на асансьори, стълбища, ескалатори и др. 
  • график и периодичност на почистването 

Тип захранване - препоръки и възможности 

машина за почистване на подовеЗа поддръжка на неголеми площи може да изберете подопочистващи машини, които работят с електрозахранване от мрежа с напрежение 230V. Те са удачен избор за офиси, тъй като са леки и компактни. Освен това не изискват голямо място за съхранение и нямат нужда от презареждане и поддръжка на батериите. С тях може да се работи продължително време без прекъсване. Предвид наличието на кабел, производителите съветват операторът да подходи с нужното внимание - за да не се заплете, нарани или да провокира инцидент. Някои електрически подопочистващи машини може да са шумни. Затова препоръчваме да попитате изрично търговския консултант за нивото на шум. 

В магазини Коледжиков предлагаме и друг клас почистващи машини за под - акумулаторни. Те са подходящи за използване в бизнес центрове, административни сгради, просторни офиси и големи складови площи. Отличават се с висока маневреност и поради ниското ниво на шум може да се използват в работно време. За удобство и улеснение съвременните акумулаторни подопочистващи машини са снадени с подобрена система за бутане и самоход и набор от четки и допълнителен инвентар, с помощта на които може да се поддържат различни подови покрития - керамични плочки, мрамор, мокети, линолеум и др. 

Ако проявявате интерес към закупуването на машина на батерии, добре е да подсигурите помещение в обекта, където може да ги презареждате. 

Производителност и функционалност 

подопочистваща машина за търговски центровеКогато избирате подопочистващи машини, ключови фактори са силата на всмукване, работната ширина, натискът върху подовото покритие и наборът от четки. Например за обработка на равни повърхности, които са гланцови, е добре да разгледате наличните модели с щетка тип диск. За подови настилки с много фуги изберете цилиндрични четки.

Ако почистващата машина ще се използва в работно време, поинтересувайте се от нивото на шум. Добре е то да не превишава 60 децибела

Колкото до функционалността, някои ще ви посъветват да не търсите модел с възможно най-много функции. Може или да изберете универсална подопочистваща машина, или такава, която е специализирана в поддръжката на точно определено покритие. Ако последното масово се използва в бизнес центъра, тя ще бъде предостатъчна. 

По същия начин подходете и към производителност. Най-високата производителност не е рентабилна за всеки случай. Отчетете реалните потребности на бизнеса ви. 

Цени на подопочистващите машини за офиси и търговски площи

подопочистваща машина за офисаВ магазини Коледжиков предлагаме няколко категории подопочистващи машини. Може лесно да се ориентирате в цените им, сортирайки моделите по цена. Нека този критерий обаче не бъде водещ при избора ви. Докато разглеждате машините, поинтересувайте се за разходите, които те изискват. Колко горе-долу излиза поддръжката им, ремонта, има ли резервни части на пазара за тях, колко често ще ги използвате и каква гаранция предоставя производителят. По този начин ще имате ясна представа каква инвестиция правите и колко ще ви струва тя занапред. 

В категория “Подопочистващи дискови машини” може да се запознаете с марките, чиито продукти предлагаме вече поредна година. Техните цени стартират от 200-300 лв. и стигат до 5000-6000 лв. 

Подопочистващите машини със засмукване в зависимост от захранването и мощността се предлагат на цени от около 350 до 50 000 лв., а тези тип Step on - от 21 000 лв. до 30 000 лв. 

Цените на седловите почистващи машини стартират от 10 000 лв. 

Широкият ценови диапазон, разнообразните функции и варирането на производителността на машините за почистване под в търговски обекти и офиси изискват да се запознаете подробно с характеристиките на повече модели. В магазини Коледжиков във Варна и София може да си спестите време. Допитайте се до нашите търговски консултанти. Те ще ви посочат конкретни решения на вашите потребности и може да ви разяснят предимствата на всеки един модел. Може да се свържете с тях на място в нашите физически магазини, като ни позвъните или ни пишете - на фирмената електронна поща, във формата за запитване и във Facebook страницата ни




Полезно четиво:

Метачна машина - видове и как да я изберем

Пригответе своя басейн за лятото лесно и бързо с робот за почистване

Защо да изберем фирма Коледжиков? 

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание