Надуваеми лодки - приложение и видове

Публикувано: 2022-01-31 06:40:11
Категории: Надуваеми лодки и извънбордови двигатели Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Honda е компания, известна в цял свят със своите автомобили. Тя има голямо продуктово портфолио, в което специално внимание се отделя на серията от надуваеми лодки

Това направление на Honda възниква още през 1964 г., когато е изобретен първият четиритактов двигател за лодки. Оттам насетне марката умело гради своето име в тази сфера и е сред лидерите. 

За да отговори на изискванията на клиенти с различни профили, Honda произвежда модели, подходящи за любителски риболов, водни забавления и други дейности. В асортимента й ще откриете надуваеми лодки, които са модерни, надеждни и маневрени. 

Какво представляват надуваемите лодки?

Надуваемите лодки Honda са леки, преносими и подходящи за почивка край язовири, езера, реки или на море. Те са изработени от здрав PVC материал, който е издръжлив и гарантира удобство

Дизайнът им осигурява достатъчно място и защита срещу суровото време, а страничният борд функционира не само като бъмпер. Извитата му форма отклонява вълните, независимо в какъв воден басейн плавате. 

За производството на надуваемите лодки Honda се използва PVC материал с най-високо качество. Благодарение на това плавателните съдове са леки и здрави. 

Технологии и предимства

В продуктовия асортимент на японската компания ще откриете 3 вида надуваеми лодки според типа дъно. 

Оребрено дъно

лодка с оребрено дъно

Надуваемите лодки с този тип подово покритие са подходящи за риболов и разходка сред водната шир. Намират приложение и в спасителните служби и се характеризират с простата и удобство. Ключово предимство е лесната и бърза подготовка за използване, както и спускането и прибирането. Тази процедура може да бъде осъществена само от един човек. 

Представители на серията с оребрено дъно са моделите Honwave T20-SE и T25-SE. Те гарантират максимална устойчивост по време на плаване. 

Надуваемо дъно

лодка с надуваемо дъно

В магазин Коледжиков може да закупите лодки Honda с надуваемо дъно. В тази серия са моделите T24-IE, T27-IE, T32-IE и T38-IE. Те са леки и бързи. Идеални са за морски условия. Подът им е надуваем и образува дълбок V-образен кил, който успява да омекоти водните препятствия. 

Конструкцията на корпуса е подобрена и осигурява стабилност, независимо с каква скорост плавате. Подът има издължена задна част във формата на криле. По този начин се постига маневреност на добро ниво и допълнително повдигане на кърмата. 

Като резултат всеки един от моделите с надуваем под може да се използва и с маломощни двигатели. Издължената форма на пода на лодката позволява по-бързо ускоряване. 

Алуминиево дъно

лодка с алуминиево дъно

Ако търсите лодка, подходяща за по-продължителния плавания, което е едновременно надеждна и бърза, препоръчваме моделите Honwave Honda T25-AE, T30-AE, T35-AE и T40-AE. Алуминиевото им дъно ги прави подходящи на практика за всички видове водни спортове. Твърдият кил гарантира отлични качества за плаване в море

Характеристики и функции

Японските надуваеми лодки Honda се отличават с лекота и здравина. С тях бързо ще набирате скорост. Идеални са за морски разходки, почивки край язовири, езера и други водни басейни. Вместимостта им позволява на борда да има няколко души

Ценови класове

В магазин Коледжиков предлагаме надуваеми лодки с Honda на цени от 1290 до 3000 лв. Най-евтиният модел е с оребрено дъно, дълъг е 202 см и е с 3 надуваеми камери. 

Задвижва се от двигател с максимална мощност 2.3 к.с. Греблата му са разглобяеми и има предпазен буртик по цялата дължина на балоните. Товароносимостта му е 250 кг

Как да изберем надуваемата лодка?

Дори да не се вълнувате от риболов, вероятно обичате водата и нямате нищо против да прекарате няколко спокойни часа далеч от суетата. С качествена надуваема лодка Honda може да сте уверени в безопасността си и да организирате излети с приятели или роднини. 

Основните параметри, които трябва да съобразите при избора на модел, са: 

  • вместимост (товароносимост)
  • комфорт
  • практичност
  • безопасност и 
  • материал

Вместимост 

Една от най-важните характеристики е вместимостта. Honda предлага надуваеми лодки за двама до седмина пътници. Товароносимостта на моделите варира от 250 до 1050 кг. За вместимостта на лодката може да се ориентирате и по размерите й. 

Седемместните надуваеми лодки са с дължина 3,95 м и вътрешна дължина - 2,79 м. За сравнение двуместната надуваема лодка HONDA T20 SE2 е с вътрешна дължина 1,21 м, а четириместната HONDA T32 IE2 - 2,29 м. 

Всяка една надуваема лодка на японския производител, независимо от размерите си, лесно се сгъва и транспортира. В сгънато състояние тя ще се побере в багажник на кола. 

надуваема лодка Honda

Комфорт и безопасност 

Ключови фактори за безопасността и комфорта на всички в лодката са качеството на вложените в нея материали, изработката и дизайнът. Избирайки Honda, залагате на компания с традиции в производството на надуваеми лодки и няма причина да имате съмнения в нейните високи стандарти на работа

За предпочитане са плавателните съдове с борд със среден размер. Тази конструкция предотвратява навлизането на вода. 

Практичност 

Надуваемите лодки Honda са снабдени с гребла, но може да бъдат оборудвани и с извънбордови двигатели. В магазин Коледжиков предлагаме широка гама модели с мощност от 2 до 250 к.с. 

Препоръки от Коледжиков

Фирма Коледжиков има над 30 години опит на пазара. Ако имате нужда от съвет или разясняване на характеристиките и възможностите на надуваемите лодки Honda, не се колебайте да ни изпратите запитване, да ни се обадите или да посетите наш физически магазин, за да получите отговор от нашите опитни търговски консултанти. 

Изборът подходящ плавателен съд, който отговаря на вашите потребности, си струва да бъде обмислен. Например трябва да знаете, че надуваемите лодки с алуминиево дъно са с товароносимост от 610 до 1050 кг

Те са надеждни и устойчиви, независимо какви са климатичните условия. Конструкцията им е подходяща за риболов и морски разходки

Лодките с надуваемо дъно на свой ред може да натоварите с максимум 735 кг. Те са по-леки, по-лесни за управление и са по-маневрени. Подходящи са за плаване в езера и неголеми реки.


Полезно четиво:

Изберете надеждността на извънбордовите двигатели за лодки HONDA MARINE

Надуваеми лодки Honwave от HONDA

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание